TUI blaast overname NBBS af

Sting had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Reisorganisatie Travel Unie (TUI) heeft op het allerlaatste moment de overname van de Leidse concurrent NBBS afgeblazen. Volgens NBBS is "de reden voor de afwijzing voor 99% de aanslagen in de VS". NBBS beraadt zich over de toekomst. Het is onduidelijk of er voldoende middelen zijn om zelfstandig verder te gaan.

"We waren in feite rond", aldus interimmanager B. van der Zijl van NBBS. "Vlak voor het zetten van de handtekeningen haakte Travel Unie af. We zijn hierdoor volledig overvallen en zeker niet blij."

Volgens Van der Zijl is het vrijwel zeker dat het afblazen van de overname te maken heeft met de terroristische aanslagen in de Verenigde Staten. "De wereld is in de afgelopen dagen veranderd. Wij gaan nadenken over hoe we nu verder moeten."

NBBS heeft nog voor het einde van het jaar een financiële injectie nodig. De reisorganisatie leed vorig jaar een verlies van f 8,3 miljoen.
Ook voor dit jaar voorziet NBBS een verlies. In februari kondigde het reisbedrijf daarom al aan 125 van de driehonderd banen op het hoofdkantoor in Leiden te schrappen.

Bij Travel Unie was dinsdag niemand bereikbaar voor commentaar.