"Misbruik kinderen via internet onderschat"

Smikkelmix had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse liefdadigheidsinstelling Barnardo's heeft gisteren een rapport gepubliceerd over misbruik van kinderen via het internet en mobiele telefonie. In het rapport staat dat ruim tachtig kinderen hulp krijgen omdat ze slachtoffer zijn van die vorm van misbruik. Met de publicatie van het rapport, waarvoor in totaal 160 hulpverleningsinstanties ondervraagd werden, hoopt Barnardo's een discussie op gang te brengen in het professionele hulpverleningscircuit.

In het rapport staat onder andere dat internet momenteel het belangrijkste medium is voor de verspreiding van beeldmateriaal van seksueel kindermisbruik. In het rapport staat: "Het is zorgwekkend dat de kinderen op de plaatjes steeds jonger worden en de foto's steeds vaker in huiselijke kring genomen worden."

De onderzoekers zijn van mening dat kinderen door de moderne technologie kwetsbaarder zijn geworden. "De nieuwe technologie biedt mensen die seksuele belangstelling hebben voor kinderen een nieuw medium voor het bouwen van netwerken, het delen van informatie (...) en het normaliseren van hun gedrag." 52 procent van de Britse kinderen tussen zeven en zestien jaar oud heeft een mobiele telefoon.