Voetbalduel gestaakt vanwege bevroren speler

Bardo en sulfeet hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een partijtje voetbal werd een 19-jarige jongen uit Nieuw-Zeeland afgelopen weekend bijna fataal. De jongen speelde met zijn team Wairarapa United tegen Featherston. Door een sterke wind was de gevoelstemperatuur min achttien graden Celsius en raakte de jongen onderkoeld. Zijn lichaamstemperatuur was met 10 graden gezakt. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij zelfs even stopte met ademen.

De wedstrijd werd gestaakt nadat de scheidsrechter en teamleiders merkten dat sommige spelers wel heel erg bevangen waren door de kou. De jongen, Azim Sheikh, was er het slechtst aan toe. Sheikh herinnerde zich dat hij na rust wel heel erg veel last kreeg van de kou. "Het volgende wat ik wist, was dat ik helemaal niet meer kon bewegen. Ik kon niet lopen en raakte buiten bewustzijn."

"Mijn ploeggenoten vertelden me dat het waarschijnlijk heeft te maken met dat ik uit een warm land afkomstig ben." De jongen verhuisde twee jaar geleden van de tropische Fiji-eilanden naar Nieuw-Zeeland. Inmiddels heeft hij het ziekenhuis weer verlaten en is hij volledig hersteld. Komend weekend hoopt de jongen gewoon weer te voetballen met zijn team.