Excuses voor torenseks? Mooi niet!

Burgemeester Ilse Uyttersprot van het Belgische Aalst moet haar excuses aanbieden voor een seksfilmpje waarin ze te zien is. Althans, als zij zich volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen weer herkiesbaar wil stellen. Dat eisen de leden van haar eigen partij, de Belgische christelijke partij CD&V.

Seksfilmpje is in dit verband nogal een groot woord (figuurlijk dan, want het woord seksfilmpje is bij scrabble een ware puntenpakker). Het is namelijk geen passievolle seks en je ziet niets. Grote kans dat je bij het zien van een bezweet bouwvakkersdecolleté meer opgewonden raakt dan van het filmpje waarin de burgemeester copuleert met haar inmiddels gewezen vriendje.

Seks op het dak van een toren van een Spaans kasteel: het lijkt me fantastisch. Misschien is de seks zelf wat minder, maar de gedachte om seks in het openbaar te bedrijven moet al tot een zekere opwinding hebben geleid bij deze twee. Ook cardiologen en burgemeesters hebben seks, in dit geval zelfs samen. Waarbij de vrouw die van achteren wordt genomen nota bene nog eens een christen is ook. Soms zijn die christenen wat mij betreft net mensen...

Is er iemand die aanstoot neemt aan de film, die door toevallige passanten is genomen? Een filmpje waarin twee mensen zich geslachtelijk verenigen en dat gelijktijdig HE-LE-MAAL niets met porno te maken heeft. Een politica die haar menselijke kant laat zien in een filmpje dat trouwens al jaren op internet zou circuleren.

Geslachtsgemeenschap uit vrije wil met de partner die je daarvoor zelf hebt uitgekozen. Daar is natuurlijk niets mis mee. Zelfs niet als het plaatsvindt op een afgelegen Spaanse kasteeltoren. Seks in je vrije tijd, tijdens een vakantie die je met je zuurverdiende burgemeestercentjes zelf hebt moeten betalen. Zij heeft vast geen spijt van de seks. Misschien vindt ze het jammer dat het gefilmd is. Of juist niet, want voor haar imago kan het geen kwaad en het zal de gemeente Aalst ook geen windeieren leggen.

Daarvoor ga je je excuses niet aanbieden. En dat wil de burgemeester dus ook niet. Zij doet het niet, en ik hoop dat zij standhoudt. Je excuses aanbieden! Pfff... Waarvoor? Voor vrijwillige seks? Voor vrijwillige buitenseks? Of voor het feit dat het stiekem door een ander is opgenomen? Wel erg christelijk natuurlijk: het mag wel, als niemand het maar ziet!

En er wordt dus geen excuses geëist van haar inwoners of van haar politieke tegenstanders (want dat zou nog wel te begrijpen zijn geweest). Nee hoor, wie eist excuses? De leden van die christelijke kutpartij waar ze zelf lid van is. Het zijn soms net mensen, die christenen. Héél soms dan hè...