Lekker korte column

Aan:Danny
Van: SunChaser

Betreft: lekker korte column

 

 

Hey D.

Gefeliciteerd met je overwinning op Peter-Vincent Schuld. Heeft je vast veel energie gekost maar dan heb je ook wat. Heb je het nog gevierd of heb je eindelijk weer eens lekker geslapen? Of allebei? Lijkt me lastig, die gelukszoekers. Dan kun je beter die gelukszoekers hebben die meededen aan Holland’s Got Talent. Vond het weer wat anders, aangenaam ook. Weer wat anders dan die huppelkutjes die denkend at ze de nieuwe Madonna zijn. Dat Idols brengt elke keer weer winaars voort waar je vervolgens niks meer van hoort. Zegt Rafaella je nog wat, of Nikky of Floortje? Nooit meer van gehoord. Nee, dan kijk ik liever naar dat meisje dat zichzelf dubbelvouwt in een doe, vier meter boven de grond. Ik krijg al een hernia als ik er naar kijk, maar ik kan daar meer van genieten naar dan de duizendste Mariah Carrey imitatie. Overigens moet ik bekennen dat de tranen over mijn wangen liepen toen ik de auditie zag van Paul Potts. Wat een prachtige stem, het raakte me diep. Nu ben ik sowieso iemand die snel jankt bij een mooie film en soms heb ik het zelfs bij muziek dus. Sterfgevallen enzo raken me dan weer een stuk minder.

Ook een ontdekking, of herontdekking, is Patrica Paay die ze hebben opgegraven. Ze doet goed een valse nicht na, compleet met vreselijke lach. Zou Adam Curry niet toevallig een travestiet aan de haak hebben geslagen? Hoe dan ook, Paay ziet er goed uit voor iemand die 106 jaar is, maar iets minder mag t wel. Dan vind ik die circusdirecteur weer leuke. Ik heb alleen een hekel aan circussen. Vooral die kleine circussen met clowns met uitgelopen make-up en een uitgedroogde kameel en tandeloze tijgers. Laatst stond er weer een op het veldje in onze straat. Ze komen met op diesel rijdende wagens geschilderd in kleuren die vloeken. En de transformators draaien dag en nacht door. Een sneue bedoening, optreden voor een handjevol kinderen, en omdat we in een achterbuurt wonen, komen er ook alleen maar allochtonen kinderen, die de kamelen nog van thuis bij opa in Marokko kennen. Kortom, verveling troef. En tussen de matinees door vervelen de clowns, dompteurs en jongleurs zich dood.

Bij wie je je nooit hoeft te vervelen is Theo Maassen. Gisteravond gooide de leukste TBS’er van Nederland een fototoestel kapot van een fotografe die tijdens een festival een paar foto’s van  hem maakte. Apart was dat hij het publiek liet beslissen of de camera stuk moest of niet en toen het publiek zei dat het moest en hij het deed er weer mensen wegliepen. Ja, wat wil je dan, denk ik. Trouwens, ik laat sinds een PSV hooligan mijn FOK!tv camera sloeg geen Eindhovenaar meer in de buurt van mijn apparatuur komen. Eindhovuh de gekste!

tot volgende week, dan mail ik je weer wat langer.  En dan gaat het ook weer ergens over (hoop ik)

De mazzel

Stefan

 

PS: waar zou Adam Curry die giraffe hebben gekocht? Ik heb er een nodig om de ramen te zemen op drie hoog.