Doktoren VS weigeren juristen te behandelen

Jack_Flash had ons via de nieuws-submit te melden:

De USA Today van maandag meldt dat enkele Amerikaanse doktoren juristen, die voor niet-levensbedreigende klachten naar het ziekenhuis komen, niet langer willen behandelen. Reden voor de weigering van de doktoren is de angst voor het moeten betalen van hoge schadevergoedingen in de 'malpractice'-zaken. In zo'n zaak wordt de arts door de advocaten van de patiënt aangeklaagd omdat hij zijn werk niet goed genoeg zou hebben gedaan.

Deze ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat de angst er bij de dokteren goed in zit. Zo maakt de USA Today melding van het ontslag van een verpleegkundige uit een ziekenhuis in New Jersey omdat haar man werkzaam was bij een advocatenkantoor. In het artikel wordt ook melding gemaakt van de site DoctorsKnow.Us waar een lijst staat van patiënten en advocaten die ziekenhuizen hebben. Onlangs moest deze site worden verwijderd toen bleek dat enkele doktoren mensen van deze lijst weigerden te behandelen.

Ondertussen weigeren lang niet alle artsen. Veel doktoren vinden de maatregelen van hun collega's te ver gaan. Elke arts legt namelijk na het afronden van zijn studie de eed van Hippocrates af. Deze eed verbiedt elke arts patiënten niet te behandelen. De weigerende artsen wijzen echter op de hoge schadevergoedingen die aan getroffen patiënten moet worden uitbetaald en de noodzaak om deze absurd hoge bedragen te matigen.