Man vindt miljoenencheque van Haribo, krijgt zes zakjes snoep als beloning

Een man in Duitslang vond een zoekgeraakte cheque ter waarde van ruim 4 miljoen pond op naam van Haribo, waarna de snoepgigant hem beloonde met zes pakjes gummiebeertjes.

De argeloze reiziger, de 38-jarige Anouar G uit Frankfurt, Duitsland, zag de cheque op een treinperron nadat hij zijn moeder had bezocht. Hij was stomverbaasd toen hij zag dat er 4.631.538,80 euro (4.050.000 pond) op stond. "Er stond zo'n groot bedrag op dat ik het niet eens kon uitspreken", vertelde hij aan de plaatselijke media.

Supermarktgroep Rewe zou de cheque aan Haribo hebben uitgeschreven, maar deze zou op de een of andere manier verloren zijn geraakt op het station.

Anouar nam contact op met Haribo over zijn ontdekking en een van hun advocaten nam vervolgens contact met hem op.

In plaats van de cheque terug te vragen, zeiden ze hem de cheque te vernietigen en een foto op te sturen als bewijs. Hij volgde hun instructies op en een paar dagen later ontving hij een doos van Haribo met daarin de zes zakjes snoep.

Anouar was niet onder de indruk van zijn beloning, omdat hij gelooft dat hij hen miljoenen heeft bespaard. "Ik vond dat een beetje krenterig."

Haribo vertelde lokale media: "Aangezien het een cheque op naam was, kon niemand anders dan ons bedrijf hem inwisselen." Ze voegden eraan toe: "Het was het standaardpakket dat we altijd sturen als dank-je-wel."

Zes zakjes Haribo als beloning voor het vinden miljoenencheque
Zes zakjes Haribo als beloning voor het vinden miljoenencheque