VVD'er uit Schermer dupeert inwoners

De fractievoorzitter van de lokale VVD uit het Noordhollandse Schermer, Frans Peeters, kan volgens bezorgde inwoners ruim twee miljoen euro aan beleggingsgelden en leningen van dorps-, partijgenoten en plaatselijke ondernemers niet terugbetalen. Peeters, die ook actief was als raadslid in de Schermer, heeft die functie 'om persoonlijke redenen' neergelegd en is ondergedoken. Hij was niet voor commentaar bereikbaar.

In een voorgaande raadsperiode was Peeters wethouder in het dorp. Burgemeester Sander Schelberg heeft een diepgravend onderzoek ingesteld naar die periode, om uit te zoeken of er sprake is van belangenverstrengelingen.

De VVD'er is in het dagelijks leven financieel adviseur. Hij verdiende in de jaren negentig op de beurs kapitalen. Aangetrokken door die hoge winsten leende een groot aantal inwoners en ondernemers van Schermer Peeters veel geld. Door dalende koersen en een geschil met de Belastingdienst, die beslag legde op alle rekeningen van Peeters, kunnen zij waarschijnlijk naar hun centen fluiten.