Computer: Brazilië wint WK

WK 2002 (Algemeen)osado had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na een uitgebreide simulatie van het verloop van de wedstijden denken de wetenschappers van de universiteit van Ulster te weten wie er de winnaar wordt van het WK.

In het computermodel wordt rekening gehouden met veel gegevens zo wordt er in de eerste plaats gekeken naar de relatieve sterkte van de teams, op basis van cijfers van de Fifa. Hieraan werd nog extra informatie toegevoegd zoals de afstand die de teams moeten afleggen om op de speelplaats te komen, en het aantal maal dat de teams moeten reizen tussen Japan en Korea en als laatste hoe lang de rust tussen de wedstrijden is. Nadat alles ingevoerd was werd dit 2000 maal doorgerekend. Hierna kwam de computer uit op een finale tussen Brazilië en Italië. In het meerendeel van de berekingen won Brazilië van Italie.

Naast de computer berekening hebben de heren professoren ook de berekning uitgevoerd op basis van gezond voetbalverstand. Zij kwamen op een finale Argentinië - Italië waarbij Argentinië waarschijnlijk met de winst er vandoor gaat.

Misschien denk je dat deze mensen gelijk hebben? Doe er je voordeel mee voor de FOK! WK Manager!