Gruwelijke lustmoord

Mouse had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 10-jarig Schiedams meisje is gisteravond op gruwelijke wijze in een park in haar woonplaats om het leven gebracht.
Haar 11-jarige vriendje, eveneens afkomstig uit Schiedam, wist ternauwernood aan de kindermoordenaar te ontkomen. De dader had hem verwond. Het kind klampte een voorbijganger aan, die ogenblikkelijk de politie en een ambulance waarschuwde.

De kinderen zijn vrijwel zeker het slachtoffer geworden van een nog voortvluchtige lustmoordenaar. Van de dader staat inmiddels vast dat hij blank is en een pokdalig gezicht heeft.
Volgens woordvoerder A. Geelof van de politie Rotterdam-Rijnmond wordt "ernstig rekening gehouden met een zedenmisdrijf."

De politie heeft gisteravond een massale klopjacht geopend op de misdadiger. Het drama speelde zich af in het Prinses Beatrixpark, rond zes uur gisteravond.

Twee wielrenners die kort na de kindermoord langs de plek des onheils kwamen, verklaarden tegenover deze krant wat zij hebben gezien.
"Toen wij langs fietsten, stond er een blond, naakt jongetje van ongeveer tien jaar langs de kant van het pad. Het kind was hevig overstuur en huilde hard. Bovendien gutste er bloed uit een snee in zijn nek."

Volgens de beide getuigen stonden er op dat moment al enkele voorbijgangers bij het schreeuwende kind en was hulp onderweg. Het jochie werd met spoed overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis in Rotterdam. Het kind verkeert niet in levensgevaar.
Rechercheurs hebben het Schiedammertje inmiddels enkele korte vragen kunnen stellen. "Omdat het gaat om knulletje van nog maar elf jaar dat iets verschrikkelijks heeft meegemaakt, zijn wij daar uiterst voorzichtig mee", aldus politiezegsman Geelof.

Het levenloze lichaampje van het meisje lag in dicht begroeide bosjes, nabij een bankje en een sloot met een gemaal. Direct na de gruwelijke vondst werd dit deel van het park hermetisch door de politie afgegrendeld. Vanuit een politiehelikopter werden kort na het misdrijf overzichtsfoto's van het beboste gebied gemaakt. Tot diep in de nacht heeft de recherche sporenonderzoek verricht.

Tot nu toe heeft de politie gereconstrueerd dat de kinderen samen in het park speelden. Op een gegeven moment werden zij tijdens hun spel belaagd door de dader. Wat zich precies heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. Het vermoeden bestaat dat beide kinderen door de dader zijn ontkleed.

Het jongetje dat aan de moordenaar wist te ontkomen, schreeuwde tegen een voorbijganger dat er iets ergs gebeurd was met zijn vriendinnetje. Volgens het kind had de dader bloed aan handen en kleding. In de directe omgeving zijn legerlaarzen gevonden, die mogelijk van de man zijn.
Intussen had ook de ongeruste moeder van het meisje contact gezocht met de politie.
Zegsman Geelof: "Het kind was niet op het afgesproken tijdstip thuisgekomen. De ouders maakten zich ernstige zorgen. Vrijwel gelijktijdig kregen wij de melding van de vreselijke vondst."
Beide gezinnen zijn direct daarna op de hoogte gebracht.