Killerclown maakt een wip

Aloysius, mijn ouders geven een Halloweenparty dit weekend. Wij zijn uitgenodigd dus je moet even kijken wat je aan wilt, want we moeten verkleed.’ Aloysius Kreukel moest lachen om de woorden van zijn vrouw. ‘Joh, Teutje, dan hoef jij toch alleen maar je gebitje uit te doen en een bezem mee te nemen?’ De ballpoint waarmee Teutje bezig was een kruiswoordpuzzel in de Margriet in te vullen, vloog rakelings langs het hoofd van Aloysius. Blijkbaar kon Teutje de grap niet waarderen.

Aloysius was eigenlijk niet blij met de uitnodiging. Zijn schoonouders waren niet de mensen waar hij het beste mee kon opschieten en ze hadden ook nog eens dat kuthondje, Adolf, de chihuahua , dat altijd meteen als hij binnenkwam tegen zijn benen op ging rijden. Maar ja, het waren de ouders van Teutje en zo vaak zag zij ze niet.

Het was een killerclownspak met bijbehorende sabel geworden. Aloysius had het voor een zacht prijsje over kunnen nemen van neef Kobus. Het paste gelukkig. Teutje vond het masker wel heel erg eng. ‘Ik hoop niet dat mijn moeder er nachtmerries van krijgt, hoor’, zei Teutje bezorgd kijkend. ‘Nou, dan staan we eindelijk quitte’, lachte haar man.

Teutje had een Roodkapje-kostuum op de kop getikt. Het was een vrij sexy kostuum dat zelfs de volslanke Teutje er een beetje uitdagend uit liet zien. Aloysius zag het natuurlijk weer niet. Wat dat betreft was Halloween wel toepasselijk, want bij hem rees er niets meer op uit het dodenrijk, ook niet door sexy lekkernijen.

Meteen toen de deur openging begon Bep te gillen als een speenvarken en zelfs Adolf vloog heftig keffend met zijn staart tussen zijn benen naar boven. Voor de deur stond namelijk een heel enge clown met een sabel te zwaaien. Het bleek Aloysius, maar dat had Bep pas in de gaten toen ze Teutje zag. Bijna had ze de clown een hengst gegeven met de honkbalknuppel die altijd in de paraplubak stond.

De huiskamer was helemaal vol met mensen. Teutjes mond viel open van verbazing toen ze de drukte zag. ‘Jeetje, mam, ik dacht dat alleen je buurvrouw Karin met haar dochter Ilja zouden komen. Wat is dit allemaal?’ Bep begon te grinniken. ‘Dat wist je nog niet, Teutje. Dat zijn de leden van ons swingersclubje.’ Zozo’, zei Aloysius, ‘leuk dat jullie dat nog doen op jullie leeftijd. Ik kan dat niet. Ik kan slechts een rustige foxtrot.’ Teutje en haar moeder keken elkaar even aan en schoten toen in de lach. ‘Aloysius, je had als zombie moeten gaan in plaats van als killerclown. Je bent al jaren dood, volgens mij.’ Aloysius snapte zijn vrouw niet.

De Kreukeltjes hadden niet veel zin in de cupcakejes met spinnenwebben van chocola erop. De punch van cranberry en zwarte bessen wilden ze wel, totdat Aloysius zich rot schrok van een afgehakte hand die er in dreef. Hij wilde er net wat van zeggen toen hij ineens een kus in de nek voelde. Het bleek een gothic vamp te zijn in een sexy jurkje. ‘Hallo Alootje, ken je me nog?’, zei de vamp. Nou en of hij haar kende. Het was Ilja, het buurmeisje van zijn schoonouders. Bijna had ze hem tijdens een kerstfeest in een club zover gekregen dat hij de lepel weer eens in de brijpot had gestoken als hij niet na drie zombie cocktails in slaap was gevallen.

We gaan straks leuke spelletjes doen, Alootje’, zei ze zacht en ze keek er heel erg ondeugend bij. ‘Maar eerst krijgen we snoepgoed en ik wil graag iets waar ik lekker aan kan likken of zuigen.’ Nog voor Aloysius kon antwoorden was ze weg, want Teutje kwam aanlopen en die had het uiteraard niet zo op Ilja. Ze vond haar een nymfomane en daar kon ze wel eens gelijk in hebben.

Er bevonden zich diverse heksen in de kamer. Logisch want heksen horen bij Halloween. Oorspronkelijk was het een heksensabbat. Het viel Teutje wel op dat de meeste heksen wel erg sexy heksenjurkjes aan hadden en dat vond ze wel een beetje raar, want ze waren van dezelfde leeftijd als de ouders van Teutje. Er puilde dan ook van alles onder en boven de jurkjes uit aan kwabben. Teutje probeerde zich een voorstelling te maken van hun groepsseks, want dat doen swingers, wist ze. Teutje zag het al voor zich: de mannen hadden lampenkappenseks en de vrouwen moesten oppassen als ze gingen paardje rijden dat ze de mannen geen botbreuken bezorgden.

Aloysius had intussen geen last meer van Ilja, want die was met een zombie naar boven gegaan en was nu in de logeerkamer bezig om weer wat leven in die zombie te krijgen door lucht in zijn ventiel te blazen. Het werkte wel want al snel kwam werd er een lichaamsdeel groter dan het voor die tijd was.

Alonysius zat ondertussen op de bank een beetje voor zich uit te staren. Teutje kwam samen met Pleun, haar vader, bij hem zitten. ‘Je zit een beetje sip te kijken, Aloysius. Dat zal straks wel overgaan want dan gaan we een spelletje doen met z’n allen.’ Teutje keek verschrikt naar haar vader. ‘Oh nee, pap, we gaan hier toch geen orgie houden? Toch niet met al die oudjes?’ Pleun moest lachen. ‘Wees maar niet bang, Teutje. We gaan bij elkaar zitten en enge verhalen vertellen.’ Teutje was gerustgesteld. ‘Nou, Aloysius, dan moet jij maar een verhaal vertellen over wat je ’s avonds allemaal met je postzegelverzameling doet. Dat vinden ze vast heel eng.’ Aloysius kon er niet om lachen, maar pakte haar meteen terug. ‘O ja? Vertel jij dan maar wat je allemaal in je eentje met de elektrische Aloysius doet. Dat is veel enger.’ Teutje wilde hem een hengst verkopen, maar was vergeten dat ze in de andere hand een glas punch had en de inhoud kwam over haar sexy Roodkapje-jurkje. Gelukkig bleek Bep een föhn te hebben en dus ging Teutje zich in de badkamer maar een beetje droogföhnen.

En zo stond ze even later voor de spiegel in de badkamer haar jurkje droog te föhnen. Ze was zo in de weer met haar jurkje dat ze de deur van de badkamer niet had horen opengaan, maar toe ze even opkeek zag ze in de spiegel ineens het enge gelaat van de killerclown. Ze wilde meteen weer uitvaren tegen haar man omdat hij schuld had aan haar nattigheid, maar een hand hield plots haar mond dicht en met de andere hand trok de clown haar met de kont zo snel naar zich toe dat ze haar handen tegen de muur naast de spiegel moest zetten om niet om te vallen. Ze voelde hoe haar rokje werd opgetild en ze kreeg een harde tik op de billen. De killerclown was veranderd in de Grote Boze Wolf, maar in plaats van dat hij Roodkapje in zijn buik wilde, probeerde hij juist iets in de buik van Roodkapje te krijgen. En nadat het was gelukt brak er een orkaan los. Teutje kreeg windstoten te verwerken van meer dan honderd kilometer per uur. Aloysius leek wel een beest geworden. Ze hoorde hem zelfs grommen en toen de woeste waterval de grot binnendrong slaakte hij een ijselijke kreet die bij Teutje door merg en been ging.

Toen Teutje van haar last was bevrijd, stond ze even uit te hijgen. Ze wist niet wat haar was overkomen. Was dat haar Aloysius? Ze draaide zich om en wilde wat zeggen, maar zag dat er helemaal niemand meer in de badkamer was. Aloysius bleek beneden en vertelde een verhaal dat hij over een kerkhof had gelopen en dat er ineens een geest van achter een bosje was gesprongen. Daarbij maakte hij een geluid dat op de kreet van de geest had moeten lijken. Of het daar op leek wist Teutje niet, maar het leek in geen geval op de kreet van de killerclown. Teutje keek de kring rond. Er was verder niemand met z’n pak. Plotseling voelde ze een koude rilling over haar rug gaan. Tja, er kunnen vreemde dingen gebeuren tijdens de avond en nacht van Halloween.