Rockband stelt live zelfmoord uit

Geursel, J-DOGG en djerikp hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het rockconcert via internet waarbij een fan van de Amerikaanse band Hell on Earth zaterdagnacht zelfmoord zou plegen is uitgesteld. Dat heeft de band op haar website laten weten.

De terminaal zieke man zou zich tijdens de internetuitzending in St. Petersburg van het leven beroven, om een statement te maken over het recht van doodzieke mensen om waardig te sterven. Maar zowel het concert als de zelfmoord waren op de website van de band niet te zien. Beide zijn voor een week uitgesteld.

Het concert zou oorspronkelijk in een theater in St. Petersburg worden gehouden, maar de eigenaar ervan gaf geen toestemming. Daarop besloot de band het concert op een geheime plaats te geven en uit te zenden via internet. Ook de zelfmoord zou op een geheime plek plaatsvinden. Maandag keurde de stadsraad echter een wet goed die publieke zelfmoorden verbiedt. Een rechter liet een onderzoek instellen.

Ook de gouverneur van Florida, Jeb Bush, had al aangekondigd dat de bandleden mogelijk zouden worden vervolgd wegens het assisteren bij een zelfmoord, dat via een wet in die staat verboden is.