Morgen stille tocht voor Bouleij

De gemeente 's Hertogenbosch houdt woensdagavond de adem in. Dan wordt een stille tocht gehouden voor Pierre Bouleij, de man die op 16 december door een politieman werd gedood. Burgemeester Rombouts wil er alles aan doen om ongeregeldheden te voorkomen en behoudt zich het recht voor om de tocht alsnog af te gelasten.

Rombouts zegt ook dat de politie indien nodig "keihard zal optreden." De burgemeester weet nog niet of hij zelf zal meelopen.

Mede vanwege de angst voor rellen mogen de deelnemers aan de tocht niet door de binnenstad lopen. De tocht begint om 19 uur bij de Brabanthallen en eindigt bij het Paleis van Justitie. De stoet mensen moet na de tocht meteen worden ontbonden.

De weduwe van Bouleij wil met de stille tocht haar man op "waardige wijze" herdenken, maar ze wil er ook een protest mee laten horen omdat ze vindt dat het onderzoek van Justitie naar de toedracht veel te lang duurt. Bij het Paleis van Justitie willen de deelnemers van de tocht een petitie overhandigen aan hoofdofficier mr. R. Craemer met het dringende verzoek zo snel mogelijk het onderzoek af te ronden.