Lodeweges kandidaat bij Twente

F@lconİ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dwight Lodeweges is de voornaamste kandidaat Fred Rutten op te volgen als trainer/coach van FC Twente. De oud-speler van onder meer Go Ahead Eagles is momenteel werkzaam bij FC Zwolle. Sinds 1998 werkt Lodeweges bij Zwolle. Hij volgde destijds Jan Everse op. Lodeweges, als speler ooit nog actief in Canada en de Verenigde Staten, was vóór Zwolle niet eerder de technische baas bij een profclub.

Maandag maakte FC Twente officieel bekend dat Jaap Uilenberg de nieuwe technisch directeur wordt. Uilenberg, die met onmiddellijk ingang stopt als scheidsrechter, heeft als een van zijn eerste taken een nieuwe coach aan te stellen. Uilenberg noemde nog geen namen. "Maar het spreekt voor zich dat ik al over de nieuwe trainer heb nagedacht. Ik hoop dat we op zeer korte termijn duidelijkheid kunnen geven."

Rutten gaf onlangs te kennen niet verder te willen als hoofdtrainer bij de club. Uilenberg wil wel met hem praten, maar niet direct om de voormalig verdediger op andere gedachten te brengen. Wel is het aan de orde dat Rutten in een andere rol bij FC Twente blijft.