Foto's daders Londen vrijgegeven

FOKwa, Mikeyz en f00t hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Britse autoriteiten hebben de beelden vrijgegeven van vier mannen die gisteren probeerden de bloedige aanslagen van twee weken terug in Londen te herhalen. De foto's zijn afkomstig van bewakingscamera's in het metrosysteem en een bus.



Klik hier voor grotere versies.

De man die eerder vandaag werd doogeschoten in de metro was volgens de autoriteiten betrokken bij de aanslagen van gisteren. Hij werd gedood omdat hij de bevelen van de politie negeerde op het metrostation Stockwell. De Britse tv-zender Sky News meldde vandaag dat agenten de opdracht hebben gekregen om een verdachte dood te schieten als vermoed wordt dat deze op het punt staat een bom te laten ontploffen.

De Britse Moslimraad zei vanmiddag uitleg te willen waarom de man op Stockwell werd gedood. De raad zegt te vrezen dat de politie er een beleid op nahoudt om eerst te schieten en dan pas vragen te stellen. Een zegsman zei dat Britse moslims ''schrikachtig en nerveus'' zijn en bang voor tegenaanvallen. ''We krijgen telefoontjes van een groot aantal angstige moslims. Net vroeg iemand mij nog 'Wat als ik een rugzak had gedragen''', aldus een woordvoerder.

Politiecommissaris Ian Blair heeft inmiddels laten weten dat het incident in metrostation Stockwell onderdeel was van een terreurbestrijdingsoperatie.