Eerste gipsvlucht alweer geland

VilleRoy meldde ons via de newssubmit het volgende:

Op Rotterdam Airport is vandaag voor de eerste tien mensen hun wintersportvakantie alweer geëindigd. Om 13:00 uur landde namelijk de eerste gipsvlucht van het, nog zo jonge, wintersportseizoen. Onder de tien zijn een vader en zijn 3-jarige zoon, die beiden een gebroken been hebben.

Het vliegtuig had de onfortuinlijke mensen opgepikt in het Oostenrijkse Innsbruck en in Chambery in Frankrijk. De tweede gipsvlucht zal snel volgen. Later vanmiddag worden de volgende twaalf geblsesseerde wintersporters afgeleverd in Rotterdam.

Volgens H. Dokter (), directeur van het internationale ambulancecentrum dat voor de medische begeleiding van de gewonden zorgt, zijn knieband- en enkelletsels en gebroken ledematen de meest voorkomende belssures.

Tijdens deze kerstvakantie zijn/gaan ongeveer 120.000 Nederlanders met wintersport. Naar de ervaring van voorgaande jaren wordt er verwacht dat er zo'n 1200 mensen met gipsvluchten naar Nederland moeten worden vervoerd.

Dokter: "Ik heb al een paar keer gehad dat ik iemand aansprak omdat ik die persoon dacht te herkennen. In één geval bleek het te gaan om mensen die al voor het derde jaar met een gipsvlucht terugkwamen."


Wanneer komt dan het moment dat je beseft dat een vakantie aan de Costa del Sol misschien meer iets voor jou is?