Wateroverlast in Rotterdam

Gisterenmorgen is in de Rotterdamse binnenstad een waterleiding gesprongen. Door de enorme kracht waarmee het water naar buiten spoot,ontstond er een groot gat.
Het water vond een weg naar de Blaak Winkelstraat en naar de Hoogstraat. Twee auto's raakte beschadigd en een lichtmast viel om.
Een beddenwinkel die die dag voor het eerst zijn deuren zou openen, stond blank met 50 cm water. De schade wordt geschat van 50.000 gulden. Er vielen geen gewonden.

Verder heeft wateroverlast maandagochtend de gemeentelijke Dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting van Rotterdam plat gelegd. Enkele honderden ambtenaren konden niet naar hun bureau's wegens gevaar voor elektrokutie.

Oorzaak was een scheur in de waterleiding in het gebouw van de dienst, Europoint I aan het Rotterdamse Marconiplein. De breuk werd rond 04.00 uur in de nacht van zondag op maandag geconstateerd op de dertiende en bovenste verdieping. Vooral door de lifschachten kwam water naar beneden sijpelen. Daarop haalde men uit voorzorg alle spanning van het net. Personeel dat 's ochtends op het werk verscheen, werd opgevangen in de kantine van het ernaast gelegen Europoint II.

In alle vroegte werd de storing verholpen en begon een gespecialiseerd bedrijf met het droogblazen van de ruimtes. Even na 9.00 uur konden twee verdiepingen weer in gebruik worden genomen. In de loop van de ochtend zouden ook de meeste andere verdiepingen weer gebruiksklaar worden gemaakt, zo verwachtte een woordvoerder. Alleen de bovenste vier verdiepingen blijven maandag nog dicht.

Met dank aan bossie voor de tip.