Spelcomputers hebben goede invloed

chanty had ons via de newssubmit het volgende herschreven te melden:

Onderzoekers aan de universiteit van Rochester in de Verenigde Staten zijn tot de conclusie gekomen dat spelcomputers en videogames een positief effect hebben op het waarnemings- en reactievermogen. De onderzoekers denken dat het onderzoek aanknopingspunten biedt voor het trainen van militairen en de behandeling van patiënten met een oogafwijking.

Het onderzoek wordt vandaag in het wetenschappelijke tijdschrift Nature gepubliceerd. Het artikel meldt dat het neermaaien van tegenstanders, het ontwijken van inslaande raketten en het rondracen op een racebaan met behulp van een joystick, muis of virtueel wapen op langere termijn zorgt voor een verbetering van het vermogen om meerdere objecten tegelijk in de gaten te houden. Ook brengt het een hogere handelings- en reactiesnelheid teweeg.

Het idee dat computerspelletjes een negatieve invloed hebben en kinderen aanzetten tot geweld is onjuist. Het spelen van spelletjes heeft duidelijk een goede invloed op de snelheid waarmee ze informatie verwerken. Dit zei Kurt Squire van het Massachussetts Instutute of Technology. Uit een onderzoek van het Amerikaanse leger is eerder al gebleken dat militairen die regelmatig videospelletjes speelden, beter scoren bij gevechtssimulaties waarbij visualisatie een belangrijke rol speelt.