Eindhoven: Jonge overvallers spuiten traangas

Omstanders en het personeel van een juwelier in Eindhoven zijn woensdagmorgen met traangas of pepperspray bespoten door jeugdige overvallers, toen zij een van de daders in de kraag grepen.

Tenminste drie jeugdige daders overvielen de juwelierszaak aan de Rechtestraat in de Eindhovense binnenstad. Ze sloegen met geprepareerde mokers twee etalageruiten in en pakten een aantal sieraden weg. Dat gebeurde onder de ogen van het winkelende publiek.

Toen personeel van de zaak en enkele omstanders een van de daders vastpakten, bespoten de andere twee hen met traangas of pepperspray. Daardoor liepen vier mensen geirriteerde ogen op, aldus de politie.

geprepareerde hamers

Desondanks konden ze de vastgepakte dader overdragen aan de politie. De twee anderen zijn op een scooter gevlucht. De politie sluit niet uit dat er nog meer daders zijn. Bij de overval is verder niemand gewond geraakt. Wat er precies is buitgemaakt, weet de politie nog niet. De identiteit van de aangehouden jongen is evenmin bekend.

De hamers waarmee de daders de winkelruiten insloegen, waren kennelijk duidelijk voor dit doel geprepareerd, aldus de politie. Op elke hamer zat een extra punt gelast van ongeveer tien centimeter lengte.