Vrouw moet na 30 jaar verhuizen uit auto

Tomsworld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 60-jarige vrouw uit West-Londen heeft op last van de rechter afstand moeten doen van de auto die zij al dertig jaar gebruikte als woning. De politie sleepte de Ford Consul donderdag weg uit de Londense buurt Chiswick. De vrouw had verschillende aanmaningen van de gemeente om een andere verblijfplaats te zoeken genegeerd. Haar aanwezigheid had gezorgd voor een controverse onder de bewoners van de nette wijk. Vooral nieuwkomers vreesden dat de waarde van hun huis zou dalen.

Het is niet helemaal duidelijk hoe en wanneer Anne Naysmith definitief haar intrek in de auto heeft genomen. Tot halverwege de jaren '60 woonde ze gewoon in een huis in de buurt. Volgens geruchten kreeg zij een zware geestelijke inzinking na een mislukte relatie en verhuisde ze samen met haar hond naar de Ford.

De vrouw had een moestuintje in de buurt en ruilde soms bloemen voor eten. Haar kleren maakte ze uit duivenveren en stukjes van kapotte paraplu's. Eten kookte ze op een open vuurtje.

Uiteindelijk besloten politie en justitie dat de auto weg moest. Ook vreesden zij voor de gezondheid van de vrouw. Naysmith heeft een nieuwe flat toegewezen gekregen. Bevriende buurtbewoners hebben zich verzet bij het verwijderen van de Ford door op de motorkap te gaan zitten, maar het mocht niet baten. Naysmith zelf was niet aanwezig. De vrouw had eerder gedreigd zelfmoord te plegen als haar auto zou worden verwijderd.