FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 26 september 2023

Creative Director van Bayonetta en Astral Chain verlaat PlatinumGames

De creative director en mede-oprichter van de studio PlatinumGames heeft na een periode van 16 jaar via Twitter laten weten dat hij volgende maand vertrekt bij de studio. Hideki Kamiya, die naam zegt je misschien niet direct wat, maar het is een heuse legende onder Japanse game-ontwikkelaars. Onder andere bekend vanwege zijn excentrieke persoonlijkheid op social media, waarin het bijna een eer is om als fan door hem geblokkeerd te worden op zijn profiel, maar voornamelijk vanwege zijn grote aandeel in de bekende game franchises zoals Bayonetta, Okami, Astral Chain en The Wonderful 101.

Hideki Kamiya
Hideki Kamiya

Kamiya begon zijn carriere in de gamesindustrie bij Capcom, waar hij onder andere meegewerkt heeft aan Resident Evil 1 en 2, Devil May Cry en middels een kleine spin-off studio Clover Okami en Viewtiful Joe. Het leven van de kleine spin-off studio was echter van korte duur en nadat Capcom besloot de interne studio te sluiten, begon Kamiya een nieuwe studio PlatinumGames in 2006 samen met een tweetal andere teamleden.

PlatinumGames plaatste het volgende bericht op hun Twitter-profiel:

"Tot onze spijt moeten we aankondigen dat Hideki Kamiya PlatinumGames op 12 oktober 2023 zal verlaten. We zijn echt dankbaar voor zijn creatieve ideeën, leiderschap en bijdrage aan de groei van PlatinumGames vanaf onze start tot op de dag van vandaag.

"We geloven dat hij succesvol zal blijven in zijn toekomstige inspanningen als gamemaker. We kijken ernaar uit om de game-industrie te zien groeien naar een betere plek met hem erin. We wensen hem het allerbeste voor de toekomst!"

Hideki Kamiya gaf zelf de volgende reden van zijn vertrek:

"Zoals aangekondigd op het officiële PlatinumGames X-account, verlaat ik PlatinumGames op 12 oktober 2023. Dit kwam na lang beraad, gebaseerd op mijn eigen overtuigingen, en was zeker geen makkelijke beslissing."

"Ik heb echter het gevoel dat deze uitkomst het beste is. Ik zal doorgaan met creëren op mijn Hideki Kamiya-manier. Ik hoop dat jullie je ogen open houden."

Wat Kamiya nu gaat doen is onbekend, er gaan geruchten rond dat hij weer met een oud-teamlid Shinji Mikami (ex-studio Clover/PlatinumGames) samen gaat werken, die pas vertrokken is bij Tango Gameworks oa. verantwoordelijk voor de Xbox-platform hit Hi-Fi Rush.

En zal er ooit nog een nieuw Bayonetta deel uitkomen?

Thuiswerkwet verworpen door Eerste Kamer, geen recht om thuis te werken

De Eerste Kamer heeft dinsdag 26 september een initiatiefwetsvoorstel van de Tweede Kamer verworpen dat regelt dat een thuiswerk- of werkplekverzoek van een werknemer hetzelfde behandeld wordt als bijvoorbeeld verzoeken over arbeidsduur en werktijden.

De Wet werken waar je wilt wilde de Wet flexibel werken wijzigen in verband met het bevorderen van flexibel werken naar arbeidsplaats.

De fracties van OPNL, GroenLinks-PvdA, D66, CDA, Volt, SP, PvdD en ChristenUnie stemden voor het wetsvoorstel, de fracties van SGP, JA21, FVD, PVV, VVD, BBB en 50PLUS stemden tegen. Dat betekent dat het wetsvoorstel door een kleine meerderheid is verworpen.

Tijdens een debat op 12 september toonden de meeste fracties zich weliswaar positief over het voorstel, maar er rezen twijfels over de noodzaak van de wet. Daarnaast waren er bezwaren tegen de extra regeldruk voor werkgevers om aan de wensen van werknemers te voldoen.

Het was te verwachten dat de wet in de Eerste Kamer op meer weerstand zou stuiten, aangezien de verhoudingen daar anders liggen dan in de Tweede Kamer. De partij met de meeste zetels, de BBB, had al aangekondigd tegen de wet te stemmen. 

Trump koopt gouden Trump 45-Glock editie, maar komt hier snel op terug

Voormalig president Donald Trump kocht maandag een gepersonaliseerde gouden Glock tijdens een bezoek aan Palmetto Stae Armory, maar zijn woordvoerder kwam hier razendsnel op terug nadat er commentaar kwam dat dit in strijd was met de federale wetgeving, gezien het verboden is om een wapen te kopen voor mensen die terecht staan voor een misdrijf. 

Trump woordvoerder Steven Cheung zei aanvankelijk in een nu verwijderde tweet dat Trump maandag een Glock vuurwapen had gekocht in South Carolina, waarbij een video werd gedeeld waarop Trump  de gouden Trump 45-Glock bekijkt bij Palmetto State Armory en herhaaldelijk zegt: "Ik wil er een kopen."

De federale wet verbiedt iedereen die aangeklaagd is voor een misdrijf waar meer dan een jaar gevangenisstraf op staat om een vuurwapen of munitie te verzenden, te vervoeren of te ontvangen - Trump is dit jaar aangeklaagd voor tientallen misdrijven. Het is ook verboden om een vuurwapen te verkopen aan iemand van wie men weet of 'redelijke reden heeft om aan te nemen' dat die persoon onderworpen is aan een federale aanklacht wegens een misdrijf. 

Inreisverbod David Icke blijft van kracht

De staatssecretaris van Justitie en Veiligheid mag van de rechtbank David Icke de toegang tot het Schengengebied, inclusief Nederland, ontzeggen.

De staatssecretaris heeft hem op 3 november 2022 de toegang ontzegd voor de duur van twee jaar, omdat Icke een potentiële bedreiging vormt van de openbare orde. 

Potentiële bedreiging van openbare orde
De staatssecretaris baseert zijn standpunt onder andere op twee rapporten en een analyse van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Hierin is opgenomen dat het openlijk en kritiekloos bespreken van complottheorieën kan leiden tot sociale acceptatie van antisemitisme, xenofobie of racisme. Ook kunnen dergelijke theorieën ertoe leiden dat zij in de nationale context worden geplaatst, waardoor bijvoorbeeld nationale figuren worden beschouwd als elitegroepen die de maatschappij in hun macht zouden houden of waarbij vooraanstaande personen, bewindvoerders en ambtenaren worden gedehumaniseerd en democratische beginselen worden afgewezen. Ook baseert de staatssecretaris zich op uitlatingen van Icke zelf, zoals in een door hem geschreven boek en een op internet gepubliceerde speech.

Icke vindt dat een 'potentiële' bedreiging van de openbare orde niet kan vallen onder het begrip bedreiging van de openbare orde. Ook vindt hij dat de vrijheid van meningsuiting en vereniging zich daartegen verzetten. Volgens Icke mag hij zijn denkbeelden verspreiden, zolang hij maar niet aanzet tot geweld en geen strafbaar feit pleegt.

Oordeel rechtbank
De rechtbank is het eens met de staatssecretaris dat hij ook potentiële bedreigingen van de openbare orde kan betrekken bij de vraag of een derdelander een bedreiging vormt van de openbare orde.

Op basis van de rapporten die de staatssecretaris tot zijn beschikking had, volgt de rechtbank zijn standpunt dat Icke zo'n bedreiging vormt. Ook speelt voor de rechtbank een rol dat Icke in zijn speech van 6 november 2022 en de documentaire over zijn eigen leven uitlatingen heeft gedaan die kunnen bijdragen aan anti-overheidsextremisme. De rechtbank oordeelt dat Icke uiteraard niet alleen verantwoordelijk kan worden gesteld voor anti-overheidssentiment in Nederland, maar dat hij deze gevoelens met zijn uitlatingen wel kan aanwakkeren. Dat kan ertoe leiden dat extremisten overgaan tot (gewelddadig) verzet tegen democratisch gekozen instituten of personen. Dat Icke niet rechtstreeks oproept tot geweld maakt niet dat deze uitlatingen niet kunnen worden opgevat als potentieel schadelijk voor de democratische samenleving en daarmee als potentiële bedreiging van de openbare orde.

Bij de vraag of zijn recht op vrijheid van meningsuiting en vereniging mag worden beperkt, let de rechtbank op alle omstandigheden van deze situatie. De rechtbank is het met Icke eens dat de uitzonderingen op het recht op vrijheid van meningsuiting en vereniging strikt moeten worden uitgelegd. Maar deze rechten zijn volgens de rechtbank niet onbegrensd. De rechtbank vindt de maatregel en de duur van twee jaar proportioneel. Voor de rechtbank is het daarbij van belang dat Icke nog steeds op een andere manier zijn uitlatingen kan delen. Bovendien was er voor de staatssecretaris geen andere mogelijkheid om de bedreiging van de openbare orde te voorkomen.

Deze uitspraak is gedaan door de rechtbank Den Haag, zittingsplaats Haarlem.

Random Pics van de Dag #1052

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Het nutteloze feitje van de dag: Elkanders lasten

Terug van weggeweest! Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus daarom terug van weggeweest voortaan voor jullie weer elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Bedrijfsnamen die uit de eerste helft van de twintigste eeuw stammen hebben vaak een prachtige verklaring en wist je dat dat zeker voor DELA geldt? De van oorsprong Eindhovense uitvaartverzekeraar en -verzorger heeft namelijk een naam die de afkorting is van Draagt Elkanders Lasten.

Eis in hoger beroep: 4,5 jaar celstraf voor mishandeling en verwaarlozing zoon (8)

Het Openbaar Ministerie (OM) eist in hoger beroep 4,5 jaar gevangenisstraf tegen een 40-jarige vrouw. Zij wordt ervan verdacht haar destijds 8-jarige zoontje ernstig te hebben verwaarloosd en mishandeld. Ook zou ze hem wederrechtelijk van zijn vrijheid hebben beroofd.

De vrouw opereerde samen met de vader van het jongetje. In eerste aanleg werden beide ouders door de rechtbank veroordeeld tot gevangenisstraffen van drie jaar. Zowel het OM als de ouders zijn in hoger beroep gegaan tegen die uitspraak. Het OM deed dat omdat het zich niet kon verenigen met de hoogte van de opgelegde straf: de officier van justitie had in eerste aanleg gevangenisstraffen van 5 jaar geëist. De vader werd in september 2020 in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar. De zaak in hoger beroep tegen de moeder is eerder aangehouden omdat ze nog een straf uitzat in Duitsland voor mishandeling van een andere zoon.

Opgesloten in een kist
De zaak kwam in juli 2017 aan het licht. Het gezin met vader, moeder, twee dochters en het 8-jarige zoontje verbleven op een camping in Winterswijk. Op een ochtend had het jongetje ingebroken in een tent van een andere campinggast. Daar at hij uit de koelkast. Het jongetje was naakt en zag er vervuild en ernstig vermagerd uit. Ook had hij striemen om polsen en enkels.

Uit onderzoek naar onder andere whatsappberichten en foto’s die de ouders aan elkaar stuurden blijkt dat de jongen maandenlang in een kist werd opgesloten. De jongen zou volgens de ouders gestraft moeten worden omdat hij eten zou hebben gestolen. Hij zou zijn vastgeboden, geschopt en geslagen zijn door beide ouders.

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft onderzoek gedaan naar de lichamelijke toestand van de jongen. Hieruit blijkt dat hij ondervoed en veel te klein was voor zijn leeftijd. Hij had diverse schimmelinfecties aan zijn benen en tenen waardoor hij moeizaam liep.

De advocaat-generaal stond vandaag uitgebreid stil bij het leed dat zijn moeder haar zoontje aan heeft gedaan. “Mensonterend, harteloos en schrijnend. [..] Verdachte had de plicht om voor haar zoon te zorgen. Zij hoorde samen met de vader als ouders te zorgen voor een veilige, liefdevolle en gezonde omgeving. Zij hebben precies het tegenovergestelde gedaan. Ongetwijfeld draagt hun zoon hier de negatieve gevolgen de rest van zijn leven met zich mee.”

Lego ziet af van hergebruik petflessen als grondstof

Lego heeft besloten om af te zien van het plan om bouwsteentjes te produceren van gerecyclede petflessen. Hoewel er in 2021 een prototype werd gepresenteerd, heeft de Deense speelgoedfabrikant na twee jaar van testen aangekondigd dat dit niet zal doorgaan.

Het merendeel van de kunststoffen wordt gemaakt van ruwe olie, inclusief het plastic dat momenteel wordt gebruikt voor Legoblokjes. Hoewel het van gerecyclede petflessen een alternatief leek, bleek dat er extra stappen en energie nodig zijn om dit te realiseren.

Een woordvoerder heeft aangegeven dat het bedrijf nog steeds op zoek is naar een olievrij alternatief. Voor dit doel heeft het bedrijf tot 2025 1,1 miljard euro gereserveerd. Het doel is om tegen 2032 alle blokjes van duurzaam materiaal te maken, wat samenvalt met het honderdjarig bestaan van het bedrijf. 

Gord

Gord is een colony-sim survival rts game waarin je de leiding neemt over leden van the Tribe of The Dawn. Het is aan jou om een Gord (nederzetting) te bouwen en in het donker met allerlei monsters om je heen te jagen, verzamelen, bouwen en te overleven. Gord is zeer uitdagend doordat je goed je grondstoffen moet managen en ook je bevolking mentaal gezond moet houden. Er loopt altijd iets engs in het donker...

FOK! Wat een weer: droog en zonnig

herfstbanner

Goedemorgen!

Vanochtend zijn er zonnige perioden en blijft het droog. In het Waddengebied staat een matige wind uit het zuidoosten, elders staat er weinig wind.

Vanmiddag schijnt de zon veel en blijft het droog. De maximumtemperatuur ligt rond 21°C. Er staat weinig wind.

Vanavond is het vrij helder en blijft het droog. Er staat weinig wind, maar in het Waddengebied waait het af en toe een matig uit het zuiden.

Komende nacht kan er in het westen hier en daar mist ontstaan. Het blijft droog. Het koelt af naar 12°C in het noordwesten tot plaatselijk 8°C in het oosten. Boven land waait het nauwelijks, maar langs de kust waait een matige wind uit het zuidwesten.

Tot morgen!

Uitzicht over het Vragenderveen (Foto: Anouk)
Uitzicht over het Vragenderveen (Foto: Anouk) 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                                          

Hongarije: 'ratificatie toetreding Zweden tot NAVO heeft geen haast'

Terwijl Zweden nog in spanning wacht om zich aan te mogen sluiten bij de NAVO heeft de Hongaarse premier Viktor Orbán een snelle ratificatie door zijn land afgewezen. “Ik vraag me af of er iets dringends is dat ons zou dwingen de Zweedse kandidatuur te ratificeren”, zei Orban tegen het parlement in Boedapest. De Zweedse veiligheid wordt “op geen enkele manier” bedreigd, voegde Orban eraan toe.

Het Hongaarse regeringshoofd riep Stockholm verder op om te stoppen met zijn beleid van ‘denigratie’ en regelmatige uitspraken over de Hongaarse schendingen van de rechtsstaat. Hongarije heeft het recht om “eerst respect van Zweden te eisen” alvorens zich voor te bereiden “op een positief besluit” over het  NAVO-lidmaatschap van Zweden, zei Orbán.

De kritiek van Boedapest op Zweden is de afgelopen weken toegenomen nadat er een video uit 2019 opdook die op Zweedse scholen werd vertoond en waarin werd gesproken over de ‘democratische achteruitgang’ van Hongarije.

In een brief beschuldigde de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto zijn Zweedse collega ervan dat er “ernstige beschuldigingen en desinformatie” op scholen werden verspreid.

Als reactie op de Russische agressieoorlog tegen Oekraïne besloot Zweden, net als buurland Finland, lid te worden van de NAVO. Hoewel Finland nu is opgenomen in de defensiealliantie, is de toetreding van Zweden tot nu toe mislukt vanwege het veto van Hongarije en Turkije. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft naderhand alsnog ingestemd met het opheffen van zijn veto, maar benadrukte dat de ratificatie door zijn land niet vóór oktober zou plaatsvinden

Onze F1-kampioen Max wint ook echt alles!

Denk je al het Max Verstappen nieuws al gezien te hebben dit weekend. Blijkt uit beelden van Racexpress dat Red Bull & zuster team Alpha Tauri ook nog een race hebben gereden, in een Japanse spelshow.

Nou dan weet je het wel... En zo niet, kijk dan toch maar even!

In de Red Bull Unserious Race Series hebben de coureurs van Red Bull en AlphaTauri enorm veel plezier kunnen beleven. Max Verstappen en Sergio Perez namen het in Japan op tegen Yuki Tsunoda en Liam Lawson. Het werd een hilarische middag en uiteraard kwamen  Verstappen en Perez het beste uit de strijd.

Eerste Amerikaanse Abrams tanks geleverd aan Oekraïne

Na de overdracht van de eerste Amerikaanse 'Abrams'-tanks sprak de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy zijn dank uit en het vertrouwen dat zijn land meer langverwachte militaire hulp zou gaan ontvangen. In totaal zal Oekraïne 31 Abrams tanks gaan ontvangen. 

“We werken ook aan het verkrijgen van alle andere militaire capaciteiten die we nodig hebben”, zei Zelenskyy in zijn avondvideotoespraak. Deze omvatten F-16 gevechtsvliegtuigen, luchtafweersystemen en langeafstandswapens. “Om ons hele nationale grondgebied te kunnen bestrijken, hebben we meer systemen nodig dan we momenteel hebben”, aldus Zelenskyy.

Daarnaast is het belangrijk dat Oekraïne zelf steeds meer wapens en luchtafweer gaat produceren, aldus Zelensky.

Helft meer lastminute zonvakanties geboekt, reizen 300 euro duurder

Nederlandse vakantiegangers hebben deze zomer 58% meer lastminute zonvakanties geboekt dan vorig jaar. Turkije en Spanje waren bij vliegreizen de populairste bestemmingen. De gemiddelde reissom voor een geboekte zonvakantie steeg van 1969 euro in 2022 naar 2282 euro dit jaar, een stijging van bijna 16%.

Dat blijkt uit de Zoover Vakantiemonitor. De review- en boekingssite kan aan de hand van 30 miljoen jaarlijkse bezoekers, ruim 3,9 miljoen reviews, 1 miljoen accommodaties en 12.000 pakketreizen van alle aanbieders een nauwkeurige analyse maken van het zoek- en boekgedrag van de Nederlandse vakantieganger.

Normaliter boeken Nederlanders hun zomervakantie aan het begin van het jaar. Door de onduidelijkheid over reizen tijdens de coronacrisis en de chaos op Schiphol vorig jaar, is dat moment verschoven. "Het boekgedrag is sindsdien veranderd. Mensen zijn wat afwachtender geworden en boeken niet meer in de periodes die we voorheen zagen”, zegt Sterre Hoek van Zoover. In de zomerperiode zag Zoover dat ruim de helft meer reizigers een last minute zonbestemming boekten dan in 2022.

Frankrijk en Nederland waren dit jaar als vanouds de populairste vakantielanden. Daar werd het meest op gezocht. De populairste zonbestemming die dit jaar geboekt werd, was Turkije met 45% van het aantal boekingen. Spanje (30%) stond op de tweede plaats, gevolgd door Griekenland (13%), Egypte (8%) en Portugal (3%). Dat is dezelfde top vijf als vorig jaar, alleen kozen relatief meer reizigers voor Turkije en minder mensen voor Griekenland. Het best beoordeelde vakantieland in de reviews op Zoover was deze zomer Egypte, met een 9,55 als gemiddeld cijfer. Turkije (8,86) verdrong Portugal (nu vierde met een 8,55) van de tweede plaats. Curaçao (8,67) staat net als vorig jaar derde.

De gemiddelde reissom die Nederlanders deze zomer uitgaven steeg van 1969 naar 2282 euro, een stijging van 313 euro. Vliegreizen naar Egypte stegen gemiddeld van 2955 naar 3434 euro, reizen Turkije van 3016 naar 3287 euro, reizen naar Spanje van 2387 naar 2540 euro en reizen naar Griekenland van 2416 naar 2551 euro. Dat Nederlanders relatief meer uitgeven aan een vakantie naar Turkije is volgens Hoek logisch te verklaren. "Dat zijn bijna allemaal all-inclusive vakanties. Daarvoor betalen mensen wat meer, maar dan hebben ze bijna geen extra kosten meer op hun bestemming”, legt ze uit.

De meeste all-inclusive reizen naar Turkije vertrekken vanaf luchthaven Düsseldorf. Dat verklaart waarom die Duitse luchthaven deze zomer populairder was dan Schiphol. Bijna 40% van de vakantiegangers vloog vanaf Düsseldorf en slechts 28% vanaf Schiphol. Vorig jaar ging 35% van de zonreizen via Schiphol en 30% via Düsseldorf. Dat terwijl er deze zomer geen sprake was van chaos in Amsterdam. Hoek: "Enerzijds is dit te verklaren door Turkije als populaire bestemming. Anderzijds door de goedkopere vluchten vanaf Düsseldorf. Mensen willen waarschijnlijk geen gedoe en kunnen vanaf Duitse luchthavens ook nog eens goedkoper vliegen. Zeker voor mensen die dicht bij de grens wonen is dat interessant.”

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.