Pinkpop 2002: De geruchten

Pinkpop 2002 komt er weer aan. Het jaarlijkse festival zal voor de 33e keer plaatsvinden op 18, 19 en 20 mei in Landgraaf (Limburg).
Alhoewel er pas op 19 februari in Paradiso een officiële persconferentie wordt gehouden en alle bands bekend worden gemaakt, zijn er al veel geruchten over mogelijke bands.

Zo bestaat er al een paar jaar een speciale site waarop alle geruchten worden geplaatst en onderzocht.

Ook dit jaar zijn de geruchten weer een belangrijk onderdeel van Pinkpop. Een aantal bands zijn echter al zeker te zien op de 33e editie van Pinkpop waaronder After Forever, Faithless en Jewel. Andere goede kanshebbers zijn Lenny Kravitz, Rammstein, Alien Ant Farm, Muse en System of a Down. Ook de Nederlandse bands maken een goede kans om te spelen op Pinkpop; Kane, Within Temptation en Di-rect zijn de grootste speculaties voor dit jaar.
Pinkpop directeur Jan Smeets zegt het jammer te vinden dat sommige bands, zoals Faithless, al uitgelekt zijn: "Jammer maar helaas. We hebben nu eenmaal niet alle betrokken partijen aan een touwtje." Over de uitgelekte bands zegt hij in het Limburgs dagblad: "Het probleem is dat bands die vrijwel zeker komen, nog op het allerlaatste moment kunnen afhaken. Wel kan ik zeggen dat bij het publiek het stevigere werk de voorkeur heeft."

Voor de Pinkpop-gangers is het dus afwachten tot 19 februari voor de persconferentie en 23 februari wanneer de kaartverkoop start.

De 33e editie van Pinkpop - 18/19/20 mei 2002