FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 10 juni 2002

De punten na Canada!

De race in Canada heeft weer een nieuwe nummer 1 opgeleverd. 'bruut' heeft bijna halverwege dit seizoen de eerste plaats weten te bezetten in het overall-klassement. Van de oudgedienden in de top-5 is alleen delnooz nog over op de derde plaats. Hoewel het WK al bijna aan Michael Schumacher toegekend kan worden blijft de manager nog altijd spannend.

'bruut' heeft overigens tweemaal de eerste plaats weten te behalen, want ook in het weekklassement staat hij op de eerste plaats. Gefeliciteerd en veel succes voor de komende 9 races!

Maffiabaas John Gotti overleden

Youri had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De FBI heeft vandaag bekend gemaakt dat de voormalige mafiabaas John Gotti op 61-jarige leeftijd is overleden in het "medical center for federal prisoners" in Springfield, Missouri. Daar werd hij behandeld voor een vorm van kanker.

Hij was de laatst levende van de zogenaamde 'klassieke gangsters'. Gotti was een mafiabaas die alle regels overtrad. Ook was hij bijna niet te pakken door zijn miljoenen dollars waarmee hij alles kon maken. Al moordend bereikte hij de top van Amerika's krachtigste mafia families, waarmee hij een legende werd, respect afdwong, maar vooral ook werd gevreesd. (Gotti greep in 1985 de macht in de New Yorkse Gambino-maffiafamilie door de toenmalige leider Paul Castellano te laten vermoorden.)

Gotti werd in 1992 wegens het opdracht geven tot 6 moorden, afpersing, omkoping en chantage tot levenslang veroordeeld en is dus uiteindelijk overleden in het gevangenisziekenhuis.

Gotti, ten tijde van zijn proces in de jaren 90

Noordzee FM moet meer NL-muziek draaien

robertpNL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Commissariaat voor de Media (CvdM) heeft bepaald dat de radiozender Noordzee FM minimaal 50% Nederlands produkt moet draaien. Nu draait Noordzee FM veel internationale muziek, maar dit is in strijd met de licentie die zij hebben gekregen van de overheid.

Binnen drie maanden dient Noordzee FM minimaal 25% van de uitgezonden muziek te laten bestaan uit Nederlands product, dus zowel Nederlandstalige als niet Nederlandstalige producties van Nederlandse artiesten. Na zes maanden zal dit aandeel 50% moeten zijn.

Volgens het CvdM besteedde Noordzee FM vorig jaar maar 10% van de tijd aan muziek van Nederlandse makelij.

Man overleden na brommerrace

nrg had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren is tijdens een brommerrace van de Stichting Organisatie Brommer Wegraces (SOBW) in Nijmegen een deelnemer overleden nadat een collega per ongeluk over zijn rug heen reed.

Het slachtoffer, Ronald Vrieling uitkomend in de 50cc Formuleklasse met nummer 3, viel vlak na een blinde bocht. Ernie Klijn (startnummer 8) kon Vrieling niet ontwijken, en net op het moment dat Vrieling overeind wilde komen reed Klijn over zijn rug heen.

Het slachtoffer werd in kritieke toestand met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis en is aldaar overleden. Vrieling werd 29-jaar.

LPF eist kamers voor fractieleden op

The_Great_Gonzo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De LPF wil zo snel mogelijk kamerruimte hebben voor haar 26 Tweede Kamer leden. De fractie van de LPF vindt het onaanvaardbaar dat de leden nog steeds geen eigen ruimte hebben. "We zitten in één hok bijeen gestopt door elkaar heen te praten, terwijl we de formatie moeten voorbereiden", aldus fractiesecretaris Eerdmans.

De LPF wil de kamers van de PvdA-fractie hebben die sterk is uitgedund. Tot 24 juni, als de verhuizing begint, krijgt de LPF ongeveer 10 kamers ter beschikking voor noodgevallen, maar daar moet de fractie later weer uit.

Volgens Eerdmans lijkt het er sterk op dat oude Kamerleden zonder kiezersmandaat in het Tweede Kamer gebouw meer rechten hebben dan nieuwe Kamerleden met kiezersmandaat. Eerdmans vindt dat de weggestemde sociaal-democraten wel op erg joviale wijze uitgeleide wordt gedaan.

Actie van drie leden

Janssen van Raay van de LPF, en tweede ondervoorzitter van de Kamer, neemt geen genoegen met de noodoplossing en gaat morgen met twee anderen LPF'ers een actie voeren. "Ik heb lang geduld gehad, maar dat is nu op. Ik ga er dinsdag mijn neus laten zien en zal de PvdA'ers vragen: 'wat doen jullie hier op mijn kamer?' Misschien ga ik er wel gewoon zitten."

Volgens Eerdmans gaat de actie van zijn fractiegenoten een ludiek karakter krijgen. "We gaan geen stennis lopen trappen en we zullen niet tot geweld overgaan, maar zoals er met onze fractie wordt omgegaan is wel een slecht begin."

FNV belegt in wapens / nucleaire energie

GrijzeDakDuif had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vakcentrale FNV belegt zijn stakingskas en andere bezittingen in dubieuze fondsen. Het gaat dan om beleggingen in de wapenindustrie, kernenergie en in bedrijven die in opspraak zijn geraakt door milieuvervuiling of slechte arbeidsomstandigheden. Deze informatie is te lezen in het jaarverslag van de vakcentrale.

De FNV belegt in fabrikanten die raketten en afweergeschut leveren en geleverd hebben aan onder meer Saoedi-Arabië, Pakistan, Koeweit, Egypte, Jordanië en Colombia. Het beleggingsfonds van de vakbonden belegt ook in Exelon, de grootste kernenergie-opwekker van de VS, die onder meer de kerncentrale van Three Mile Island in Harrisburg exploiteert.

Het fonds dat geld van aangesloten bonden beheert, beweert echter een 'duurzaam beleggingsbeleid' te hanteren. Het vermogen van 715 miljoen euro moet volgens de eigen richtlijnen naar bedrijven gaan die "duurzaamheid op het gebied van sociaal- en milieubeleid tot de kern van de bedrijfsstrategie" rekenen. Er zou niet belegd mogen worden in bedrijven die "een aanzienlijk deel van de omzet genereren door de productie van en/of handel in wapens, tenzij dit gebeurt in opdracht van democratisch gekozen regeringen in het kader van hun overheidstaak", zo stelt een FNV-brochure.

Bassist Dusminguet geëlektrocuteerd

FaLc0n had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Carlos Rivolta, de bassist van de band Dusminguet, is tijdens een optreden in Mexico geëlektrocuteerd. Hij heeft dit niet overleefd. Volgens een woordvoerder kwam het doordat Carlos met zijn bas tegen een metalen rand kwam.

Alle optredens van de band zijn onmiddellijk afgelast. De band zou ook op Lowlands spelen, dit gaat nu waarschijnlijk niet door.

Tyfoon bedreigt WK-duels

Het WK krijgt mogelijk te maken met zware regenbuien en heftige windstoten. Dit kan worden veroorzaakt door de tyfoon Noguri, die momenteel Japan nadert.

De tyfoon raasde vandaag over het Japanse eiland Okinawa. Dat is weliswaar 1600 kilometer ten zuiden van Tokyo en dus ver van de speelsteden, maar ook als Noguri de speelsteden niet bereikt zullen de wedstrijden er veel last van hebben.

Zoals het zich nu laat aanzien zullen de wedstrijden die dinsdag worden gespeeld, met landen als Duitsland, Kameroen en Ierland geplaagd worden door de tyfoon. En ook voor woensdag ziet het weerbeeld er niet zo gunstig uit.

Man slaat ex-vrouw met bijl op hoofd

buttman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 26-jarige vrouw uit Heerlen is zaterdagmorgen rond elf uur door haar 35-jarige ex-vriend met een bijl op haar hoofd geslagen. Ze wist op een bromfiets te ontkomen, waarna ze zich in een ziekenhuis kon laten verzorgen.

De 35-jarige man kwam afgelopen zaterdag naar haar woning, waar hij eerst haar auto kapotsloeg. Vervolgens drong hij haar woning binnen, waar hij de inboedel kort en klein sloeg. De vrouw was inmiddels de straat opgevlucht, maar haar ex-vriend achtervolgde haar. Hij raakte haar met de bijl op haar hoofd.

De vrouw raakte niet levensgevaarlijk gewond. Nadat ze gehecht was, mocht ze weer naar huis. De dader is nog op vrije voeten. De politie weet om wie het gaat en is naar hem op zoek. Hem wordt poging tot doodslag verweten.

VS: Terrorist met radioactieve bom opgepakt

Olivis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Verenigde Staten is een man opgepakt die ervan wordt verdacht dat hij een aanslag wilde plegen met een bom met radioactief materiaal. Minister Ashcroft van Justitie heeft dit aan CNN medegedeeld.

De man, Abdullah Al Mujahir (ook wel bekend als Jose Padilla), is een Amerikaanse staatsburger en staat bekend als terrorist. Hij zou onder meer banden hebben met Al-Qaeda.

Hij werd al meer dan een maand geleden (8 mei) opgepakt, toen hij vanuit Pakistan aankwam op de luchthaven in Chicago. Daarbij had hij een zogenaamde 'vuile bom' bij zich: een springtuig met conventionele explosieven en radioactief materiaal zoals industrieel afval.

De bedoeling van een dergelijk wapen is mensen om te brengen en een groot gebied radioactief te besmetten. Minister Ashcroft verklaarde dat verdenkingen tegen de man gebaseerd zijn op informatie van 'meervoudige, onafhankelijke bronnen'.

In het begin van de jaren '90 zou de man al enkele jaren in een Amerikaanse gevangenis gezeten hebben. In 2001 was hij naar Afghanistan en Pakistan gereisd, waar hij vertegenwoordigers van Al-Qaeda had ontmoet. Volgens Ashcroft ging Al-Qaeda er waarschijnlijk van uit dat de man, die een Amerikaans paspoort heeft, zonder problemen de VS kon binnenkomen.

Een anonieme Amerikaanse functionaris verklaarde dat Washington waarschijnlijk het doelwit was van de plannen van Mujahir.

Vliegtuigje neergestort t.h.v. Eindhoven

Petr had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Om 19.15 uur is een Duits vliegtuigje neergestort langs de A2 bij Eindhoven. De piloot is daarbij zwaargewond geraakt, zo meldt een politiewoordvoerder. Hij was de enige inzittende van het toestel.

Problemen met de brandstof is de oorzaak van de crash. De piloot had zich gemeld bij de luchtverkeersleiding van Eindhoven Airport, maar kon dat vliegveld niet meer bereiken. Hij kwam vierhonderd meter van de landingsbaan terecht.

Hacker breekt afgesloten Noorse databank

boezzie woezzie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vorige week woensdag meldden we dat een Noors museum op zoek was naar hackers die hun databank konden hacken, waarin al hun boeken en documenten gearchiveerd en gecatalogiseerd waren.

De 25-jarige Zweed Joakim Eriksson mailde amper vijf uur nadat de oproep werd gedaan het wachtwoord 'LADEPUJD'. Dit was de oorspronkelijk naam van de eigenaar ('Djupedal'), maar dan omgekeerd.

Het museum is erg tevreden over de snelle oplossing. Directeur Ottar Grepstad zegt overweldigd te zijn door het grote respons van hackers overal ter wereld. Na de oproep ontving de website 46.000 hits.

Overigens heeft de zaak wel de nodige gevolgen. In Noorwegen is namelijk een discussie ontstaan over de waarde van computerbeveiliging. Sommige vragen zich af hoe veilig wachtwoorden wel zijn en hoe ze langere tijd bewaard kunnen worden.

Kapster vreest zelfmoord ontevreden klant

DinX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen zaterdag heeft een kapster in het Duitse Mönchengladbach de politie op een ontevreden klant afgestuurd, omdat ze bang was dat de vrouw uit wanhoop over haar kapsel zelfmoord zou plegen.

Ze schakelde de politie in, nadat de klant telefonisch uitgebreid had geklaagd over haar kapsel. Vooral de woorden waarmee ze het telefoongesprek beëindigde, "Ik maak er een eind aan", hadden de kapster verontrust. Toen de politie bij de 64-jarige vrouw aankwam bleek deze alweer tot bedaren te zijn gekomen. Haar buren hadden namelijk gezegd dat haar haar leuk zat.

Kattenmishandeling in Groningen

habermas en verstegen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Groningse plaats Oostwold zijn de afgelopen week vier kattenstaarten gevonden. De politie weet niet waar de staarten vandaan komen. Ook hebben zich nog geen eigenaars van de dieren gemeld.

Waarschijnlijk zijn de staarten van de katten met een rubberen ring of elastiek afgebonden. Omdat de bloeddoorstroming hierdoor stopt, vallen de staarten er na enkele dagen of zelfs weken af.

"De dieren moeten enorm hebben geleden. Hier is sprake van een gruwelijke vorm van dierenmishandeling. Wij zullen alles in het werk stellen om de dader te vinden", aldus een woordvoerder van de politie.

Russen breken record met bouw legotoren

Afgelopen weekeinde hebben kinderen en volwassenen in de Russische stad Jekaterinburg een toren van legoblokjes van 26 meter en 17 centimeter hoogte gebouwd. Daarmee hebben zij het Guinness Book of Records gehaald.

Ze bouwden met de legoblokjes een huis van negen verdiepingen. Vanmiddag is het bouwwerk gesloopt. Een deel van de blokjes wordt verdeeld onder de kinderen die meegedaan hebben aan de recordpoging. Het vorige record stond op 25,71 meter.

GoLLeM bedankt voor het plaatje!

[WK] Uitslag Portugal - Polen

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Portugal en Polen (Groep D) is geëindigd in een 4-0 overwinning voor Portugal.

Wedstrijdverslag
De doelpunten waren goedkoop in Jeonju vandaag, want Polen gaf Portugal ruim de kans om aan hun doelsaldo te werken. En zelfs met de vier doelpunten heeft Portugal daar toch niet ten volle van geprofiteerd.

In de openingsfase verliep de communicatie tussen de Portugezen slecht en ook waren er veel overtredingen. Toch was het meteen een hele open wedstrijd, want ook Polen viel aan. Polen deed het in de eerste helft beter dan in de openingswedstrijd tegen Korea, alhoewel veel slechter toch eigenlijk bijna niet mogelijk was.

Verdedigen bleek echter het manco van de Polen. De grote, logge verdedigers hadden moeite met de omstandigheden en de snelle Portugezen. De 1-0 was hier een voorbeeld van. Pauleta kon wegsprinten van zijn man, aannemen op de borst en liet zijn man staan door naar binnen te draaien. Vervolgens schoot hij de bal langs Dudek, die niet blij zal zijn geweest met zijn prestatie, want hij werd verschalkt in de korte hoek en kon de bal nog aanraken. Het was vooral Pauleta die de eerste helft voor veel problemen aan Poolse kant zorgde, met zijn snelheid, wendbaarheid, energie en klasse.

In de tweede helft viel de Poolse defensie totaal uiteen. Pauleta kon de 2-0 intikken en daarna was het volkomen gedaan. Figo boog direct daarna de bal prachtig langs Dudek, maar zijn schot trof de paal. Meteen daarna was er ook een kans voor Polen maar Baia stond, voor de verandering, perfect te keepen. In de 77e minuut voltooide Pauleta zijn hattrick door zijn man compleet dol te spelen. Hij kreeg zelfs nog een kans voor zijn vierde op rij, maar schoot in het zijnet nadat hij Dudek omspeelde.

Van een Poolse verdediging was weinig sprake meer en Portugal zou hierna eigenlijk nog minstens vier goals hebben moeten scoren maar de afwerking was niet echt scherp. Rui Costa schoof de 4-0 nog binnen maar verder kwamen de Portugezen niet. Wellicht had 8-0 een beter plaatje van de 2e helft gegeven.

Het verlies betekent overigens dat Polen alvast in kan pakken om naar huis te vliegen.

Stand Groep H
Zuid-Korea - 2 | 4 | 3-1
VS - 2 | 4 | 4-3
Portugal - 2 | 3 | 6-3
Polen - 2 | 0 | 0-6

Uitslagen Groep H
Zuid-Korea - Polen - (2-0)
VS - Portugal - (3-2)
Zuid-Korea - VS - (1-1)
Portugal - Polen - (4-0)

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

[WK] Uitslag Tunesië - België

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Tunesië en België (Groep H) is geëindigd in een 1-1 gelijkspel.

Wedstrijdverslag
De eerste helft begint slordig, en zonder kansen. Desondanks is België toch de dominante ploeg. Dan is het in de 13e minuut Wilmots die na de pass met het hoofd van Verheyen de bal, langs de uitstormende Boumnjel, in het net ramt. Een aantal minuten later krijgt Tunesië een vrije trap te nemen, die door Bouzaine wordt opgeëist. En al snel blijkt waarom: Hij knalt de bal onhoudbaar langs de muur en De Vlieger in de kruising. Beide ploegen krijgen hierna kansen om op voorsprong te komen maar kunnen steeds net niet goed afronden. Trabelsi komt bijvoorbeeld op via de vleugel, en levert een strakke pas af, maar De Vlieger kan de bal onderscheppen.

De tweede helft begint rustig met weinig echte kansen. Trabelsi geeft op een gegeven moment een schitterende pass op Ghodhbane. Die wil de bal in het net volleren, maar hij schamt de paal, waardoor de bal naast gaat. Langzaamaan wordt België gevaarlijker, en begint het meer grip op de wedstrijd te krijgen. Het vecht nog om te winnen, maar Tunesië lijkt tevreden te zijn met het punt. Overigens komen ze er in de counter via de snelle Trabelsi af en toe nog gevaarlijk uit. Zo ook in de blessuretijd. Maar Ghodhbane weet niet te scoren. Sonck krijgt ook nog een goede kans, maar hij wordt vlak voor hij gaat schieten achterover getrokken. De scheidsrechter geeft hier echter geen penalty voor.

Stand Groep H
Japan - 2 | 4 | 3-2
Rusland - 2 | 3 | 2-1
België - 2 | 2 | 3-3
Tunesië - 2 | 1 | 1-3

Uitslagen Groep H
Japan - België - (2-2)
Rusland - Tunesië - (2-0)
Japan - Rusland - (1-0)
Tunesië - België - (1-1)

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

Vietnamees wurgt zijn 107-jarige opa

Dino_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 48-jarige Vietnamese man heeft zijn 107-jarige grootvader gewurgd en daarvoor de doodstraf gekregen. De rechtbank bepaalde dat de man door een vuurpeloton wordt gedood. Volgens de rechtbank heeft de man bekend.

De man Tran Van Khoa kwam in het begin van februari dronken thuis en begon zijn opa uit te schelden. Hij zou hebben geroepen: "Je leeft al veel te lang en je hebt al het geluk gepakt dat naar je kinderen had moeten gaan." Daarna wurgde hij de hoogbejaarde.

[Uitslag] Portugal - Polen

13:30 Jeonju Portugal 4- Polen 0

De doelpunten waren goedkoop in Jeonju vandaag, want Polen gaf Portugal ruim de kans om aan hun doelsaldo te werken. En zelfs met 4 doelpunten heeft Portugal daar toch niet ten volle van geprofiteerd.

In de openingsfase verliep de communicatie tussen de Portugezen slecht en ook waren er veel overtredingen. Toch was het meteen een hele open wedstrijd want ook Polen viel aan. Polen deed het in de eerste helft beter dan in de openingswedstrijd tegen Korea, alhoewel veel slechter toch eigenlijk bijna niet mogelijk is.

Verdedigen bleek echter het manco van de Polen. De grote, logge verdedigers hadden moeite met de omstandigheden en de snelle Portugezen. De 1-0 was hier een voorbeeld van. Pauleta kon wegsprinten van zijn man, aannemen op de borst en liet zijn man staan door naar binnen te draaien. Vervolgens schoot hij de bal langs Dudek, die niet blij zal zijn geweest met zijn prestatie, want hij werd verschalkt in de korte hoek en kon de bal nog aanraken. Het was vooral Pauleta die de eerste helft voor veel problemen aan Poolse kan zorgde, met zijn snelheid, wendbaarheid, energie en klasse.

In de tweede helft viel de Poolse defensie totaal uiteen. Pauleta kon de 2-0 intikken en daarna was het volkomen gedaan. Figo boog direct daarna de bal prachtig langs Dudek, maar zijn schot trof de paal. Meteen daarna is er ook een kans voor Polen maar Baia stond, voor de verandering, perfect te keepen. In de 77e minuut voltooid Pauleta zijn hattrick door zijn man compleet dol te spelen. Hij krijgt zelfs nog een kans voor zijn vierde op rij, maar schiet in het zijnet nadat hij Dudek omspeelde.

Van een Poolse verdediging is weinig sprake meer en Portugal zou hierna eigenlijk nog minstens 4 goals hebben moeten scoren maar de afwerking was niet echt scherp. Rui Costa schuift de 4-0 nog binnen maar verder kwamen de Portugezen niet. Wellicht had 8-0 een beter plaatje van de 2e helft gegeven.

Het verlies betekent overigens dat Polen alvast in kan pakken om naar huis te vliegen, maar gelukkig zullen ze door niemand gemist worden.

Portugal:
Vitor Baia, Jorge Costa, Fernando Couto (capt), Luis Figo, Joao Pinto, Pauleta, Paulo Bento, Sergio Conceicao, Petit, Frechaut, Rui Jorge.

Polen:
Jerzy Dudek, Michal Zewlakow, Tomasz Hajto, Piotr Swierczewski, Rodoslaw Kaluzny, Emmanuel Olisadebe, Tomasz Waldoch (capt), Jacek Krzynowek, Maciej Zurawski, Pawel Swierczewski, Marek Kozminski.

Geel:
Swierczewski, A Bak (Polen); Frechaut, Jorge Costa, Rui Costa (Portugal)

Goals:
Pauleta (14,65,77) Rui Costa (88)

Scheids:
Hugh Dallas (Schotland)

Londense politie maakt jacht op stelende aap

Tomsworld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Londen is op zoek naar een aap die een gsm en elektronische apparatuur uit een appartement heeft gestolen.

Gisteren kreeg de politie twee meldingen van inbraken in flats. 'We vermoeden dat enkel kleine items zoals een gsm en delen van een stereo-installatie werden gestolen', aldus een politiewoordvoerder. 'De persoon die de tweede inbraak meldde, bevestigde dat hij een aap in zijn appartement zag.' Bij de eerste inbraak werd waarschijnlijk alleen een uurwerk gestolen.

De politie weet nog niet om wat voor aap het precies gaat. Maar volgens verschillende aanwijzingen gaat het om een chimpansee. 'Ik zag een harige zwarte chimpansee door het raam klimmen. Ik geloofde mijn eigen ogen niet. Het dier was groot en gespierd en ik was bang dat ik gebeten zou worden', aldus de bewoner van de tweede flat waar de aap toesloeg. Volgens deze bewoner moet het dier speciaal getraind zijn om draagbare telefoons te stelen.

[Uitslag] Tunesië - België

Tunesië-België 1-1
De eerste helft begint zonder kansen en wat slordig al is België ondanks dat ze veel balverlies lijden de dominante ploeg. Dan is het in minuut 13 Wilmots die na de pass met het hoofd van Verheyen de bal het net in ramt langs de uitstormende Boumnjel. Een aantal minuten later krijgt Tunesië een vrije trap te nemen die Bouzaine opeist en al snel blijkt waarom want hij knalt hem onhoudbaar langs de muur en De Vlieger in de kruising. Beide ploegen krijgen hierna kansen om op voorsprong te komen maar kunnen net niet afronden. Nog een opvallende actie met 2 in de Nederlandse competitie uitkomende spelers namelijk Trabelsi die, zoals hij bij Ajax ook vaak doet, opkomt op de vleugel en een strakke pass aflevert die de keeper van Willem II de Vlieger nog net kan onderscheppen.

De tweede helft begint rustig met weinig echte kansen. Trabelsi maakt hier met een schitterende pass op Ghodhbane die de bal in het net wil volleren maar het schamt de paal en gaat naast. België wordt langzaam gevaarlijker en begint een beetje meer grip op de wedstrijd te krijgen. België vecht om alsnog te winnen en Tunesië lijkt wel tevreden met een gelijkspel al komen ze op de counter via de snelle Trabelsi er af en toe gevaarlijk uit. Zo ook in de blessuretijd waarop Ghodhbane nog twee keer hard uithaalt een recht op de Vlieger en de ander net over. Sonck krijgt ook nog een goeie kans maar wordt vlak voor hij gaat schieten achterover getrokken maar de scheids doet of z'n neus bloed.

Tunesië Boumnjel, Badra, Jaziri(Zitouni 78'), Trabelsi, Gabsi(Sellimi 66'), Ghodhbane, Bouzaine, Bouazizi, Jaidi, Ben Achour, Melki

België De Vlieger, Deflandre, De Boeck, Simons(Mpenza 74'), Wilmots, Goor, Verheyen(Vermant 46'), Van der Heyden, Van Buyten, Van der Haeghe, Strupar(Sonck 46')

Scoreverloop: Wilmots (13') Bouzaine (17')

Geel: Gabsi, van Buyten, Ghodhbane, Melki

Illegaal softwaregebruik met 3% toegenomen

Gump had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wereldwijd wordt 40% van de software illegaal gekopieerd, zo meldt de Business Software Alliance (BSA). BSA doet deze mededeling naar aanleiding van een recent onderzoek.

Volgens BSA zijn landen als Vietnam, China en India verantwoordelijk voor de 3% groei ten aanzien van verleden jaar. Van alle zakelijke software in Vietnam is 94% illegaal, zo schat de BSA. Volgens BSA scoren Rusland en de Oekraïne ook hoog.

Microsoft is barbaars

Microsoft een barbarisme?Wouter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Naast de meldingen over bugjes in de software van Microsoft is er uiteraard ook nog positief nieuws over te melden. Zo is het eindelijk duidelijk geworden dat de mensen bij Microsoft barbaren zijn. Mensen met Office XP kunnen, zoals te zien op de screenshot hierboven, de proef op de som nemen.

Om dit effect te krijgen dient met de NL versie van Office XP te hebben en de grammatica controle dient aan te staan.

Illegale autoracers nemen wraak

GYZ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Illegale autoracers hebben dit weekend grote vernielingen aangericht bij een bedrijf in de Rotterdamse haven. De laatste weken werd er veel geraced en dit keer hadden een aantal bedrijven het initiatief genomen om het terrein af te sluiten door containers bij de ingangen te plaatsen. Het bedrijf UCT was 1 van de initiatiefnemers.

Vrijdagavond verzamelden ongeveer 300 racers zich bij het bedrijf en verbouwden daar de kantine. Ruiten werden ingegooid, deuren ingetrapt, magnetrons en koffiezetautomaten gesloopt en auto's beschadigd. De nog aanwezige personeelsleden belden de politie maar die kwam niet opdagen.

De schade wordt geschat op 30.000 euro. Het bedrijf eist nu totale afsluiting van de wegen in het gebied met hekken en portiers.

[WK] Uitslag Zuid-Korea - Verenigde Staten

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)Zuid-Korea heeft de leiding in Groep D behouden door gelijk te spelen tegen de VS. De Koreanen startten weer vol energie in een bijna volledig rood Daegu. Ze joegen op elke bal en hielden een hoog tempo vast. De Amerikanen vertrouwden op de counter en lieten zich in de verdediging drukken. Zuid-Korea creeërden veel kansen en zouden keeper Brad Friegel veel werk bezorgen.

Toch zijn het de Verenigde Staten die, tegen de verhoudingen in, op voorsprong komen. Clint Mathis neemt de bal aan uit een voorzet en laat Lee Woon-jae kansloos door vanaf dichtbij feilloos in de hoek te schieten.

In de 39e minuut krijgt Zuid-Korea een dubieuze penalty. Onduidelijk is waarvoor Urs Meijer precies floot. Lee Eul-yong's penalty word echter, misschien wel verdiend, tegengehouden door Friedel.

In de tweede helft valt Zuid-Korea vol aan. Counteren en verdedigen is het enige waar de VS zich mee bezig houden. Onder de Koreaanse druk moet Friedel enkele knappe reddingen maken. Toch lijkt het er een gegeven moment nog op dat de VS hun voorsprong nog gaan verdubbelen.

In de 78e minuut is het echter invaller Ann Jung Hwam die Korea op gelijke hoogte brengt door een voorzet in te koppen. In de slotminuten krijgt Korea een gigantische kans om alsnog de winst te pakken, maar doordat één Koreaan treuzelt en de andere te hoog mikt lukt dit niet.

Alhoewel de euforie groot was na de gewonnen wedstrijd tegen Polen wordt het nu toch nog lastig voor coach Guus Hiddink. Korea deelt de koppositie met de VS en moet nog tegen Portugal spelen.

Stand Groep D
Verenigde Staten - 2 | 4 | 4-3
Zuid-Korea - 2 | 4 | 3-1
Portugal - 1 | 0 | 2-3
Polen - 1 | 0 | 0-2

Uitslagen Groep D
Zuid-Korea - Polen - (2-0)
Verenigde Staten - Portugal - (3-2)
Zuid-Korea - Verenigde Staten (1-1)

Om 13:30 uur vandaag speelt Portugal in Jeonju nog tegen Polen.

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

Spinnenweb in oor van vrouw

DenniZ, Gump, Kreator en SKeLeToN had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Griekse dokter heeft in het oor van een 33-jarige vrouw een spin gevonden die er haar web had gemaakt. De vrouw had al een tijdje hoofdpijn toen ze besloot ermee naar een arts te gaan. Die zag een web, maar nam ook beweging waar. Dat bleek een spin te zijn.

"Omdat de temperatuur in een oor perfect is voor spinnen, was het een ideale plek", verklaart dokter Evangelos Gollas. De vrouw houdt geen blijvende schade over aan het verblijf van de spin.

Uitslag Grand Prix Canada 2002

Ferrari-coureur Michael Schumacher heeft in Montreal de Grand Prix van Canada op zijn naam geschreven. Het was voor de Duitser zijn zesde GP overwinning in acht races.

De regerend wereldkampioen eindigde in zijn Ferarri-bolide voor de Schot David Coulthard (McLaren) en Ferarri stalgenoot Rubens Barrichello.
De van pole gestarte Colombiaan Juan Pablo Montoya reed lange tijd aan kop, maar viel uit.

In de stand om het Wereldkampioenschap verstevigde Schumacher zijn koppositie, hij leidt nu met 70 punten.

even een overzichtje van de tijden van rijders die de eindstreep hebben gehaald :

Pos. Naam Team Tijd

1 M. Schumacher Ferrari 1.33.36.111
2 D. Coulthard McLaren +1.132
3 R. Barrichello Ferrari +7.082
4 K. Räikkönen McLaren +37.563
5 G. Fisichella Jordan +42.812
6 J. Trulli Renault +48.947
7 R. Schumacher Williams +51.518
8 O. Panis BAR +1
9 F. Massa Sauber +1
10 T. Sato Jordan +1
11 M. Webber Minardi +1
12 N. Heidfeld Sauber +1
13 H. Frentzen Arrows +1
14 A. Yoong Minardi +2

[Uitslag] Zuid-Korea - VS

8:30 Daegu Zuid-Korea 1- Verenigde Staten 1

Zuid-Korea heeft de leiding in Groep D behouden door gelijk te spelen tegen de VS. De Koreanen starte weer vol energie in een bijna volledig rood Daegu. Ze joegen op elke bal en hielden een hoog tempo vast. De Amerikanen vertrouwden op de counter en lieten zich in de verdediging drukken. Zuid-Korea creërden veel kansen en zouden keeper Brad Friedel veel werk bezorgen.

Toch zijn het de Verenigde Staten die, tegen de verhoudingen in, op voorsprong komen. Clint Mathis neemt de bal aan uit een voorzet en laat Lee Woon-jae kansloos door vanaf dichtbij veilloos in de hoek te schieten.

In de 39e minuut krijgt Zuid-Korea een dubieuze penalty. Onduidelijk is waarvoor Urs Meier precies floot. Lee Eul-yong's penalty word echter, misschien wel verdiend, tegengehouden door Friedel.

In de tweede helft valt Zuid-Korea vol aan. Counteren en verdedigen is het enige waar de VS zich mee bezig houden. Onder de Koreaanse druk moet Friedel enkele knappe reddingen maken. Toch lijkt het er een gegeven moment nog op dat de VS hun voorsprong nog gaan verdubbelen.

In de 78e minuut is het echter invaller Ann Jung Hwam die Korea op gelijke hoogte brengt door een voorzet in te koppen. In de slotminuten krijgt Korea een gigantische kans om alsnog de winst te pakken, maar doordat één Koreaan treuzelt en de andere te hoog mikt lukt dit niet.

Alhoewel de euforie groot was na de gewonnen wedstrijd tegen Polen wordt het nu toch nog lastig voor coach Guus Hiddink. Korea deelt de koppositie met de VS en moet nog tegen Portugal spelen.

Zuid-Korea: Lee Woon-Jae, Choi Jin-Cheul, Kim Nam-il, Yoo Sang-Chul, Kim Tae-Young, Seol Ki-Hyeon, Lee Eul-Yong, Hwang Sun-Hong, Hong Myung-Bo (capt), Park Ji-Sung, Song Chong-Gug.

Verenigde Staten: Brad Friedel, Frankie Hejduk, John O'Brien, Claudio Reyna (capt), Clint Mathis, Jeff Agoos, DaMarcus Beasley, Brian McBride, Landon Donovan, Anthony Sanneh, Eddie Pope.

Scheids: Urs Meier (Swi)

Parodie op 'At Your Service'

Lijkenpikkers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na lang wachten is er dan eindelijk een parodie uitgekomen op 'At Your Service' van Gerard Joling en Jan Rietman. De titel van de parodie luidt 'Lijkenpikkers' en is gratis te downloaden vanaf deze sites Site 1, Site 2 en hier een mirror Site 3.

Uit veiligheidsoverwegingen willen de makers anoniem blijven en ze willen zichzelf niet schuldig maken aan lijkenpikkerrij.

Breekt België een record?

Tijdens de wedstrijd tegen Tunesië kan België vandaag een WK-record breken. Wanneer de ploeg gelijkspeelt is dat het vijfde gelijkspel op rij. Dat kwam nog nooit eerder voor.

Op het wereldkampioenschap 1998 in Frankrijk speelde België in haar groepswedstrijden drie maal gelijk. Daardoor plaatste de ploeg zich niet voor de achtste finales.

In dit WK heeft België in haar eerste wedstrijd tegen Japan een krappe 2-2 gespeeld. Daarmee staan er nu vier achtereenvolgende gelijkspelen op de teller. Alleen Ierland kwam ook ooit tot dat aantal.

Pesten op het werk kost miljoenen

Vaak agressief pestgedrag op de werkvloer kost het bedrijfsleven jaarlijks miljoenen euro's omdat honderdduizenden werknemers hierdoor onnodig in de ziektewet belanden. De gevolgen van het pesten worden door de slachtoffers als uiterst traumatisch ervaren.

In totaal 250.000 werknemers worden gemiddeld zes maanden lang vrijwel dagelijks systematisch door collega's gepest, zo rapporteert het Apeldoornse adviesbureau STO(M)P dat in opdracht van zorgverzekeraar Interpolis een grootschalig onderzoek uitvoerde. Van de gepeste werknemers wordt 44 procent belaagd door collega-werknemers en 37 procent door de werkgever zelf.

Volgens pesttherapeut Rijkelt Middelbeek van STO(M)P is er een duidelijke toename in het pesten op de werkvloer: "Het gaat om schrijnende gevallen. Pesten is een vorm van karaktermoord." Voorbeelden van pesten zijn het wissen van computerbestanden, het verspreiden van pornografisch materiaal via computers van personeelsleden die vervolgens onterecht worden ontslagen en het versturen van bedreigende emails.

Diversen bedrijven maken al gebruik van speciale 'pesttrainers' die de terreur moeten onderzoeken of hebben, zoals chemieconcern DSM, een antipest-reglement.
Volgens dr. Bob van der Meer, onderzoeker en auteur van het boek 'Pesten op het werk', rust er nog steeds een taboe op pesten op het werk, terwijl het pesten in Nederland schrikbarend uit de hand loopt. "Veel slachtoffers lopen trauma's op."

Winnaars Fok! Prijsvragen week 23

We hebben weer flink wat prijzen weggegeven de afgelopen week en het aantal inzendingen was ook overweldigend! We zullen jullie niet langer in spanning laten. Hier komen de winnaars van de afgelopen week...

Blade II
Meer dan 550 inzendingen mochten we ontvangen voor het Blade II pakket.



De vraag was: In welke jongensgroep zat Luke Goss in de jaren 80.
Het goede antwoord was natuurlijk: Bros

Een erevermelding gaat naar GeforceDDQ die dacht dat het goede antwoord The Rolling Stones moest zijn! Met dit antwoord heb je uiteraard geen prijs gewonnen, maar degenen die wel een Blade II pakket ontvangen zijn:


Mordreth
John82nl
techni
LadyGoth
brous


Eminem
Ook de CD van Eminem bleek erg geliefd. We kregen erg veel inzendingen binnen met het goede antwoord op de vraag wat de echte naam was van Eminem. Het goede antwoord moest uiteraard zijn Marshall Mathers, of voluit: Marshall Bruce Mathers III. De winnaars van de nieuwe CD van Eminem zijn:


IlluZiaN
Rockwood
tHaBuZ
Slam
EricV


INTENZE
De eerste CD van Dana was Qlimax.
De winnaar van 3 kaartjes voor Intenze is:
HenriPaul
De winnaar van 2 kaartjes voor Intenze is:
Pro-Rechtvaardigheid

Gefeliciteerd allemaal! Jullie ontvangen uiterlijk morgen bericht over jullie prijzen.

Niets gewonnen? Waag dan deze week weer een kans voor de CD Rocksteady van No Doubt, VIP kaarten voor de Streetparade Middelburg en kaarten voor "Trancendance" in Off_Corso, Rotterdam!

Tiener gedwongen visvoer te eten

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 14-jarige jongen die op zaterdagmiddag zijn hond uitliet aan de recreatievijver De Kooikersplas in Houten, is aangevallen door een zevental opgeschoten jongens van rond de 16 jaar. De jongen werd in elkaar geslagen en zijn hond kreeg klappen met een knuppel. Hierna werd de jongen gedwongen visvoer te eten.

Van de vele badgasten die volgens de politie getuigen waren van het voorval, greep niemand in, ook niet toen het slachtoffer wormbollen visaas in de mond gepropt kreeg. Uiteindelijk zag de jongen kans te ontsnappen en zelf de politie te waarschuwen die twee Houtense verdachten van 16 jaar aan kon houden. Een van hen zit nog vast.

Franse verkiezingen overwinning centrum-rechts

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn zoals verwacht een overwinning geworden voor centrum-rechts.

Volgens de laatste peilingen op zondagavond kunnen de centrum-rechtse partijen rekenen op 43 procent van de stemmen. Daarmee kunnen zij samen met de rechtse Chirac een eventuele regering vormen. De centrum-rechtse partijen kunnen door deze overwinning tussen de 380 en 420 zetels van de in totaal 577 zetels in het parlement krijgen.

Het aantal linkse zetels ligt tussen de 135 en 175, wat gelijkstaat aan ongeveer 36,1 procent van de stemmen.

Het Front National, extreem-rechts, heeft geen grote winst geboekt. De partij kan rekenen op 11,5 procent van de stemmen. Inclusief de andere extreem-rechtse partijen kan dit oplopen tot ongeveer 13 procent. De communisten krijgen zo'n 5 procent, de Groenen 4 procent.

De opkomst was erg laag, maar 63% kwam stemmen. Het WK voetbal en Rolland Garros hielpen daar niet echt bij. Premier Raffarin riep het volk op om bij de tweede ronde op 16 juni massaal te gaan stemmen.

Scolari steunt de andere favorieten

De Braziliaanse coach Luiz Felipe Scolari heeft er alle vertrouwen in dat de originele favorieten voor het toernooi allen de volgende ronden behalen. Zijn voorspelling kwam nadat Brazilië de laatste 16 haalden door het gelijkspel tussen Turkijë en Costa Rica. Scolari gelooft dus nog steeds dat Brazilië's grootste rivalen Argentinië, Italië en zelfs Frankrijk de eerste ronde zullen overleven.

Brazilië is nu de favoriet van velen, na de haperingen van de anderen. Italië verloor van Kroatië, Argentinië verloor van Engeland en Frankrijk heeft al 5 punten verspeeld.

'Ik denk dat Frankrijk, Argentinië en Italië zich allen zullen kwalificeren', zei Scolari. 'Ik denk dat traditie, kwaliteit en de problemen die ze hadden in de eerste twee wedstrijden hen vastberadendheid zullen geven voor de derde wedstrijd en ik denk dat alledrie doorgaan naar de volgende ronde'.

All Saints-zangeres trouwt met Prodigy-lid

Het lijkt een schier onmogelijke combinatie, maar blijkt toch mogelijk te zijn: een huwelijk tussen iemand uit de Prodigy en iemand uit, toch ergens wel het tegenovergestelde van de Prodigy, All Saints. Voormalig All Saints-zangeres Natalie Appleton is in Frankrijk namelijk getrouwd met muzikant Liam Howlett van Prodigy. De Britse zondagskrant News of the World kwam met dit nieuws. Het huwelijk werd in kleine kring gesloten in het Zuid-Franse dorp Les Andrets.

De plechtigheid was geen drukke bedoening; er waren maar 30 vrienden en familieleden aanwezig. Natalie Appleton droeg een cremekleurige bruidsjurk met sluier, Liam Howlett had een blauw pak aan met, hoe casual, gympen eronder.

Van de voormalige groep All Saints was alleen Natalies zus Nicole Appleton aanwezig samen met haar vriend Liam Gallagher van britpopgroep Oasis. All Saints ging in 2001 na vele ruzies uit elkaar. Ook van Prodigy was niemand aanwezig bij het huwelijk.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
review
Het nieuwe seizoen van Doctor Who gaat van start met een klassieke opener
special
Random Pics van de Dag #1271
review
Kingdom of the Planet of the Apes laat zien dat de franchise springlevend is
©FOK.nl e.a.