Rockende monniken moeten stoppen

Een groep Griekse monniken, die een (inmiddels platina) rock-album hebben uitgebracht, moeten stoppen met hun muziek, omdat het tegen de kloosterregels in zou gaan.
De orthodoxe monniken hebben meerdere christelijke pop acts voortgebracht, maar de synode (soort van kerkelijk bestuur) heeft gezegd dat ze zich maar weer kalm moeten houden.

Hun eerste album kreeg al snel een cult-status, nadat de media er gretig op insprongen en een nieuwe plaat zal binnenkort uitgebracht worden. Ze zijn op tv geweest terwijl ze aan het basketballen waren, voetbalden en rondjes op de kartbaan maakten met een stel jongeren.

"Sommige monniken hebben nogal controversiële manieren gebruikt om de boodschap van Christus uit te dragen. Dit soort gedrag rijmt niet met de tradities van het klooster en heeft in bepaalde gevallen de trouwe leden van de kerk te kijk gezet," aldus een verklaring van de kerk.

De monniken zelf kijken er nogal anders tegen aan:
"Wij zijn verbaasd over het standpunt van de synode, want zij beschuldigen ons nu juist van iets, waarover we veel lovende brieven binnenkrijgen."

Betekent dit dan ook dat we geen Sister Act 3 krijgen?