LPF eist kamers voor fractieleden op

The_Great_Gonzo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De LPF wil zo snel mogelijk kamerruimte hebben voor haar 26 Tweede Kamer leden. De fractie van de LPF vindt het onaanvaardbaar dat de leden nog steeds geen eigen ruimte hebben. "We zitten in één hok bijeen gestopt door elkaar heen te praten, terwijl we de formatie moeten voorbereiden", aldus fractiesecretaris Eerdmans.

De LPF wil de kamers van de PvdA-fractie hebben die sterk is uitgedund. Tot 24 juni, als de verhuizing begint, krijgt de LPF ongeveer 10 kamers ter beschikking voor noodgevallen, maar daar moet de fractie later weer uit.

Volgens Eerdmans lijkt het er sterk op dat oude Kamerleden zonder kiezersmandaat in het Tweede Kamer gebouw meer rechten hebben dan nieuwe Kamerleden met kiezersmandaat. Eerdmans vindt dat de weggestemde sociaal-democraten wel op erg joviale wijze uitgeleide wordt gedaan.

Actie van drie leden

Janssen van Raay van de LPF, en tweede ondervoorzitter van de Kamer, neemt geen genoegen met de noodoplossing en gaat morgen met twee anderen LPF'ers een actie voeren. "Ik heb lang geduld gehad, maar dat is nu op. Ik ga er dinsdag mijn neus laten zien en zal de PvdA'ers vragen: 'wat doen jullie hier op mijn kamer?' Misschien ga ik er wel gewoon zitten."

Volgens Eerdmans gaat de actie van zijn fractiegenoten een ludiek karakter krijgen. "We gaan geen stennis lopen trappen en we zullen niet tot geweld overgaan, maar zoals er met onze fractie wordt omgegaan is wel een slecht begin."