FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 21 maart 2001

Vrouw sterft onder kokendhete douche

F@lcon© had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 70-jarige Hester Diena Romberg uit het Twentse Glanerbrug is een afschuwelijke dood gestorven nadat zij in het plaatselijke zorgcentrum dr. Ariënshuis na een vermoedelijke hartstilstand urenlang onder een kokendhete douche heeft gezeten.

Het was dochter Erny Zoetman die haar moeder Dien onder mensonterende omstandigheden aantrof. "Het is afschuwelijk om te moeten zeggen, maar ze was nog slechts een hoopje gekookt vlees." Nadat mevrouw Zoetman een klacht indiende bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg, voerde die gistermiddag crisisberaad met de directie van het verpleeghuis.

"Vanwege haar toestand was het voor de arts uiterst moeilijk de doodsoorzaak te achterhalen. Het meest waarschijnlijk is dat zij, terwijl ze op een plastic stoeltje zat, is getroffen door een hartstilstand en vervolgens nog wanhopig heeft geprobeerd de kraan dicht te draaien. Ze had namelijk haar hand bij de kraan", aldus dochter Erny.

Erny Zoetman is vooral kwaad op de leiding van het verpleeghuis. Zij meent dat het gruwelijke incident nooit had kunnen gebeuren wanneer er thermostaatkranen waren geïnstalleerd. Bijzonder wrang is dat de watertemperatuur juist extra hoog was, om de bewoners te beschermen tegen legionella.

"Ik weet dat er al geruime tijd wordt gesteggeld over thermostaatkranen, maar vanwege de kosten is dat nog altijd niet gebeurd. Geld krijgt hier voorrang boven mensenlevens", aldus de hevig geëmotioneerde Erny.

Volgens directeur Kok van het dr. Ariënshuis kwam de inspectie gistermiddag tot de conclusie dat het verpleeghuis niets te verwijten valt.

Jorritsma en Kamer in clinch over energiedebat

Minister Jorritsma (Economische Zaken) en de Tweede Kamer zijn woensdag na een langdurig debat over de versnelde privatisering van energiebedrijven opnieuw niet nader tot elkaar gekomen.

Een Kamermeerderheid van PvdA, CDA, GroenLinks, SP en SGP wil voorlopig de privatisering van de regionale netwerken tegenhouden. Jorritsma vindt versnelde privatisering nodig om de Nederlandse bedrijven te laten aansluiten in Europa. Ze gaat er vanuit dat door marktwerking de tarieven voor stroom en gas lager worden.
De Kamer vindt dat er nog onvoldoende garanties zijn voor een vlekkeloze levering van gas en stroom. Ze wil nu in een plenair debat Jorritsma op andere gedachten brengen.

Gezette vrouw scheidt van dunne man

Een afgunstige Roemeense vrouw is van haar man gescheiden omdat hij nooit dik werd, ongeacht wat hij at. Ze kon niet langer aanzien dat hij zich vol kon proppen en nooit een gram aankwam. Zij vertelde de rechtbank dat het haar jaloers maakte dat zij slechts naar eten hoefde te kijken om aan te komen. "Hij zit elke avond in de freezer en ik weet zeker dat hij het doet om mij te provoceren", zei ze.

Beurs-malaise houdt aan

Een kleinere renteverlaging in de VS dan door analisten was verwacht heeft op het Damrak z'n sporen nagelaten. De gehele dag stond de index ruim in de min, met op het dieptepunt ruim 3% verlies. De FED verlaagde gisteren de rente met 0,5% om de Amerikaanse economie een nieuwe impuls te geven, waar analisten op een grotere verlaging van 0,75% hadden gerekend. De AEX-Index sloot uiteindelijk de handelsdag af op een verlies van 1,98% op 542,08. De Midkap-Index ging met vrijwel gelijke cijfers achteruit en sloot 2,00% lager op 561,23.

De IT-sector kreeg wederom de hardste klappen te verwerken, waar UPC zelfs een all-time-low bereikte. Het fonds verloor vandaag 14,35% op 8 euro. KPN (-7,9%), Versatel (-7,2%), KPNQwest (-5,89%) en Philips (-5,48%) waren de andere grote verliezers van de dag. De vraag begint te rijzen hoe lang de daling nog voort kan duren. UPC moest het vorig jaar al afzien van een overname van SBS Broadcasting vanwege een te lage beurskoers en deze is intussen alleen maar verder ingezakt, tot het nieuwe dieptepunt van vandaag.

Supermarktketen Laurus kwam vandaag met teleurstellende jaarcijfers. Boekjaar 2000 werd (na afschrijvingen) afgesloten met een nettoverlies van 53 miljoen euro. Op alle gebieden beleven de resultaten achter. Het concern wijt dit aan de prijzenoorlog van begin 2000 en de hogere brandstofprijzen. Laurus verwacht dat pas na 2001 een verbetering zal optreden. De beurskoers van het fonds bleef er evenwel rustig onder en bleef steken op een verlies van 2,68% op 7,25 euro.

De Amerikaanse renteverlaging miste haar uitwerking op de valutamarkt niet. De euro verloor terrein ten opzichte van de dollar en staat nu op 0,8983 dollar. De Amerikaanse beurzen, die gisteren al flinke verliezen leden vanwege de renteverlaging, stevenen ook nu op een verlies af. De Dow Jones index staat op 1,15% verlies op 9609 punten en de Nasdaq verliest 0,39% op 1850 punten.

Kezman naar Juventus voor 45 miljoen?

FOX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Insiders in de voetbalwereld in Italie en volgens persberichten zou topclub Juventus Turijn ruim 45 miljoen gulden over hebben voor Mateja Kezman van PSV.

De afgelopen 3 weken is de kleine, maar snelle Kezman gevolgd door Scouts van Juventus. Kezman, de voornaamste vervanger van Van Nistelrooy dit seizoen scoorde 21 goals in 24 wedstrijden voor PSV en vorig seizoen 28 goals in 38 duels voor Partizan Belgrado.

PSV heeft nog niet gereageerd op het bericht , maar het lijkt onwaarschijnlijk dat PSV Kezman zou verkopen als ook Van Nistelrooy zou worden verkocht aan Manchester United.

Mocht hier meer over bekend worden, dan houden we je uiteraard op de hoogte

Lichte straf voor PSV: geen geldboete

PSV heeft een onverwacht lichte straf gekregen van de UEFA voor de ongeregeldheden in de return van de kwartfinale in de UEFA Cup tegen Kaiserslautern. De club moet komend seizoen één Europese wedstrijd op minimaal honderd kilometer van het eigen stadion spelen. Een geldboete - zoals de 1,5 miljoen die Paris St. Germain kreeg - bleef dus uit.

In de met 0-1 verloren thuiswedstrijd braken fans van PSV afgelopen donderdag door de hekken. Mede door ingrijpen van coach Erik Gerets en verschillende spelers werd voorkomen dat de fans het veld bezetten. Wel staakte de Spaanse scheidsrechter Lopez Nieto het duel voor ongeveer vijftien minuten.

PSV voorzitter van Raay verklaarde niet in beroep te zullen gaan tegen de straf.

Zie ook ons forum ...

Rode duivels boeken al hotel voor WK 2002

De Belgen hebben voor het WK 2002, dat gehouden wordt in Japan en Zuid Korea, al een hotel geboekt

Ook al hebben de Belgen pas 3 wedstrijden gespeeld in de WK kwalificatie (waarin ze momenteel leiden), ze zijn vol vertrouwen dat ze het WK zullen halen. "Het is gewoon zo dat we nu alvast wilden boeken om zeker te zijn van de beste faciliteiten straks" zei Nicolas Cornu, een woordvoerder van de Belgische voetbalbond.

De Belgen hebben een hotel geboekt in het Japanse Oita, terwijl ook nog totaal niet te zeggen valt waar ze, als ze zich zouden kwalificeren, te spelen komen. Deze zaterdag spelen de Belgen een cruciale wedstrijd in en tegen Schotland op Hampden Park.

Een Japanse delegatie heeft ook al geprobeerd de Schotse coach Craig Brown over te halen om vast een onderkomen te boeken, maar die moest daar niets van weten: "Ik heb wel andere dingen waar ik me aandacht bij nodig heb nu, laten we eerst maar eens zorgen dat we ons kwalificeren" zei hij, een stuk nuchterder dan zijn Belgische collega.

President Namibië gooit alle homo's in cel

rahvin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

President Sam Nujoma van Namibië heeft de arrestatie bevolen van alle homofielen en lesbiennes in zijn land. Tijdens een toespraak voor studenten van de universiteit in de hoofdstad Windhoek zei Nujoma: "De grondwet van Namibië duldt geen homoseksualiteit. De politie krijgt hierbij het bevel homo's te arresteren, te deporteren of op te sluiten."

Nujoma gedraagt zich de laatste jaren steeds meer als een homohater, net als zijn buurman president Robert Moegabe van Zimbabwe, die heeft gezegd dat "homo's nog erger dan varkens" zijn.

Prominente leden van Nujoma's kabinet hebben in het recente verleden meerdere malen gedreigd dat homo's en lesbiennes zullen worden 'uitgeroeid'.

Boorplatform toch gezonken

Koningin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het grootste olieplatform ter wereld is gisteren voor de kust van Brazilië gezonken. Volgens de eigenaar, de Braziliaanse oliemaatschappij Petrobras, bestaat geen gevaar voor vervuiling door olie. Het gevaarte was al instabiel sinds zich er afgelopen donderdag drie explosies hadden voorgedaan. Daarbij kwamen waarschijnlijk tien werknemers om en raakte een medewerker zwaargewond.

Het platform P-36 stond in het Camposveld, 200 kilometer voor de kust van Rio de Janeiro. In de nacht van zondag op maandag zakte het gevaarte veertig centimeter verder in de ruwe zee. Gisteren maakte het plotseling een heftige beweging, waardoor twintig reddings- en bergingsschepen snel moesten wegvaren.

Het 120 meter hoge bouwwerk helde vorige week sterk over nadat een van de poten door ontploffingen zwaar was beschadigd. Petrobras vloog experts over uit de VS en Nederland om P-36 te redden, tevergeefs. Het platform heeft 1,5 miljoen liter olie en dieselbrandstof aan boord. Een milieuramp zou uitgesloten zijn, omdat de olieputten op de zeebodem zijn afgesloten.

Draculapark in Roemenië

In Roemenië komt een Draculapark. Het zal in de zomer van 2002 opengaan. Minister Matei Dan van Toerisme wilde woensdag "om te voorkomen dat onroerendgoedmaatschappijen tot grondspeculatie worden aangemoedigd" nog niet zeggen waar het themapark komt.

Dracul (Roemeens voor duivel) was de bijnaam van de 15e eeuwse vorst Vlad V van Walachije in het huidige Roemenië. Hij was het model voor de zich met mensenbloed voedende romanfiguur Dracula, die Bram Stoker in 1897 bedacht. Naar dit voorbeeld ontstonden talrijke populaire verhalen en ook films. De bekendste daarvan zijn de griezelfilms van Terence Fischer met de acteur Christopher Lee als de vorst.

De kosten van het themapark, dat door een Amerikaanse onderneming wordt ontwikkeld, worden op ongeveer 140 miljoen gulden geraamd. Er komt in de buurt ook een Dracula-instituut met verscheidene grote zalen en een bibliotheek.

Géén lamsbout, wel kangoeroebiefstuk

Australische kangoeroevleesexporteurs springen een gat in de lucht van vreugde nu Australië's nationale symbool kans maakt dagelijkse kost te worden in Europa. Dit alles ten gevolge van het zich rap verspreidende mond- en klauwzeervirus alhier.

Nu het MKZ-virus Groot-Brittannië en het Europese vasteland in een wurggreep houdt zijn de exportcijfers van kangoeroevlees met 20 procent omhooggeschoten. Australië exporteert al 35 jaar kangoeroes voor liefhebbers, waarvan de meesten wonen in Duitsland, Frankrijk, België en Nederland. Kangoeroevlees van tweederangskwaliteit komt voornamelijk terecht in Rusland, de Balkan, Zuid-Afrika en China.

Onder normale omstandigheden blijft de export steken op vijf miljoen kilo per jaar, stijgt deze licht bij het uitbreken van varkens- of veeziekten, en valt hij weer terug als een crisis voorbij is. Ditmaal denkt de Australische Kangoeroe Industrie (KIA) zijn slag te slaan in Europa. De Europese vleeseter wordt voorzichtiger, nu herinneringen aan schandalen rondom gekkekoeienziekte in Europa én dioxinevergiftiging in België nog vers in het geheugen liggen. Met een stijging van 20 procent zijn de prijzen van kangoeroevlees in Europa nog nooit zo hoog geweest.

Proef elektronisch betaald parkeren

De Amsterdamse wethouder Grondel wil een proef houden met 400 parkeerautomaten waarbij uitsluitend elektronisch, met chipper/chipknip, pinpas of creditcard, betaald kan worden.

Met de chipper/chipknip kan nu al bij 1850 parkeerautomaten in Amsterdam worden betaald, maar deze automaten accepteren ook muntgeld.

Parkeerautomaten zijn een geliefd doelwit van criminelen. Vorig jaar werd uit de Amsterdamse automaten 1,4 miljoen gulden kleingeld gestolen. Door de plunderingen raken de automaten ook nog eens defect, waardoor inkomsten worden misgelopen. Gemiddeld zijn ruim driehonderd parkeerautomaten in Amsterdam buiten gebruik, zegt een woordvoerder van de dienst Stadstoezicht.

Het kabinet heeft gemeenten de mogelijkheid gegeven om parkeergeld uitsluitend elektronisch te innen. Voorwaarde is dat burgers gemakkelijk moeten kunnen betalen. Dit zou ook moeten kunnen met een niet-rekeninggebonden kaart, zoals een telefoonkaart. Zolang dit systeem nog niet is ingebouwd, zal ook betalen met muntgeld mogelijk blijven. ,,Bijvoorbeeld door in de buurt van een automaat die alleen elektronische passen accepteert, een automaat te laten staan die munten accepteert'', legt de woordvoerder van Stadstoezicht uit.

In Rotterdam wil men ook af van de contanten in parkeerautomaten. Verkeerswethouder Janssens stelde eind vorig jaar over te gaan op elektronisch betalen tegelijkertijd met de invoering van de euro. Op die manier hoeven automaten niet te worden omgebouwd van gulden- naar euroslikkers.

Shirt uit bij vieren doelpunt mag weer

Machiel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft vandaag besloten dat het voetbalshirt weer uit mag bij het juichen na een doelpunt. Eerder werdt dat bestraft met een gele kaart daar het altijd te lang zou duren voor de wedstrijd weer hervat kon worden. Doelpuntenmakers waren al wel zo ingenieus om het shirt over het hoofd te trekken maar de armen wel in de mouwen te laten om zo de regel te omzeilen. Dat hoeft dus niet meer.

Voortaan zal alleen nog geel getrokken worden voor het vieren van een doelpunt als er te opzichtig de suporters van de tegenstanders geprovoceerd wordt of als er duidelijk express lang over gedaan wordt om tijd te rekken.

In de winter blijft dat shirt vast wel aan

Wapen tegen filesharing communities?

gday had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er zijn screenshots vrijgekomen van een systeem, Media Tracker, waarvan gezegd wordt dat dat door platenmaatschappijen wordt gebruikt als geheim wapen.

Het systeem zou een aantal vitale gegevens opspeuren, zoals bijv. het IP adres, en daarmee zou men dan de desbetreffende ISP willen inlichten over deze praktijken aan de hand van de door hen gelogde gegevens. Het logt in op verschillende systemen, waaronder uiteraard Napster, en het doorzoekt nieuwsgroepen, bekijkt IRC kanalen en FTP sites.

Althans,.. dat is wat ervan wordt gezegd ....

Vergoeding voor stallen van leaseauto onbelast

Werknemers mogen van hun baas een forse onbelaste vergoeding ontvangen voor het stallen van de leaseauto in hun eigen garage thuis. Dat heeft de Hoge Raad, ons hoogste rechtscollege bepaald.

De onbelaste vergoeding kan oplopen tot netto 340 gulden per maand, zo blijkt uit een nieuw arrest van de Hoge Raad. Veel werknemers met een auto van de zaak die bij hun woning een garage hebben krijgen van hun werkgever een vergoeding. Deze is bestemd ter compensatie voor de stallingskosten die deze werknemers maken, zoals beveiliging en onderhoud van de garage waarin de leaseauto geparkeerd wordt.

Tot nu toe hebben de belastinginspecteurs altijd volgehouden dat garages als werkruimte moet worden gezien. In dat geval valt de vergoeding onder de loonbelasting. Een belastingbetaler die over 1997 extra loonbelasting moest betalen en dit niet pikte, schakelde Deloitte & Touche Belastingadviseurs in en stapte naar het gerechtshof in Den Haag.

Het hof gaf de fiscus echter gelijk waarna de man in cassatie ging bij de Hoge Raad. Die constateerde dat de werkgever alle kosten en lasten van de auto van de zaak voor zijn rekening nam. Daarnaast kan een garage volgens de raad absoluut niet als werkruimte worden beschouwd. De vergoeding valt dus niet onder de loonbelasting maar is verbonden aan de autoregeling van de werkgever. Gevolg: het is logisch dat een vergoeding voor het houden van een leaseauto voor de weknemer onbelast is, aldus de Hoge Raad.

Meekijken neerstorten MIR

ZodiaC had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de website MirReenty.com zal aanstaande donderdag live de val van het Russische ruimtestation te volgen zijn.

Een honderdtal mensen zal de val van dichtbij uit een gehuurd vliegtuig op 7,5 km hoogte kunnen bewonderen. Deze website organiseert een hele expeditie, waarvoor ook flink in de buidel getast moet worden. De bedoeling is dat dit vliegtuig op ongeveer 325 km van het voorspelde valtraject zal gaan vliegen om te kijken naar deze unieke gebeurtenis.

Geschat wordt dat de Mir vrijdagochtend rond 8.00 (Nederlandse tijd) uur in zee zal storten. Klik hier voor de huidige locatie van de Mir.

En wij zijn al van die ramp toeristen.
Dit wordt zo kewl...

Eerste MKZ geval in Nederland een feit

FOX had ons als eerste dmv de newssubmit op het volgende gewezen:

Ruim 3 dagen eerder dan verwacht is bewezen dat dit virus ook in Nederland is opgedoken. Vrijdag werd weliswaar de uitslag verwacht van een bedrijf in het dorpje Oene, maar deze ochtend werd de aanwezigheid van MKZ reeds geconstateerd op een bedrijf in Olst. Aldus de verklaring van minister Brinkhorst (Landbouw) vanochtend in de Tweede Kamer.

Bij 4 van de 60 runderen werd de ziekte vastgesteld, daarnaast bezat de boer ook nog 20 schapen. Het bedrijf had afgelopen jaar geen dieren aangevoerd, en de afgelopen paar weken ook niet afgevoerd.

In een omtrek van 1 kilometer wordt al het vee preventief afgemaakt.

Ook geldt er in Nederland sinds vanochtend 11:00u een totaal vervoersverbod voor alle vee, pluimvee, mest en melk.

Ook GEeR+ en Num hadden de weg naar de Newssubmit gevonden, bedankt. Zie ook het forum.

New-Yorker kloonde identiteit rijken

Tijgerbolletje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De afwasser uit New York heeft via het world wide web de persoonsgegevens van meer dan 200 Amerikaanse multimiljonairs opgevraagd. Onder hen bevonden zich Oprah Winfrey, Steven Spielberg en Microsofts tweede man Paul Allen.

Met de gegevens wist de 32 jarige Abraham Abdallah zich voor miljoenen dollars te verijken. Zo bestelde hij tal van luxe goederen op naam en rekening van de sterren en zakentycoons.

Abdallah bleek daarbij te beschikken over de creditcardgegevens van zijn vermogende slachtoffers. Hij gebruikte een netwerk van koeriers, waaronder prostituees, om de goederen op te halen. Ook kreeg hij toegang tot strikt vertrouwelijke rapporten over de kredietwaardigheid van beroemdheden.

Volgens de 'cybercrime'-unit van de New Yorkse politie gaat het om de grootste oplichtingszaak uit de geschiedenis van het internet. Abdallah zette zijn fraudecomplot op via de computer in de plaatselijke bibliotheek en hield verder de vinger aan de pols via zijn mobiele telefoon terwijl hij aan het werk was in een restaurant.

Internet voor gehandicapten

Het world wide web is niet genoeg toegankelijk gebleken voor gehandicapten. Daarom heeft staatssecretaris Vliegenthart van VWS woensdag vier gehandicapte internetambassadeurs benoemd die hier verandering in moeten brengen.

Het is de bedoeling dat zij, na het bezoeken van bedrijven en organisaties, verbeteringen opstellen die de situatie verbeteren. De benoeming heeft plaats in het kader van het initiatief Drempels weg, dat beoogt internet toegankelijker te maken voor gehandicapten. Op 28 maart is in Utrecht een grote manifestatie Drempels weg, waarbij premier Kok en Vliegenthart aanwezig zullen zijn.

Taco Bell stunt met Mir

De Amerikaanse Taco Bell biedt iedereen in de Verenigde Staten een gratis snack als blijkt dat er brokken van de neergestorte Mir op een gigantisch luchtkussen zijn gevallen dat in de Stille Oceaan gaat drijven.

Het fast-food bedrijf heeft het gebeuren voor vrijdag gepland en heeft voor de gebeurtenis een 15 vierkante meter groot luchtkussen klaargemaakt voorzien van een grote 'bull's-eye'. Als de kern van het ruimtestation het logo raakt, dan hebben alle Amerikanen recht op een gratis Taco. Er is zelfs een gigantische verzekering afgesloten om eventueel kostendekkend te kunnen zijn.

Meer info op hun website.

Treinen rijden volgens rooster

De treinen zijn woensdagochtend volgens het rooster vertrokken, aldus de algemene verkeersleiding van NS. De personeelscollectieven houden zich aan de belofte die zij dinsdagavond deden om werkonderbrekingen uit te stellen tot maandag.

De collectieven in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, die eerder aangaven woensdagochtend het werk enkele uren te willen onderbreken, willen minister Netelenbos en de commissie-Stekelenburg/Blankert de tijd geven met de NS-directie tot een oplossing te komen voor het conflict tussen het bedrijf en het personeel.

Volgens het Traffic Information Center in Driebergen zijn niet extra veel mensen voor de zekerheid met de auto op pad gegaan. Rond zeven uur woensdagmorgen stonden er tien files. Een normale ochtendspits, aldus een woordvoerster.

Meer abortussen dan geboortes in Rusland

In Rusland hebben jaarlijks meer abortussen dan geboortes plaats. Dit heeft het ministerie van Gezondheid dinsdag bekendgemaakt, meldt het persbureau RIA-Novosti. Volgens de cijfers van het departement worden jaarlijks 2,1 miljoen zwangerschappen vrijwillig onderbroken, tegenover 1,7 miljoen geboortes. Het inwonertal van het land is al jaren in een vrije val. In de afgelopen acht jaar is de bevolking met 2 procent teruggelopen tot 144,5 miljoen mensen. President Poetin sprak onlangs van een crisis die ,,het voortbestaan van de natie bedreigt''.

Rusland heeft een van de hoogste abortuscijfers ter wereld. Volgens de officiële cijfers sterven jaarlijks 250 vrouwen als gevolg van een zwangerschapsonderbreking en raken er 350 invalide. Artsen noemen de geregisteerde aantallen echter veel te laag.

Geri Halliwell vlucht hotel in na inbraak

Ex-Spice Girl Geri Halliwell heeft haar intrek in een hotel genomen omdat zij na een inbraak haar huis niet meer indurft. Volgens het roddeldagblad The Sun van woensdag was het huis volledig overhoopt gehaald en waren de muren beklad met obscene teksten.

De politie bevestigt dat in het huis van de zangeres in de sjieke Londense wijk Notting Hill is ingebroken, maar wilde niet op details ingaan. The Sun beweert dat onder meer Halliwells computer is gestolen en een ketting die ooit aan actrice Elizabeth Taylor toebehoorde. Ook zat het hele huis onder de melk en vruchtensap.

Groeiend aantal internetgokkers

Gokken op internet is voor de Nederlandse overheid een steeds groter probleem aan het worden. Hoewel het in ons land nog niet is toegestaan, verdubbelde het aantal websites waar ook door Nederlanders een gokje gewaagd kan worden ten opzichte van vorig jaar.

Uit een rapport van zakenbank Bear Stearns blijkt dat inmiddels op zo'n 1400 websites roulette, lotto of paardenrennen gespeeld kan worden, met keiharde dollars als inzet. Omdat nog maar weinig landen deze kansspelen via internet toestaan, zijn de online casino's officieel veelal in bananenrepublieken als Antigua, Barbuda en Costa Rica gevestigd.

Nieuwe naam voor FOX8

V8 wordt vanaf 1 mei de nieuwe naam van FOX 8, dat door SBS Broadcasting (SBS 6 en NET 5) is overgenomen. De 'V' verwijst naar de vereniging Veronica, waarmee SBS op dit moment nog in onderhandeling is over een gezamenlijke invulling van de nieuwe jongerenzender.

Mogelijk dat in het logo de 8 gekanteld te zien is, waardoor de naam ook als VOO gelezen kan worden (het oude Veronica). Het station zal vooral speelfilms en series voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar uitzenden. Eddy Zoëy wordt genoemd als een van de gezichten van V8.

SBS 6 is verder druk in onderhandeling met een drietal nieuwe presentatoren voor Hart van Nederland: Daphne Deckers (voorheen Veronica), TMF-veejay Tooske en nieuwkomer Madelon van der Hoeven.

De vereniging Veronica maakte tot vorig jaar deel uit van de Holland Media Groep (RTL 4, 5 en Veronica), maar stapte uit onvrede op. De HMG-zender Veronica wordt binnenkort omgedoopt in ME.

Whitney Houston getipt als nieuwe Bondgirl

Whitney Houston wordt door insiders getipt als de tegenspeler van Pierce Brosnan in de volgende James Bondfilm. De 37-jarige zangeres zou al akkoord zijn met een optreden. Volgens het Britse showbizzpersbureau WENN is het wachten alleen nog op het fiat van Dana Broccoli, de almachtige voorzitter van de productiemaatschappij.

Houston kwam al eerder op het witte doek in The Bodyguard, naast Kevin Costner. De nieuwe Bond moet later dit jaar worden gemaakt. Een titel is nog niet bekend.

Priesters misbruikten nonnen

Het Vaticaan heeft schoorvoetend toegegeven dat priesters en missionarissen zich hebben schuldig gemaakt aan seksueel misbruik van nonnen. De nonnen zouden zijn verkracht of anderszins gedwongen tot seksueel verkeer.

Het wijdverbreide misbruik is al jaren bekend bij het Vaticaan. Desalniettemin zijn nooit maatregelen genomen. De Kerk kon echter niet langer om de feiten heen toen de gerespecteerde krant La Repubblica een rapport uit 1995 publiceerde. Dit verslag meldt een groot aantal voorvallen in maar liefst 23 landen. Daartoe behoren de Verenigde Staten, Brazilië, de Filipijnen, India, Ierland en ook Italië zelf.

Seksueel misbruik door priesters spant de kroon in Afrika, omdat nonnen in het door aids geteisterde continent als veilige sekspartners worden beschouwd. Het rapport is geschreven door de arts en non Maura O'Donohue, die het nauwgezet gedocumenteerde verslag al in 1995 overhandigde aan het Vaticaan. O'Donohue beschrijft in haar verslag één specifiek geval van een priester die een non misbruikte en haar zwanger maakte. Hij dwong haar vervolgens tot een abortus, die zij niet overleefde. “De betrokken priester droeg persoonlijk haar uitvaartmis op.”

Met betrekking tot Afrika schrijft de arts: “Het is daar onmogelijk voor een vrouw of een tiener om een man te weigeren, zeker als het gaat om een oudere man en al helemaal als die man een priester is.” In één religieuze gemeenschap waren 20 nonnen tegelijk zwanger. De moeder-overste die hierover haar beklag deed bij de plaatselijke bisschop, werd van haar taken ontheven.

Worteleters goed in bed

Echte Fok!kers eten vanaf nu elke dag een portie rauwe wortelen. Een Italiaans onderzoek heeft uitgewezen dat dit de perfecte ingrediënten zijn voor een wild sexleven. Vrouwelijke worteleters trekken snel sexy kleren aan, mannelijke knagers zijn beter in bed.

Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat mannen die van popcorn houden goede minnaars zijn en mannen die van een lekker stukje varkensvlees houden alleen maar aan zichzelf denken. En als je veel brood eet ben je erg betrouwbaar.

Doe mij maar een kilo wortelen mevrouw...

Slecht rapport

Een 17-jarig meisje en een 16 jarige jongen hebben geprobeerd te "ontsnappen" aan de gevolgen van een slecht schoolrapport, maar is mislukt. Ze strandden in Frankfurt met autopech.

De twee verdwenen zaterdag met een in Bussum gestolen auto. De politie in het Duitse Darmstadt greep hen maandagavond in Frankfurt in de kraag.

Toen de vluchtpoging in Frankfurt noodgedwongen eindigde, belde het tweetal een vriend, die contact opnam met de familie. Daarop kon de Duitse politie het stel aanhouden.
De jongen en het meisje zijn gisteren overgedragen aan de Nederlandse politie. "De officier beslist wat er verder gebeurt, maar de ouders zullen ook wel een hartig woordje met de twee willen spreken", zei een woordvoerder van de politie Gooi- en Vechtstreek.

Paus laat kruis opzetten op Noordpool

Hanz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Paus Johannes Paulus de tweede laat een Kruis opzetten op de Noordpool. Een door hem ingewijd 2 meter hoog kruis wil een priester tijdens Pasen opzetten.

Ook zal er een mis met avondmaal bij temperaturen tot 50 graden onder nul gehouden worden. De deelnemers van deze mis zijn 40 expeditieleden van een Italiaanse expeditie. De Paus ontving deze expeditieleden vandaag in het Vaticaan.

De ijzige onderneming gaat in de eerste weken van April van start.

Kuisheidsgordel maakt niet gelukkig ?

joel gaf ons de volgende tip via de newssubmit:

De Chinese uitvinder van de moderne kuisheidsgordel, heeft een zelfmoordpoging gedaan. Hij kon de media-aandacht niet meer aan en was na een relatie van vijf jaar verlaten door zijn verloofde.

Een tijdje geleden had hij een kuisheidsgordel ontworpen die zowel door vrouwen als door mannen gedragen kon worden.
Toch werd hij beschuldigd van machimse. "De middeleeuwse kuisheidsgordels werden vrouwen met geweld omgedaan; mijn uitvinding echter doe je vrijwillig om en is voor mannen en vrouwen", verdedigt zich Zhao.

Volgens de uitvinder is de moderne kuisheidsgordel bedoeld om echtelijke trouw te waarborgen, maar ook als beveiliging tegen verkrachting en voor jongeren "van lichte zeden". Net zoals het middeleeuwse voorbeeld, kan Zhao's kuisheidsgordel alleen met een speciale sleutel open. Je kunt er geen seks mee hebben, maar wel in bad.

Ralf wil broer van record houden

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als het aan Ralf Schumacher ligt zal zijn broer het record voor meeste overwinningen op rij van Alberto Ascari niet verbeteren. Het record staat nu op 9 races en Michael Schumacher is hard onderweg dit te verbeteren.

De reden dat Ralf dat niet wil is dat hij vastberaden is om te winnen. Het liefst al over twee weken op het Interlagos circuit in Brazilie. "Ik hoop niet dat Michael het record van Ascari gaat breken, aangezien ik binnenkort wil winnen", zei Ralf. "We zijn het gat aan het dichten. Ferrari lijkt op dit moment de snelste, maar niemand is onverslaanbaar."

Van je familie moet je het hebben

Geen stappen van PSV tegen Maassen

Heerlijkheid had ons via de newssubmit het volgende te melden:

PSV heeft besloten af te zien van gerechtelijk stappen tegen Theo Maassen 'Wij willen hier niet nog meer aandacht aan besteden. Dit is voor ons een gesloten boek', aldus Pedro Salazar, de persvoorlichter van PSV.

Maassen toonde vorige week tijdens een televisieprogramma de vorig jaar bij PSV gestolen replica van de UEFA Cup. Volgens de cabaretier zelf had hij de trofee vorig jaar tijdens opnames voor een televisieprogramma ontvreemd uit PSV's prijzenkast. Salazar: 'We zijn blij dat de beker terug is. Het is nu niet meer aan ons. We laten het aan politie en justitie over.'

Deze week nog zal de politie Maassen horen over de zaak. Daarna beslist de politie over eventuele vervolging.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.