Kerry verslaat Bush... op internet

Icoon US verkiezingen 2Als het om bezoekers van websites zou gaan dan is het een gelopen race tussen de Amerikaanse presidentskandidaten John Kerry en George Bush. De website van Kerry trekt namelijk twee keer zoveel bezoekers als de site van de huidige president. Dat blijkt uit een vergelijking van de sites via Alexa.com, een internetbedrijf dat websitebezoekers meet.

Kerry ligt qua websitebezoek sinds juli voor op Bush. In de peilingen staat de Democratische uitdager echter op achterstand. Een nieuwe peiling van onderzoeksbureau Gallup laat momenteel zelfs een achterstand zien van acht procentpunten onder waarschijnlijke stemmers. Een week geleden was het verschil nog één procent. Dit weekend werd overigens duidelijk dat Kerry openlijk gesteund wordt door The New York Times. Het is niet ongebruikelijk dat Amerikaanse media zich nadrukkelijk aan de kant van een politicus scharen, Kerry heeft inmiddels de steun van 42 dagbladen, Bush van 22.

Niet alleen in de Verenigde Staten wordt de race om het Witte Huis op de voet gevolgd. Twee Nederlandse websites volgen de verrichtingen van John Kerry en Bush al langere tijd op de voet. Zo heeft de NOS de speciale verkiezingssite AmerikaKiest.nl, met onder meer nieuws, columns en achtergrondinformatie. Historicus Marc van Gestel, als user Potus actief op FOK!, houdt de informatieve weblog Potus2004 bij.

-
Voor meer info over de Amerikaanse verkiezingen zie het topic Wegwijs bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2004 in het politieke subforum van FOK!