Vrouw redt bossen in haar blootje

De Californische wouden hebben er, na de grizzly-beren, een nieuwe attractie bij: de "Godin van de Aarde". Als toerist maak je echter weinig kans deze halfnaakte vrouw tegen het lijf te lopen, ze heeft namelijk enkel een zwak voor houthakkers, als die tenminste hun bijltje voor haar neerleggen.

'Goeiemorgen, mag ik u een gedicht voorlezen? Ik ben de godin, ik ben de Aarde', zo stelt een halfnaakte vrouw zich dagelijks voor aan onthutste truckers in de Californische wouden. Op die manier probeert La Tigresa de houthakkers te laten stoppen met hakken en het woud van de ondergang te redden.

La Tigresa voert al maandenlang actie tegen de houtkap, maar ze was niet tevreden over het resultaat dat ze bereikte. Toen naast het huis van vrienden de ene boom na de andere werd geveld, rende ze in een impuls zonder topje naar buiten. 'Leg je gezicht tegen het zachte mos in mijn benen', riep ze de verbaasde houthakkers toe die de prompt hun werk staakten.

La Tigresa is nu enorm populair bij de houthakkers, die naast een kettingzaag nu ook een fototoestel bij zich dragen. De mediabelangstelling die ze krijgt, is eveneens enorm. Ze verscheen al op de Duitse en de Amerikaanse televisie en haar naam verspreidt zich als een "lopend vuurtje door het bos" over het internet. Momenteel wordt er druk getimmerd aan een officiële website. Het fotoarchief zou één van de sterke punten van de site worden.