FvD'er Gideon van Meijeren: 'bezetten Tweede Kamer door bevolking'

FvD-Kamerlid Gideon van Meijeren zegt dat hij hoopt op een revolutionaire beweging die "bij wijze van spreken" de Tweede Kamer bezet om de regering af te zetten. Hij deed deze uitspraak in een interview met de Belgische website Compleetdenkers.

Update 14 november 0.20 uur: Ook premier Mark Rutte en Jan Paternotte  veroordelen de uitspraken van Van Meijeren . Hij vindt het ‘verwerpelijk en totaal onverantwoordelijk’. De FvD-politicus reageert daar vervolgens 'laconiek' op. 

Eerdere berichtgeving: Volgens Van Meijeren gedraagt de Nederlandse Staat zich tiranniek en worden zijn landgenoten van hun grondrechten beroofd, onder meer door de coronamaatregelen. Hij verwacht dat het op een gegeven moment "zo urgent wordt voor mensen die niks meer te verliezen hebben dat ze bij wijze van spreken naar het parlement trekken en zeggen: 'wij gaan hier gewoon niet weg totdat de regering weg is'".

De FvD-politicus wijst  in het interview erop dat er geen grote hoeveelheid mensen nodig zijn om in verzet te komen tegen de regering. Volgens Van Meijeren is het mogelijk om "heel veel impact" te maken met kleine groepjes. 

De minister van Justitie Dilan Yesilgöz heeft het interview afgekeurd maar laat eventuele gerechtelijke stappen over aan het Openbaar Ministerie. 

Het gehele interview van Van Meijeren met 'Compleetdenkers' is hieronder te zien: