Martijn Bevelander laat zich kennen

Ik las net op Tweakers.net het volgende:

Martijn Bevelander, een gast van 20 die als beroep domeinkapen heeft, dreigt de redactie van het, overigens goeie, e-zine Smallzine met een rechtzaak, omdat ze het domein martijnbevelander.com hebben geregistreerd.

De registratie van het domein martijnbevelander.com door SmallZine is domeinkaper Martijn Bevelander in het verkeerde keelgat geschoten. Afgelopen woensdag ontving de redactie van het zeer populaire e-zine een brief, een fax en een e-mail van de advocaat van Martijn Bevelander.

SmallZine volgt al geruime tijd de handel en wandel van de omstreden internetondernemer met een kritisch oog. Smallzine maakte zelfs een special rond Bevelander, zoals ze wel vaker doen bij terugkerende onderwerpen. Het adres www.martijnbevelander.com leek hun uitermate geschikt om naar dit dossier te verwijzen.

Bevelander is met zijn internetbedrijfje betrokken bij diverse registraties van andermans namen als internetdomein, maar had dus zijn eigen naam vergeten te registreren. (Tsjah...dan krijg je soms een koekje van eigen deeg, hè? ) Zo is onder andere xylifresh.nl in bezit van Bevelander en dus niet van Maple Leaf dat de Xylifresh-kauwgum op de markt brengt. Ook beheert hij dagobertduck.nl, omdat deze eend zijn grote idool is.

Smallzine kon haast niet geloven dat martijnbevelander.com nog vrij was, en registreerde het dus snel. Bevelander wil dat nu weer ongedaan maken, desnoods met een kort geding. SmallZine is niet van plan hieraan mee te werken onder het motto: Bevelander heeft nu wel genoeg domeinnamen.
Submitter:  Bron: Tweakers, SmallZine