FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 14 november 2022

AI Picture Gallery #44

Een galerij met afbeeldingen die volledig zijn gemaakt door AI (kunstmatige intelligentie). Bij technologie zoals Midjourney of Dall-E voer je een beschrijving in van wat je wilt en je krijgt een door een computer gegenereerde interpretatie terug van je omschrijving. Elke afbeelding is uniek en volledig gemaakt door kunstmatige intelligentie. Wil je meer weten of zelf aan de slag, dan kun je in ons Digitalforum hier topics over vinden.

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Random Pics van de Dag #781

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Meer dan 400 arrestaties na protestactie Schiphol, onderzoek nog in volle gang

Voor de protestactie op Schiphol zijn in totaal 413 aanhoudingen verricht. Dat laat de marechaussee weten. Het onderzoek naar de actie loopt nog. Zo meldt AT5

Kort na de demonstratie sprak de marechaussee nog van zo'n 200 aanhoudingen. Omdat op dat moment nog niet alle aanhoudingen waren geregistreerd, blijken er nu meer mensen te zijn opgepakt. Allemaal zijn ze inmiddels vrijgelaten.

Op dit moment doet de marechaussee nog onderzoek naar vernielingen en het betreden van verboden terrein. Tijdens de demonstraties zouden enkele vliegtuigen en hekwerk beschadigd zijn geraakt.

Het hoge aantal aanhoudingen zorgt voor een hoop papierwerk, vertelt een woordvoerder van de marechaussee. Het onderzoek kan daardoor langer duren dan normaal.

Vriendelijke apen zijn gezonder

Een studie van de universiteit van Oxford lijkt aan te duiden dat apen die een beetje lief zijn voor elkaar, beloond worden door moeder natuur.

Op een 'apeneiland' bij Puerto Rico volgden de wetenschappers een leefgemeenschap apen en hier onderzochten ze het effect van het sociale leven op de microbes die het immuunsysteem reguleren. Uit het onderzoek bleek dat vriendelijk zijn loont. 

Apen die veel tijd met elkaar doorbrachten en sociaal wenselijk gedrag vertoonden, zoals het vlooien van soortgenoten, bleken veel meer 'goede' bacteriën in de ingewanden te hebben dan soortgenoten.  

Verlaat dus eens je zolderkamer om een soortgenoot te vlooien en wie weet leef je dan gezonder. 

NTR benadrukt dat vliegtuig Sinterklaas GEEN kerosine gebruikt

Het is 2022 en dus was er 'commotie' rondom het gebruik van een 'privéjet' door Sinterklaas tijdens de intocht in Hellevoetsluis afgelopen weekend en dus haast de NTR zich om aan de mensen die niet snappen dat entertainment niet echt is uit te leggen dat ze "een programma maken met respect voor traditie en oog voor de ontwikkeling in de samenleving".  De NTR voegt daaraan ook nog toe "dat het vliegtuig van Sinterklaas geen druppel kerosine gebruikt".

Veel mensen Een handvol Twitteraars klaagde zaterdag op sociale media dat zij het ongepast vonden dat Sinterklaas in deze tijd van klimaatproblemen met een privéjet - de Goedheiligman 1 - vliegt, blijknaar niet doorhebbend dat het ging om vrij goedkope special effects en er van een echt vliegtuig geen sprake was.

Eerder wilde de NTR niet op de zaak reageren, maar vandaag komen ze dan toch met een verklaring richting de potentiële handplakkers en soepsmijters.

Man vindt miljoenencheque van Haribo, krijgt zes zakjes snoep als beloning

Een man in Duitslang vond een zoekgeraakte cheque ter waarde van ruim 4 miljoen pond op naam van Haribo, waarna de snoepgigant hem beloonde met zes pakjes gummiebeertjes.

De argeloze reiziger, de 38-jarige Anouar G uit Frankfurt, Duitsland, zag de cheque op een treinperron nadat hij zijn moeder had bezocht. Hij was stomverbaasd toen hij zag dat er 4.631.538,80 euro (4.050.000 pond) op stond. "Er stond zo'n groot bedrag op dat ik het niet eens kon uitspreken", vertelde hij aan de plaatselijke media.

Supermarktgroep Rewe zou de cheque aan Haribo hebben uitgeschreven, maar deze zou op de een of andere manier verloren zijn geraakt op het station.

Anouar nam contact op met Haribo over zijn ontdekking en een van hun advocaten nam vervolgens contact met hem op.

In plaats van de cheque terug te vragen, zeiden ze hem de cheque te vernietigen en een foto op te sturen als bewijs. Hij volgde hun instructies op en een paar dagen later ontving hij een doos van Haribo met daarin de zes zakjes snoep.

Anouar was niet onder de indruk van zijn beloning, omdat hij gelooft dat hij hen miljoenen heeft bespaard. "Ik vond dat een beetje krenterig."

Haribo vertelde lokale media: "Aangezien het een cheque op naam was, kon niemand anders dan ons bedrijf hem inwisselen." Ze voegden eraan toe: "Het was het standaardpakket dat we altijd sturen als dank-je-wel."

Zes zakjes Haribo als beloning voor het vinden miljoenencheque
Zes zakjes Haribo als beloning voor het vinden miljoenencheque

Wetsvoorstel om het woord 'bezet' te vervangen

In de wandelgangen rond het kabinet wordt er door anonieme leden gefluisterd dat het kabinet voornemens is op korte termijn een noodwet in te voeren die iedereen verplicht het woord 'bezet' overal te verwijderen van agenda's, toiletsloten, behandelruimtes, spreekkamers, vergaderruimtes en zo voort.

Het kabinet vreest dat het woord 'bezet', dat dan vaak ook nog in agressie opwekkend rood wordt weergegeven, na de uitingen van Gideon van Meijeren de democratie ernstig kan aantasten. Vervangende woorden als 'onbeschikbaar', 'in gebruik' en dergelijke worden genoemd. Tevens zal voorgesteld worden om de agressieve kleur rood te vervangen voor een meer inclusieve kleur of regenboogpalet.

GeenStijl Geheel in de gebruikelijke stijl van communiceren zal, zodra er een datum bekend is, dit gelekt worden naar een nog nader te bepalen omroep of krant.

Zelenskyy: ook in Cherson talloze Russische oorlogsmisdaden ontdekt

Volgens president Zelenskyy hebben Russische soldaten talloze oorlogsmisdaden gepleegd in de op Oekraïne heroverde gebieden van de Cherson-regio.

Onderzoekers zouden inmiddels meer dan 400 oorlogsmisdaden hebben ontdekt, hierbij werden lijken van soldaten en burgers aangetroffen. Er zijn Russische soldaten en huurlingen gearresteerd.

Volgens Zelenskyy zijn er meer dan 200 steden heroverd in het zuiden van het land.

Gezien het succesvolle Oekraïense tegenoffensief hebben Russische troepen zich daar vorige week teruggetrokken. Internationale waarnemers beschouwen dit als een van de grootste nederlagen voor het Russische leger tot nu toe in zijn aanvalsoorlog tegen Oekraïne.

Volgens Zelenskyy gaan de gevechten in het oosten van Oekraïne onverminderd door. Het Russische ministerie van Defensie meldde landaanwinsten in de regio's Donetsk en Loehansk.

Politie Bahama eilanden onderzoekt faillissement van cryptobeurs FTX

Na het faillissement van het handelsplatform FTX voor digitale valuta is de politie in de Bahama's een onderzoek gestart.

Een woordvoerder in de hoofdstad Nassau gaf aan dat de politie in nauwe samenwerking met de nationale effectentoezichthouder onderzoeken of er sprake is van strafbare feiten. FTX en de nu afgetreden CEO Bankman-Fried zijn gevestigd op de eilandengroep. 

De cryptobeurs FTX heeft afgelopen vrijdag faillissementsbescherming aangevraagd in de Verenigde Staten. Eerder had de Bahamaanse Securities Commission de FTX-activa bevroren en een curator verzocht om de transactie af te handelen.

Het handelsplatform en zijn eigenaar worden ervan verdacht geld van klanten te hebben verduisterd. Het faillissement heeft de afgelopen dagen veel onrust onder investeerders en investeerders in de cryptocurrency-markt veroorzaakt.

Meerdere arrestaties na bomexplosie in Istanbul

De Turkse regering beschuldigt militante Koerden uit Syrië van de bomaanslag in Istanbul. Het bevel voor de aanval kwam van de noordelijke Syrische stad Kobani, zei minister van Binnenlandse Zaken Soylu. Er zouden meerdere mensen zijn gearresteerd.

In Kobani hebben  Turkse strijdkrachten meerdere acties ondernomen tegen de Syrisch-Koerdische militie YPG, die Turkije beschouwt als een uitloper van de verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK.

De Turkse minister van Binnenlandse Zaken zei dat de vrouw die verdacht wordt van het plaatsen van de bom in de winkelstraat Istiklal in Istanbul, ook door de noordelijke Syrische regio Afrin reisde. Ze is aangehouden, er zijn meer dan 20 andere arrestaties uitgevoerd. 

Bij de aanslag vielen gisteren zes doden en meer dan 80 gewonden. De Turkse vice-president Oktay sprak gisteren over een terroristische aanslag die zou zijn uitgevoerd door een vrouw die een tas met explosieven achter liet in de drukke winkelstraat. 

Neuville wint laatste rally van het jaar

Voor het eerst sinds 2010 is er weer een Rally van Japan verreden als onderdeel van het wereldkampioenschap rallyrijden. Dat gebeurde op grotendeels natte wegen en was tevens de afsluiter van het jaar, waarin Kalle Rovanperä een tijd terug de titel al had gepakt.

Na de openingsproeven ging de strijd vooral tussen Hyundai-rijder Thierry Neuville met navigator Martijn Wydaeghe en Toyota-coureur Elfyn Evans met Scott Martin naast zich. De Welshman Evans was vooral in de eerste helft van de rally sterk en had de leiding geruime tijd in handen, maar Neuville kwam langszij.

Zondag ging het fout voor Evans, die met een lekke band te maken kreeg en veel tijd verloor. Neuville pakte zo definitief een voorsprong en gaf die niet meer weg: hij won met 1:11 minuten voorsprong op teamgenoot Ott Tänak en navigator Martin Järveoja, voor de dolgelukkige Japanse Toyota-coureur Takamoto Katsuta en zijn navigator Aaron Johnson - Evans werd vijfde.

Andere kanshebbers kampten eerder ook al met problemen: Dani Sordo's Hyundai brandde op vrijdag helemaal af, ondanks hulp van concurrenten, Craig Breen reed zijn Ford tegen een boom - hij won wel de afsluitende power stage - en kampioen Rovanperä verloor tien minuten nadat hij zijn auto zaterdag tegen een muur beschadigde.

FOK! Wat een weer: nog een dagje droog

herfstbanner

Goede morgen! 

Ook vandaag begint weer fris met -1 in Ell, elders in het land is het boven het vriespunt, tot 6 graden in het nooden en zuidwesten. In Zeeland geldt code geel vanwege dichte mist, op veel pekken is het mistig en begint de dag grijs. Later wordt het zonnig en blijft het droog, net als vanmiddag, wanneer de maximumtemperaturen van 9 tot 12 graden rond het gemiddelde zullen zitten. Veel wind is er niet, de wind die er is, komt uit het zuidoosten.

Vanavond neemt de bewolking toe en kan het gaan (mot)regenen bij nevel, de minimumtemperaturen zullen liggen tussen de 5 en 9 graden. Het lagedruk gebied waar ik het van de week over had, daar gaan we dinsdag en woensdag wat van merken. Dan is het even gedaan met het drogere weertype. De nachten worden hiermee wel wat zachter, ongeveel 6 graden. Overdag is het dan zo'n 10 tot 12 graden.

Tot morgen!

Ook iets over de grens, bij de Niers nabij Kesel is het de afgelopen dagen prima weer. (Foto: qltel)
Ook iets over de grens, bij de Niers nabij Kesel is het de afgelopen dagen prima weer. (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!

China onderzoekt dodelijk ongeval door een 'op hol geslagen' Tesla

China onderzoekt een dodelijk ongeluk met een op hol geslagen Tesla. Men wil weten of het ongeval is veroorzaakt door een technisch mankement.

Op beelden is te zien hoe een Tesla, een type Model Y, ineens met een noodgang er vandoor gaat en uiteindelijk na een zware crash tot stilstand komt. De auto botste tegen meerdere voertuigen. Er vielen hierbij twee doden, onder wie een kind. Drie mensen raakten gewond. Meer hierover bij RTLNieuws

Iran: doodstraf uitgesproken voor deelname aan protesten tegen overheid

In Iran is de doodstraf uitgesproken in verband met de protesten die al weken aan de gang zijn.

De veroordeelde is volgens justitie onder meer schuldig bevonden aan het in brand steken van een overheidsgebouw, het verstoren van de openbare orde en het bedreigen van de nationale veiligheid. Hij wordt er ook van beschuldigd een 'vijand van God' te zijn - een van de ernstigste misdrijven in Iran.

Een andere rechtbank in Teheran heeft vijf beklaagden veroordeeld tot gevangenisstraffen tussen de vijf en tien jaar wegens samenzwering tot het plegen van misdaden tegen de nationale veiligheid en het verstoren van de openbare orde. De veroordeelden kunnen nog in beroep gaan.

Volgens schattingen van mensenrechtenactivisten zijn bijna 15.000 demonstranten gearresteerd tijdens de protesten, die al zo'n twee maanden aan de gang zijn. Er zouden bij de demonstraties al meer dan 300 mensen zijn omgekomen door politiegeweld.

Eerste bilaterale ontmoeting tussen president Biden en president Xi

De Amerikaanse president Biden en de Chinese president Xi ontmoeten elkaar vandaag in Indonesië voor hun eerste bilaterale ontmoeting sinds het aantreden van Biden. Volgens de Amerikaanse regering zal de bijeenkomst vandaag voor de start van de G20-top een "strategische, diepgaande en substantiële discussie" zijn.

De betrekkingen tussen China en de VS zijn gespannen. Discussiepunten zijn de steun van Peking aan de Russische president Poetin in de oorlog in Oekraïne, de handelsoorlog, de spanningen over het democratische Taiwan en de territoriale aanspraken van China in de Zuid-Chinese Zee. Op de Asean-top gisteren in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh benadrukte Biden dat hij de groeiende invloed van China in Azië wilde tegengaan.

Dinsdag en woensdag zal de G20-top plaatsvinden op het Indonesische eiland Bali.

FvD'er Gideon van Meijeren: 'bezetten Tweede Kamer door bevolking'

FvD-Kamerlid Gideon van Meijeren zegt dat hij hoopt op een revolutionaire beweging die "bij wijze van spreken" de Tweede Kamer bezet om de regering af te zetten. Hij deed deze uitspraak in een interview met de Belgische website Compleetdenkers.

Update 14 november 0.20 uur: Ook premier Mark Rutte en Jan Paternotte  veroordelen de uitspraken van Van Meijeren . Hij vindt het ‘verwerpelijk en totaal onverantwoordelijk’. De FvD-politicus reageert daar vervolgens 'laconiek' op. 

Eerdere berichtgeving: Volgens Van Meijeren gedraagt de Nederlandse Staat zich tiranniek en worden zijn landgenoten van hun grondrechten beroofd, onder meer door de coronamaatregelen. Hij verwacht dat het op een gegeven moment "zo urgent wordt voor mensen die niks meer te verliezen hebben dat ze bij wijze van spreken naar het parlement trekken en zeggen: 'wij gaan hier gewoon niet weg totdat de regering weg is'".

De FvD-politicus wijst  in het interview erop dat er geen grote hoeveelheid mensen nodig zijn om in verzet te komen tegen de regering. Volgens Van Meijeren is het mogelijk om "heel veel impact" te maken met kleine groepjes. 

De minister van Justitie Dilan Yesilgöz heeft het interview afgekeurd maar laat eventuele gerechtelijke stappen over aan het Openbaar Ministerie. 

Het gehele interview van Van Meijeren met 'Compleetdenkers' is hieronder te zien:

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.