Stones concert niet op de radio

Erbee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het concert dat de Rolling Stones vanavond in de Amsterdam Arena geven, zal niet rechtstreeks op de radio worden uitgezonden. De EBU, de overkoepelende organisatie van Europese publieke omroepen, kon uiteindelijk geen financieel akkoord bereiken met het management van de Stones over de uitzendrechten.

Voor Nederland betekent dit dat Radio 2 het concert niet kan uitzenden. Wel zendt Radio 2 vandaag tussen 17.00 en 20.00 een Stones Top 40 aller tijden uit. In geheel Europa worden miljoenen kijkers en luisteraars van de publieke omroepen, die naar de Stones hadden willen kijken en luisteren, gedupeerd.

Op de commerciële televisie gaat live-registratie van de 40 Licks Tour wél door. Op RTL 4 is vanaf 22:15 het concert te zien.

Uw nieuwsposter kan uit eigen ervaring melden dat het concert meer dan de moeite waard is. De heren mogen dan wel de 60 jaar bereikt hebben, ze rocken nog als vanouds in een gelikte show. Hoogtepunten zijn onder meer de uitvoering van Sympathy for the Devil, welke met veel rook en vuur gepaard gaat, en een duet van Jagger met een achtergrond zangeres. De Stones begonnen gisteravond om 21:30 in een afgeladen Arena, en sloten af iets na 23:30, met een lange uitvoering van Satisfaction.