Nederlandse 6-jarige doodgeschoten

IR meldde ons via de newssubmit het volgende treurige bericht:

Een 6-jarige Nederlandse jongen is zondagmiddag om het leven gekomen door een verdwaalde kogel. Die was afgevuurd door zijn buurman, de Kalmthoutse wethouder Fonne Smeulders.

De wethouder was in zijn tuin aan het oefenen met zijn pistool. Eén kogel week af, boorde zich door een metalen loods en belandde 200 meter verder in het hoofd van het jochie. Die overleed enkele uren later in het ziekenhuis.

Aanvankelijk dachten de ouders van het ventje dat hij gevallen was; pas op in het ziekenhuis bleek het om een schotwond te gaan. De buurman, die in het bezit was van alle vergunningen voor een wapen, wist dan eerst ook van niets. Pas op maandag hoorde hij van het drama, waarna hij zich maandagavond onmiddellijk bij de politie meldde.

De man is officieel in verdenking gesteld voor onvrijwillige doding, maar niet aangehouden. Hij riskeert een celstraf van drie maanden tot twee jaar. Volgens het parket is er sprake van een ongeluk, toch wordt nu nagegaan of de man in zijn tuin het wapen mocht gebruiken.