Medewerkers tv-spel Griekenland gearresteerd

Skinlab had ons via de nieuws-submit te melden:

In Griekenland zijn zeven medewerkers van een televisiespelletje gearresteerd op verdenking van fraude. De politie denkt dat zij duizenden kijkers voor een totaalbedrag van meer dan 10 miljoen euro hebben opgelicht.

Het spelletje, genaamd 'Fotofout' was er zoeen dat je op de Nederlandse tv vast ook wel eens voorbij ziet komen. De bedoeling is dat je de verschillen tussen twee vrijwel identieke foto's ontdekt. Om een kans te maken op een prachtige prijs (aldus de presentators) moet er vervolgens gebeld worden naar een duur nummer. De 'kijkers' die werden doorgelaten wisten echter nooit de verschillen, die toch overduidelijk waren, te noemen, aldus de politie.

Echte bellers is het nooit gelukt om in de uitzending te komen. Na het bellen werden ze in de wacht gezet, waarna de verbinding na een kwartier werd verbroken. Vele mensen klaagden er over en de politie ging over tot actie: ze gingen het zelf proberen. Nadat agenten voor 250 euro hadden gebeld, zonder ook maar één keer in de uitzending te komen werd besloten om de makers van het spelprogramma op te pakken.