NS haalt eis Netelenbos niet

De Nederlandse Spoorwegen zijn er in 2001 niet in geslaagd om vier van de vijf treinen op tijd te laten rijden. Dit was geëist door minister Netelenbos

In de laatste week van het jaar 2001 reden 82,5 procent van de treinen, zo heeft de NS woensdag via het interne netwerk aan het personeel laten weten. Hiermee zou het jaargemiddelde op 79,8 procent uitkomen. Dat is 0,2 procentpunt lager dan Netelenbos wenste.

De minister maakte eerder in de Tweede Kamer bekend dat zij naar de raad van commissarissen van de NS stapt, als de 80 procent niet werd gehaald. Kamerleden concludeerden hieruit dat dan zowel de NS-directie als de raad van commissarissen moet opstappen.

De verwachting bestaat dat Netelenbos woensdagavond zowel de NS-directie als de raad van commissarissen de wacht aanzegt. Beide partijen komen woensdag nog met een verklaring naar buiten.

Update - Top NS stapt op
President-directeur H. Huisinga en de voltallige raad van commissarissen stappen op. Dit is woensdagavond door de NS bekendgemaakt op een persconferentie.
Bron: RTL Nieuws