FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 6 oktober 2024

Helft van Russische artilleriegranaten afkomstig uit Noord-Korea

Rusland is voor zijn agressieoorlog tegen Oekraïne afhankelijk van enorme hoeveelheden munitie. Volgens een bericht in de media wordt de helft van alle artilleriemunitie die Rusland in Oekraïne gebruikt, geleverd door Noord-Korea.

De Britse Times schrijft, onder verwijzing naar westerse geheime diensten, dat Pyongyang jaarlijks ongeveer drie miljoen granaten aan Moskou levert. Een groot deel van de munitie zou niet goed functioneren, maar vanwege hun enorme aantal, toch een cruciale rol spelen in de opmars van Rusland naar Oost-Oekraïne, zoals recent bij de verovering van de stad Vuhledar in de regio Donetsk

Nu de Russische munitievoorraad opraakt als gevolg van de grootschalige inzet in Oekraïne, is Noord-Korea uitgegroeid tot Ruslands grootste externe wapenleverancier. Het hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst HUR, Kyrylo Budanov, waarschuwde in september al dat de levering van Noord-Koreaanse munitie de oorlog in het voordeel van Rusland zou beïnvloeden. “Ons grootste probleem van de Russische bondgenoten is Noord-Korea. Omdat ze met de geleverde hoeveelheid militair materieel feitelijk de intensiteit van de gevechten beïnvloeden”, aldus Budanov.

In augustus meldde het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap dat Noord-Korea technologie van Rusland had ontvangen die Noord-Korea zouden helpen spionagesatellieten, tanks en vliegtuigen in te zetten in ruil voor artilleriegranaten. In juni sloten de twee landen een militaire defensieovereenkomst.

“In de eerste jaren van de oorlog leken de Russische bondgenoten terughoudend om Moskou actief van wapens te voorzien. Poetins inspanningen om een antiwesterse coalitie op te bouwen lijken echter vruchten af te werpen”, schrijft de Times. Iran heeft in september 200 ballistische raketten aan Rusland geleverd , terwijl China een Russisch defensiebedrijf ondersteunt bij de bouw van langeafstandsdrones. Westerse functionarissen geloven dat er “duidelijk bewijs” is dat China een steeds actievere rol speelt in de Russische oorlog in Oekraïne, aldus de krant.

Macron wil wapenleveranties aan Israël stoppen, Netanyahu : 'schandalig'

De Franse president Emmanuel Macron heeft scherpe kritiek geuit op de acties van Israël tegen de Hezbollah-militie in Libanon. Op een persconferentie in Parijs keurde Macron vooral de grondoperatie, deze week, van het Israëlische leger in Libanon af.

Onder verwijzing naar een voorstel voor een staakt-het-vuren van 21 dagen tussen Israël en Hezbollah, voorgesteld door Frankrijk en de VS, zei de Franse leider dat hij het betreurde dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu “een andere keuze had gemaakt”.

Op de persconferentie aan het einde van een top van Franstalige landen zei Macron ook dat de 88 staten “onderling overeengekomen” waren ten gunste van een “onmiddellijk en duurzaam staakt-het-vuren” tussen Israël en Hezbollah.

Op zijn persconferentie onderstreepte Macron echter nogmaals het recht van Israël om zichzelf te verdedigen. “Frankrijk is solidair met de veiligheid van Israël”, zei hij.

Netanyahu hield een toespraak waarin hij schande sprak over het mogelijke Franse wapenembargo. "Vandaag de dag verdedigt Israël zich op zeven fronten tegen de vijanden van de beschaving”, zegt hij, onder verwijzing naar Gaza, Libanon, de Westelijke Jordaanoever, Jemen, Syrië, Irak en Iran.

"Terwijl Israël vecht tegen de barbaarse krachten onder leiding van Iran, zouden alle beschaafde landen volledig aan de zijde van Israël moeten staan", benadrukt Netanyahu. “Toch roepen president Macron en andere westerse leiders nu op tot wapenembargo’s tegen Israël”, vervolgt hij. “Schande over hen.”

Macron ontvangt gegijzelde familieleden

De Franse president kondigde aan dat hij maandag – de verjaardag van de grote aanval van Hamas op Israël die de aanleiding was voor de Gaza-oorlog – de families van Frans-Israëlische gijzelaars die door Hamas waren gegijzeld, zou ontvangen in het Elysée-paleis.

Volgens Israëlische cijfers kwamen bij de grote aanval van Hamas op Israël ongeveer 1.205 mensen om het leven. Hamas ontvoerde ook 251 mensen als gijzelaars in de Gazastrook. 97 van de gijzelaars worden nog steeds vastgehouden, hoewel Israël 33 van hen officieel dood heeft verklaard.

Sinds de Hamas-aanval heeft Israël massale militaire actie ondernomen in de Gazastrook. Volgens het door Hamas gecontroleerde ministerie van Volksgezondheid, dat niet onafhankelijk kan worden geverifieerd, zijn tot nu toe ruim 41.800 mensen gedood.

'Tiramisu, hoe maak je dit Italiaanse droomdessert'

Tiramisu is misschien wel het beroemdste dessert van Italië, met lange vingers en room die gewoon in je mond smelt. Maar hoe makkelijk is het om te maken en wie heeft het uitgevonden? Meggin Leigh ging naar Venetië, Italië om achter het geheim van de lekkerste Tiramisu te komen!

00:00 Intro

 00:33 De ingrediënten

 00:46 Geschiedenis van tiramisu

 01:38 Bereiding

 02:20 Italianen en tiramisu

 03:05 Do's & Don'ts

 03:43 Laagjes en decoratie

 05:10 Outro

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1403
special
VrijMiBabes #230 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1402
special
Random Pics van de Dag #1401
special
Random Pics van de Dag #1400
special
Random Pics van de Dag #1399
©FOK.nl e.a.