New-Yorker kloonde identiteit rijken

Tijgerbolletje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De afwasser uit New York heeft via het world wide web de persoonsgegevens van meer dan 200 Amerikaanse multimiljonairs opgevraagd. Onder hen bevonden zich Oprah Winfrey, Steven Spielberg en Microsofts tweede man Paul Allen.

Met de gegevens wist de 32 jarige Abraham Abdallah zich voor miljoenen dollars te verijken. Zo bestelde hij tal van luxe goederen op naam en rekening van de sterren en zakentycoons.

Abdallah bleek daarbij te beschikken over de creditcardgegevens van zijn vermogende slachtoffers. Hij gebruikte een netwerk van koeriers, waaronder prostituees, om de goederen op te halen. Ook kreeg hij toegang tot strikt vertrouwelijke rapporten over de kredietwaardigheid van beroemdheden.

Volgens de 'cybercrime'-unit van de New Yorkse politie gaat het om de grootste oplichtingszaak uit de geschiedenis van het internet. Abdallah zette zijn fraudecomplot op via de computer in de plaatselijke bibliotheek en hield verder de vinger aan de pols via zijn mobiele telefoon terwijl hij aan het werk was in een restaurant.