Bankrover breekt in om geld terug te geven

12bvo had ons via de nieuws-submit te melden:

De Londense politie maakte deze week melding van een opmerkelijk voorval. Een bankrover heeft binnen een week twee keer ingebroken bij dezelfde bank. De eerste keer nam hij nog zo'n 115.000 pond (ca. 170.000 euro) mee, de tweede keer kwam hij terug om het grootste deel van de buit terug te brengen.

De dief brak een week geleden in bij een filiaal van de Barclays bank in het oosten van Londen en stal daarbij het geld uit een pinautomaat. Een week later bemerkte het personeel tot hun stomme verbazing dat de man blijkbaar was terug geweest. Er werd een zwarte zak aangetroffen met daarin het grootste gedeelte van het vermiste geld, zo'n 114.000 pond, die hoogstwaarschijnlijk door de dader moet zijn teruggebracht.

"We bieden mensen de mogelijkheid bij ons geld te storten, maar iets als dit hadden we nooit verwacht", zo reageerde een verbaasde bankmedewerker. Niettemin heeft de politie de zaak in onderzoek, op basis van vermoedens dat de dubbele inbraak het werk is geweest van iemand binnen de bank.