Vrouwen of kippen houden?

Vrouwen, stuk voor stuk mooi en aantrekkelijk. Stuk voor stuk allemaal met een geheel eigen, zeer dikke gebruiksaanwijzing en sowieso allemaal op hun eigen manier zeer complex. Kijk, je hebt ook mannen en mannen zijn gers, ongecompliceerd en simpel. Mannen praten niet over gevoel. Althans, niet met elkaar.

Mannen praten over voetbal, werk en vrouwen.
‘Hoe is 't op het werk?' zegt de ene man tegen de andere.
‘Goed,' zo antwoordt de andere man.
‘Jezus, zag-ie die kont?'
‘Tuurlijk zag ik die, maar ik val meer op tieten. Zaterdag Real tegen Barcelona, waar ga je kijken,' wordt er geantwoord.
‘In de kroeg met wat maten van de voetbal,' aldus het einde van het gesprek.

Dat zijn gesprekken waar ik van houd. Wat is er mis met oppervlakkigheid? Ik begrijp dat er mannen zijn die met andere mannen seks willen hebben. Simpel en ongecompliceerd lijkt me dat. Waarom valt dan toch 90% van de mannen op vrouwen? Is het die oerdrang om jezelf voort te planten? Ik denk het niet, want daar zijn genoeg andere manieren op te verzinnen. Ik wil een vrouw, maar waarom in godsnaam? Ik ben onlangs gedumpt, maar smacht nu alweer naar vers vrouwelijk vlees. Ik begrijp het niet...

Samenwonen wordt je bijna onmogelijk gemaakt - samenwonen kan leuk en gezellig zijn, maar het is ook verdomd veel werk. En dan met name vanaf de mannelijke kant bekeken. Een vrouw met dezelfde interesses bestaat niet. Op ieder potje past een deksel, zo wordt er gezegd. En dat is waar. Op mijn potje passen wellicht vele deksels, maar ze zullen allen bijgeschaafd moeten worden. Mannen hoef ik niet bij te schaven. Mannen houden van grappen en grollen, mannen hoeven niet te praten om het praten. Mannen kunnen televisie kijken om te ontspannen.

Ik houd van mannen. In dat licht bezien kan ik begrijpen dat het merendeel van de vrouwen er ook op valt, want mannen zijn nu eenmaal zoals ze zijn: mannelijk en simpel. Vrouwen zijn zo moeilijk. Ze zijn zo ingewikkeld. Ik heb ooit een goede vriend op zijn bek geslagen en twee uur later dronken we gezamenlijk een pilsje aan de bar. Vrouwen die ruzie hebben gehad spreken elkaar nooit meer. Ruzie? Soms is een klein meningsverschil over de haardracht al genoeg om de relatie te permanent te verbreken (haardracht en permanent in een zin, haha een mannengrap). Vrouwen vinden mannen leuk, maar de meeste vrouwen vinden andere vrouwen kutwijven.

Ook ik vind bijna alle mannen leuk. Zo zijn mannen: leuk. Vrouwen daarentegen zijn allemaal minder leuk. Vrouwen zijn er om kinderen te baren. Dat is de taak van de vrouw: baren. Daarom zijn ze hier op aarde. Vrouwen? Je kunt beter kippen houden. Ik heb het geprobeerd. Ik heb vier kippen, maar vind er geen ruk aan. Asociale kutbeesten zijn het. Geef mij dan maar een vrouw.

Als mannen zo leuk zijn waarom hunker ik dan zo verschrikkelijk naar vrouwelijk gezelschap? Leg het me alsjeblieft uit. Ik weet het niet meer. Help!