Volendam klaar voor stille tocht

De gemeente Edam-Volendam verwacht morgenavond tussen de vijftienduizend en twintigduizend deelnemers aan de stille tocht en de herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers van de nieuwjaarsbrand in café 't Hemeltje.

De rondgang door het dorp en de samenkomst in het voetbalstadion van FC Volendam zijn in de eerste plaats bedoeld voor de dorpsbewoners zelf. Volgens de burgemeester is het de bedoeling uitdrukking te geven aan de verbondenheid met alle slachtoffers van de caféramp. Daarom heeft de gemeente het aantal genodigden beperkt gehouden. De belangrijksten onder hen zijn: kroonprins Willem-Alexander en minister-president Wim Kok. Ook de vice-premiers Jorritsma en Borst en staatssecretaris De Vries zijn uitgenodigd.

De stille tocht door het centrum van Volendam zal om morgenavond om zeven uur beginnen. Onder klokgelui zal de stoet, aangevoerd door jongeren met lantaarns, zich in beweging zetten. Aan de dijk voor het rampcafé is een plankier gebouwd waarop de deelnemers aan de tocht bloemen kunnen neerleggen.