Laatste uitzending van 'Ook Dat Nog'

Consumentenprogramma 'Ook Dat Nog' neemt maandag 30 augustus definitief afscheid van de Nederlandse televisie. Zondag 29 augustus zijn de opnames van de laatste uitzending in Hilversum. 'Ook Dat Nog' is vijftien seizoenen op de buis te zien geweest.

2 mei werd al de laatste reguliere uitzending gemaakt. In de afscheidsaflevering van 30 augustus kijkt de redactie terug naar de enorme successen die het programma heeft beleefd in de jaren negentig. De uitzending begint om 22:00 uur op Nederland 1.

Het programma werd voor het eerst uitgezonden op 29 september 1989 en was meteen een succes. Het programma was gebaseerd op het BBC-programma 'That's Life'. De VARA had in 1976 al de rechten voor het programma. Acht jaar later nam de KRO deze over om producent Joop van den Ende er een Nederlandse versie van te laten maken. Van den Ende begon echter net met zijn commerciële zender TV10. Voor de KRO reden om de banden met hem te verbreken.

Met het oorspronkelijke panel Hans Böhm, Gregor Frenkel Frank, die het programma zijn Nederlandse naam gaf, Erik van Muiswinkel en de drie jaar geleden overleden Sylvia Millecam en presentator Aad van den Heuvel haalde 'Ook Dat Nog' in het derde seizoen in 1992 gemiddeld 3 miljoen kijkers met een record op 1 maart van dat jaar. Toen keken er 4,3 miljoen mensen naar het programma, wat neer komt op een kijkdichtheid van 69 procent. Dit cijfer is daarna nooit meer door een niet-sportprogramma in Nederland gehaald.

Nu haalt het programma met een nieuw panel met Karin Bloemen, Sjaak Bral, Hans Breetveld en John Jones nog maar 870.000 kijkers.