FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 6 januari 2023

Uitslag FC Twente - FC Emmen

FC Twente is 2023 begonnen met een zege. In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar won de ploeg van Ron Jans met 2-0 tegen FC Emmen.

Na zes minuten spelen kwam FC Twente al op voorsprong dankzij Ricky van Wolfswinkel. De spits reageerde attent op een voorzet van Virgil Misidjan en tikte de 1-0 binnen.

In de tweede helft verdubbelde de thuisploeg de score. Uit een afstandsschot van Michal Sadílek kwam Twente op 2-0 en dat zou ook de eindstand zijn in Enschede. Door de zege gaat het AZ voorbij in de stand, maar hebben de Alkmaarders wel een wedstrijd minder gespeeld dan FC Twente. 

Granerud wint Vierschansentournee op majestueuze wijze

In het Oostenrijkse Bischofshofen is vrijdagavond de Vierschansentournee afgesloten, de belangrijkste wedstrijd in het schansspringen en volgens velen meer waard dan olympisch goud. De strijd was al min of meer beslist, maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken aan de Paul-Ausserleitner-Schanze.

De Noor Halvor Egner Granerud ging na de eerste drie wedstrijden in de tournee aan de leiding, en had voor Bischofshofen eigenlijk twee vrij simpele opdrachten: zich op donderdag bij de top-50 kwalificeren voor de wedstrijd, wat met een eerste plek ruimschoots lukte, en in ronde één op vrijdag een normale sprong afleveren.

Dat lukte meer dan ruim: wederom was de Noor de beste, waarmee voor Granerud de eindzege ook wel binnen was. De Sloveen Anze Lanisek, derde in de tournee, kwam tot plek twee, voor de Poolse World Cup-leider Dawid Kubacki, die dan weer de nummer twee in de tourneestand was. De Oostenrijkers Stefan Kraft en Michael Hayböck volgden, voor de Pool Kamil Stoch en de derde Oostenrijker, Jan Hörl.

In de finaleronde wist Hörl zijn positie voor eigen publiek te behouden en ging hij zelfs voorbij aan Stoch. Hayböck nam vervolgens de leidende positie over, maar Kraft ging de mist in en verloor tien posities. Kubacki, die vrijdagochtend voor de tweede keer vader werd, sloot zijn dag en tournee af door zich met de voorlopige eerste plek in elk geval te verzekeren van een podiumplaats.

Lanisek bleef hem net voor, waarna Granerud de eindzege definitief binnen mocht springen. Dat deed hij op majestueuze wijze door het schansrecord te benaderen en met afstand de wedstrijd te winnen, voor Lanisek en Kubacki. Granerud pakte dus de eindzege in de tournee, als eerste Noor sinds Anders Jacobsen in 2007. Kubacki en Lanisek completeerden het podium, allebei op ruime afstand van hun naaste belager.

Random Pics van de Dag #827

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

WhatsApp wil blokkades in landen als Iran of Syrië omzeilen door proxyservers

WhatsApp wil ondanks de blokkade beschikbaar blijven voor internetgebruikers in landen als Iran of Syrië.

Hiervoor heeft het bedrijf het gebruik van proxyservers geïntroduceerd, waarmee regionale blokkades kunnen worden omzeild. Deze servers kunnen beschikbaar worden gesteld door vrijwilligers en liefdadigheidsinstellingen over de hele wereld. De optie zal overal beschikbaar zijn met de nieuwste app-versie, aldus het bedrijf, dat behoort tot de Facebook-groep Meta.

In Iran hebben de autoriteiten WhatsApp en Instagram geblokkeerd in de nasleep van de massale protesten tegen de overheid. Voorheen was toegang tot de apps daar alleen mogelijk via een zogenaamde VPN.

Minstens 29 doden na arrestatie drugsbaron 'El Chapo jr.'

In Mexico zijn zware gevechten uitgeboken na de arrestatie van één van de bazen baas van het Sinaloa-drugskartel.

Volgens het ministerie van Defensie zijn bij de schietpartij in de staat Sinaloa tien soldaten en 19 vermoedelijke criminelen om het leven gekomen. Drugsbaron Ovidio Guzmán is gisteren gearresteerd in het noorden van Mexico. Vermoedelijke leden van het kartel raakten hierop verwikkeld in vuurgevechten met veiligheidstroepen.

Criminelen blokkeerden de straten in de stad Culiacan met brandende auto's en vrachtwagens. Ook beschoten bendeleden een vliegveld, vliegtuigen en een kazerne, zei de Mexicaanse minister van Defensie Sandoval.

Na de arrestatie van zijn vader Joaquín alias El Chapo had Guzmán de leiding over een deel van het Sinaloa-kartel overgenomen. Daarna waren er herhaaldelijk ruzies in het drugskartel.

Beschuldiging van beschietingen door Rusland tijdens staakt-het-vuren in Oekraïne

Volgens de Russische staatstelevisie is het door president Poetin opgedragen staakt-het-vuren in Oekraïne ingegaan. Volgens het Kremlin zullen de gevechten gedurende 36 uur worden opgeschort – voor de duur van de Orthodoxe kerst. Het Oekraïense leiderschap is sceptisch.

Update 18.10 uur: Na de door Rusland aangekondigde wapenstilstand is de naleving daarvan onduidelijk. Beide partijen beschuldigden elkaar van beschietingen. Oekraïne confirmeert zich niet aan het staakt-het-vuren. In Kyiv zei plaatsvervangend hoofd van het presidentieel bureau Timosjenko dat het Russische leger de oostelijke steden Kramatorsk en Bakhmut bleef aanvallen. Het Ministerie van Defensie in Moskou verwierp deze bewering en beschuldigde de Oekraïense strijdkrachten ervan de beschietingen voort te zetten. Rusland zou zich daarentegen vast houden aan het staakt-het-vuren.

Eerdere berichtgeving: De Russische staatstelevisie zei dat het staakt-het-vuren geldt voor het hele front in Oekraïne. Het is lastig te controleren of dit wordt nageleefd. Het hoofd van de Russische bezettingsautoriteiten in Donetsk zei dat aanvallen door Oekraïne zullen worden afgeweerd, zodat Oekraïne zijn posities in de frontlinie niet kan verbeteren.

Gistermiddag kondigde het Kremlin aan dat het Russische leger de strijd tot zondagavond zou staken. President Poetin reageerde hiermee op een verzoek van de Russisch-Orthodoxe Kerk. Patriarch Kirill had om een staakt-het-vuren verzocht met het oog op de kerstvieringen op 6 en 7 januari. De orthodoxe kerken in Rusland en Oekraïne vieren volgens de Juliaanse kalender op 7 januari de geboorte van Jezus Christus.

Oekraïne en EU zien staakt-het-vuren als 'hypocrisie'
De leiding in Kyiv omschreef de wapenstilstand als 'hypocrisie'. De adviseur in het Oekraïense presidentiële bureau, Mykhailo Podoliak, schreef op Twitter dat Rusland de bezette Oekraïense gebieden moest verlaten. Alleen dan zou er echt sprake zijn van een "tijdelijk staakt-het-vuren".

EU-Raadsvoorzitter Michel beschreef de aankondiging van de wapenstilstand ook als hypocriet. Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie zei dat de aankondiging van een staakt-het-vuren met grote scepsis moet worden bekeken, gezien de aanhoudende propaganda vanuit Moskou.

Snelle raming inflatie: december 9,6 procent

Bij de snelle raming was de inflatie in december 9,6 procent, meldt het CBS. Deze snelle raming is berekend op basis van nog onvolledige brongegevens. In november waren consumentengoederen en -diensten 9,9 procent duurder dan een jaar eerder. Op 10 januari worden de reguliere cijfers van de consumentenprijsindex (CPI) gepubliceerd.

De snelle raming van de inflatie volgens de CPI die het CBS vanaf nu maandelijks publiceert is nieuw. Voorheen werd alleen een snelle raming op basis van de Europees geharmoniseerde consumentenprijsindex (HICP) gepubliceerd. Lees hier meer over de introductie van de snelle raming van de CPI.

Een inflatie van 9,6 procent in december 2022 betekent dat de prijzen van consumentenproducten 9,6 procent hoger zijn dan in december 2021. De inflatie van 9,6 procent in december komt dus niet bovenop de inflatie van 9,9 procent in november.

Prijsontwikkeling speciale aggregaten (onderverdeling in groepen)
Bij de snelle raming maakt het CBS naast het inflatiecijfer ook de prijsontwikkeling van enkele speciale aggregaten bekend. Dit zijn groepen waarin verschillende productcategorieën op thema zijn samengevoegd. Vier speciale aggregaten vormen gezamenlijk de totale bestedingen van de CPI: industriële goederen exclusief energie en motorbrandstoffen; energie inclusief motorbrandstoffen; voedingsmiddelen, dranken en tabak; en diensten.

Snelle raming HICP
Het CBS publiceert sinds 1996 twee verschillende cijfers voor inflatie. Een op basis van de consumentenprijsindex (CPI), en een op basis van de Europees geharmoniseerde consumentenprijsindex (HICP). De snelle raming van de inflatie in Nederland volgens de HICP was in december 11,0 procent. In november was dat 11,3 procent.

Om de inflatie tussen landen te kunnen vergelijken, berekenen de lidstaten van de Europese Unie (EU) een consumentenprijsindex volgens internationaal afgesproken definities en methoden. Eurostat berekent op basis van de HICP-cijfers van alle EU-landen de inflatie voor de eurozone en de Europese Unie. De Europese Centrale Bank gebruikt de HICP voor het monetaire beleid in de eurozone. Daarnaast maken de meeste landen nog een eigen, nationale prijsindex.

Het belangrijkste verschil tussen de CPI en de HICP voor Nederland is dat de HICP, in tegenstelling tot de CPI, geen rekening houdt met de kosten van het wonen in de eigen woning. In de CPI worden deze kosten berekend aan de hand van de ontwikkeling van woninghuren. Dit is echter niet het enige verschil. In de publicatie 'Verschillen tussen cijfers over consumentenprijzen' worden deze verschillen verder toegelicht.

Woonzorgcentrum Delft bezuinigt op de voeding van ouderen

Kleinere porties, bouillon in plaats van een rijk gevulde soep en geen apart verpakte toetjes meer. Woonzorgcentrum Die Buytenweye in Delft legt de hoeveelheid eten van zijn bewoners stevig aan banden. Critici spreken schande van de verkapte bezuiniging, schrijft het AD.

“Beste bewoner, hierbij informeren wij u over een aantal wijzigingen in de maaltijdverstrekking. In verband met de gestegen voedingskosten zal er moeten worden bezuinigd”. Bewoners van Die Buytenweye, waar onder andere mensen met dementie wonen, kregen op 29 december een brief waarin stond dat er dagelijks eten wordt verspild en dat er bezuinigd moet worden om binnen de begroting te blijven. Lees verder bij Skipr

Battle for Olympus in Overwatch 2

Vanaf nu tot 19 januari is er in Overwatch 2 een nieuw tijdelijk speltype: Battle for Olympus. In deze gratis free-for-all deathmatch gaan helden de strijd aan met de kracht van Griekse goden, godinnen en wezens.

In Battle for Olympus krijgen zeven helden speciale krachten, die nieuwe effecten bovenop de ability stapelen, zodra ze hun goddelijke ultimates activeren. Naast hun goddelijke ultimates hebben de helden unieke interacties met elkaar.

De held met het hoogste aantal kills van het evenement krijgt een standbeeld in de Ilios Ruins arena map om zijn overwinning te herdenken. Tijdens het Battle for Olympus-evenement kun je speciale uitdagingen voltooien voor gratis beloningen. Speel voice lines en player titles vrij en verdien het legendarische Winged Victory Mercy skin. De winkel bevat nieuwe cosmetics en bundels die je kunt kopen met je Overwatch-munten.

Op de officiële website lees je meer over de opstelling van elk team en hun unieke krachten, evenals de speciale beloningen voor de overwinnaars.

Meesterbrein achter fraudeschandaal 'elite-universiteiten' veroordeeld

Het meesterbrein achter een grootschalige zwendel voor toelating tot elite-universiteiten in de Verenigde Staten, William "Rick" Singer, is veroordeeld tot drieënhalf jaar gevangenisstraf.

Daarnaast moet de 62-jarige Singer een miljoenenboete betalen, aldus de officier van justitie van Boston. Singer had een uitgebreid systeem van omkoping opgezet om kinderen van rijke ouders op topuniversiteiten geplaatst te krijgen, ook al voldeden ze niet aan de toelatingseisen. Zo werden toelatingsexamens opgesmukt of werden niet-sporters ondergebracht bij sportuniversiteiten. Talloze beroemdheden behoorden tot de klanten van Singer.

Dit schandaal heeft tal van gerenommeerde universiteiten in de Verenigde Staten in diskrediet gebracht.

In totaal zijn volgens het Boston Attorney's Office 55 mensen aangeklaagd voor hun betrokkenheid bij de fraude van Singer waarvan er 53 zijn veroordeeld.

Economische crisis in Syrië bereikt een nieuw hoogtepunt

In Syrië wordt de economische crisis steeds groter in omvang.

Midden-Oostenexpert Joseph Darum van het Europees Universitair Instituut in Florence, Italië, vertelde AP dat normale lonen en salarissen voor velen niet voldoende zijn voor de kosten van  levensonderhoud. De meeste Syriërs zijn afhankelijk van geld-overboekingen uit het buitenland en hebben twee of drie banen. De VN zei onlangs dat de benarde situatie van de bevolking "het slechtste niveau sinds het begin van het conflict" had bereikt.

Het land in burgeroorlog lijdt onder inflatie, valutadaling en gebrek aan brandstof. Zowel de door het regime van Assad gecontroleerde gebieden als de laatste bolwerken van de rebellen worden hierdoor getroffen. Het Syrische pond zakte vorige week naar een historisch dieptepunt. Volgens correspondenten zijn er veel minder auto's in Damascus op straat. Huishoudens worden vaak maar een paar uur per dag van stroom voorzien.

Republikein McCarthy ook in elfde stemronde onderuit, geen voorzitter HvA

In de VS is de verkiezing van een nieuwe voorzitter van het Huis van Afgevaardigden opnieuw mislukt. Ondanks de meerderheid van zijn partij in het nieuw gekozen Huis van Afgevaardigden, kon de Republikeinse politicus McCarthy zich niet laten gelden in meerdere stemrondes.

Talrijke dissidenten binnen de partij stemden opnieuw tegen McCarthy, die ze onder meer verwijten te gematigd te zijn. Na de elfde mislukte stemming binnen drie dagen, verdaagden de parlementsleden het verdere verloop tot vrijdagmiddag lokale tijd.

Het proces wordt als historisch beschouwd. Al 160 jaar zijn er geen negen stemrondes nodig geweest bij het kiezen van de “spreker”. Bovendien heeft sinds 1923 geen enkele parlementsvoorzitter meer dan één stemronde geëist. Zonder voorzitter is het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden feitelijk verlamd.

Bankpasfraudeurs op heterdaad betrapt

Donderdagmiddag zijn twee verdachten van poging tot bankpasfraude aangehouden in Oudewater. De mensen waarop de verdachten het hadden gemunt hadden de truc door en belden met de politie.

De mensen werden gebeld door iemand die zich voordeed als bankmedewerker met de melding dat er bedragen waren afgeschreven van de rekening en dat er iemand onderweg was om de bankpassen op te halen. Hier trapten de bewoners niet in en belde de politie. Terwijl de bewoners nog met de ene 'bankmedewerker' in gesprek waren, stond de ander al voor de deur om de pas mee te nemen. Inmiddels kwam ook de ingelicht politie met spoed naar de woning. 

Hier is een 'bankmedewerker' aangehouden en zocht de politie naar de andere 'bankmedewerker'. Ook deze werd gevonden en is met zijn 'collega' ingesloten. 

Wees altijd alert als mensen zich voordoen als bankmedewerkers zowel online als fysiek. Bel indien mogelijk zo snel mogelijk met de politie en onthoud het signalement van de verdachte. Bel ook wanneer je informatie hebt over vermeende bankfraude met de bank en/of de politie (0800-8844). Dit kan ook anoniem (0800-7000).

De winterstop is voorbij!

De winterstop is weer voorbij het WK is gespeeld en de spelers zijn weer terug bij hun (nieuwe) club.

Vanavond begint de Keuken Kampioen Divisie met 10 wedstrijden, allen om 20:00, dus dat wordt weer schakelen! Ook is er in de Eredivisie een wedstrijd welke wordt meegenomen in het schakelkanaal op ESPN 1. Op ESPN 2 is de wedstrijd Eredivisiewedstrijd FC Twente - FC Emmen te zien. ESPN 3 zendt PEC Zwolle - Almere City FC uit en op ESPN 4 is Jong AZ - Heracles Almelo te zien. Alle wedstrijden op een rijtje:

Keuken Kampioen Divisie, vrijdag 20:00 uur:
FC Dordrecht - ADO Den Haag 
MVV Maastricht - De Graafschap    
NAC Breda - Jong PSV         
Willem II - Roda JC          
FC Den Bosch - Jong FC Utrecht  
PEC Zwolle - Almere City FC  (ESPN 3)
VVV-Venlo - Helmond Sport    
TOP Oss - Telstar          
Jong Ajax - FC Eindhoven     
Jong AZ - Heracles Almelo  (ESPN 4)

Eredivisie, vrijdag 20:00 uur:
FC Twente - FC Emmen (ESPN 2)

Eredivisie, zaterdag 16:30 uur:
RKC Waalwijk - sc Heerenveen (ESPN 2)
18:45 uur:
AZ - Vitesse (ESPN 1)
20:00 uur:
Fortuna Sittard - Go Ahead Eagles (ESPN 2)
21:00 uur:
PSV - Sparta Rotterdam (ESPN 1)

Eredivisie, zondag 12:15 uur:
FC Utrecht - Feyenoord (ESPN 1)
14:30 uur:
N.E.C - Ajax (ESPN 3)
SC Cambuur - FC Volendam (ESPN 1)
16:45 uur:
Excelsior - FC Groningen (ESPN 2)

Naar welke wedstrijd kijk jij het meest uit?


Nabestaanden Capitoolagent klagen Trump aan

De familie van een Amerikaanse politieagent die overleed na de bestorming van het Capitool houdt oud-president Trump medeverantwoordelijk voor zijn dood. Precies twee jaar na de gewelddadige bestorming van de zetel van het Congres klagen ze hem en twee relschoppers aan voor dood door schuld. Zo is te lezen op NOS.nl

De 42-jarige Brian Sicknick werd onwel bij de bestorming van het Capitool en overleed een dag later. Aanvankelijk werd er gemeld dat hij bezweken was aan verwondingen die hij door betogers had opgelopen, maar later bleek er toch een natuurlijke oorzaak te zijn. Wel concludeerden artsen dat het geweld 'waarschijnlijk een rol speelde' bij het ontstaan van de beroerte die hem fataal werd.

Het capitool te Washington (Foto: Pixabay)
Het capitool te Washington (Foto: Pixabay)

Zitting rond moord Peter R. de Vries vandaag hervat

De rechtszaak over de moord op Peter R. de Vries kent vandaag in de rechtbank zijn vervolg met een nieuwe voorbereidende zitting. In juli klonk al de eis van levenslang tegen de vermeende schutter en chauffeur, maar omdat een van de rechters is geëmigreerd en dus vervangen moest worden, moet de zaak voor een gedeelte opnieuw worden behandeld. Zo is te lezen bij AT5.

Naast de vermeende schutter Delano G. en chauffeur Kamil E. staan er in de zaak nog vier verdachten terecht, waaronder de man die ervan wordt verdacht de opdracht voor de moord op de misdaadjournalist te hebben gegeven. Omdat één van de rechters is geëmigreerd, en daardoor de samenstelling van de rechters is veranderd, moet de zaak volgens de wet opnieuw. De zaak mocht alleen doorgaan als alle partijen dat oké vonden, maar de advocaten van Kamil E. gingen daar niet in mee. 

Lees het volledige artikel op AT5.

Primark mag bedrijfsleider niet ontslaan wegens "seksueel gedrag"

Een filiaal van Primark in Amsterdam mag een bedrijfsleider niet ontslaan wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag, heeft een kantonrechter geoordeeld. Er is onvoldoende bewijs geleverd om hem te laten ontslaan. Zo is te lezen bij AT5.

De man kwam in opspraak binnen het filiaal door een enkele opmerking, mederwerkers van het filiaal gebruikten dit tegen de bedrijfsleider omdat door een reorganisatie hun baan op de tocht stond. De man had ook hartjes gestuurd op Whatsapp op een foto die een medewerkster op haar profiel had staan. Daarnaast zou hij een mederwerker bij de bovenarm hebben gepakt en gezegd "lekker stofje".

De Primark heeft een intern onderzoek gedaan naar de man en verwijt hem dat hij een volledig gebrek aan zelfinzicht heeft. Daar is de rechter het niet mee eens: "Hartjes worden door meer mensen gebruikt in de communicatie", aldus de rechter die de Whatsappcommunicatie als 'collegiaal en prettig van toon' omschrijft. "Het gaat hoofdzakelijk over werk en een enkele keer over een ander onderwerp. Van een seksuele of flirterige toonzetting blijkt niets."

Ook de opmerking over de kleding vindt de rechter niet zwaar genoeg, gezien het werkgebied in de kleding is. De rechter neemt ook mee dat er een complot tegen hem zou zijn, zo zou een medewerker gezegd hebben dat hij wat sterks heeft om tegen hem te gebruiken, doelend op de vermeende seksuele intimidatie. 

In het gedrag van de filiaalmanager is geen patroon te vinden van seksueel gedrag, "Uit de vele verklaringen van collega’s volgt een beeld van een man die professioneel en respectvol omgaat met zijn collega's. Nergens, ook niet uit de verklaringen van melders, blijkt dat er een patroon bestaat van seksuele, pikante opmerkingen. Het gaat hier dus om één enkele opmerking."

Of de man nog bij het filiaal werkt is onduidelijk.

FOK! Wat een weer: tijdelijk droog

winterbanner

Goede morgen!

Een regengebied met haast trekt over het land van west naar oost. Deze is in de ochtend alweer vertrokken en breekt de zon even door. Vanmiddag is het op het zuidoosten na droog bij zo'n 10 graden en een matige tot vrij krachtige wind aan de kust. Vanavond komt er vanuit het zuiden, zuidwesten bewolking het land binnen waar wat motregen uit valt. Aan de kust neemt de wind dan weer wat toe.

In de nacht naar morgen blijft het wat motregenen, de minimumtemperatuur ligt dan tussen de 5 en 10 graden. De vooruitzichten zijn niet geweldig: veel neerslagkans, weinig zon en hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Echte winter is niet te vinden in de kaarten. 

Zie, de maan schijnt tussen de wolken door (Foto: DJMO)
Zie, de maan schijnt tussen de wolken door (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!

200 miljoen mailadressen buitgemaakt bij hack Twitter

Er is een grootschalige hack gepleegd bij Twitter waarbij de mailadressen van 200 miljoen gebruikers zijn buitgemaakt. De media maakte al op 24 december melding van het lek, maar toentertijd was nog niet duidelijk in welke mate er informatie was buitgemaakt.

Hoewel regelmatig bij Twitter is geïnformeerd naar de aard van het lek en de status van het dichten van het lek is een reactie tot nu toe uitgebleven. Ook wat betreft hoe lang het lek precies is misbruikt en wie er achter de hack zitten blijft heel veel onduidelijkheid bestaan.

Er wordt vermoed dat deze hack mogelijk al plaatsvond in 2021.

De recente grote hack bij Twitter heeft mogelijk de aandacht getrokken van zowel Europese als Amerikaanse toezichthouders die bezorgdheid uiten over of Twitter onder leiding van Elon Musk in overeenstemming is met de Europese databeschermingswetgeving en afspraken met de VS-waakhond.

Laatste reviews en specials
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #946
special
Random Pics van de Dag #945
special
Random Pics van de Dag #944
©FOK.nl e.a.