FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 25 december 2021

Kerstcadeau: Alle romans van Stefan (SunChaser) gratis als e-book

Met Nederland in een lockdown heb je misschien wel zin om de komende week lekker te lezen. FOK!ker Stefan, ook wel bekend als SunChaser, schreef drie boeken die hij speciaal voor de feestdagen gratis aan alle FOK!kers aanbiedt. Je kunt ze rechtstreeks downloaden via www.stefanschrijft.nl.

Kismet:
Moira ontmoet Finn tijdens een tuinfeest. Als ze elkaar een paar weken later weer tegenkomen worden ze verliefd. Maar er is iets vreemd aan de hand. Waarom weet Finn zoveel over haar? Het antwoord komt onverwacht, zowel voor Moira als de lezer.

Tegenkleuren:
Kerst 1970. Juliette en Marie groeiden op in een Leids weeshuis en zijn beste vriendinnen. Maar als Marie in de problemen komt, wordt de vriendschap op de proef gesteld. Een verhaal over het weesmeisje Femke in 1807 zet alles in een ander perspectief.

Nioma:
Nioma kan energie lezen bij andere mensen. Maar sinds ze rare dromen heeft is haar eigen energie ver te zoeken. Wat betekenen die dromen? Ze gaat op onderzoek uit, maar dat is niet zonder gevaar.

Download de e-books
Kismet, Tegenkleuren en Nioma zijn te lezen als e-book op je tablet, telefoon, computer of e-reader. Je kunt ze rechtstreeks downloaden via de site, zonder dat je hoeft in te loggen of een emailadres achter hoeft te laten. Mocht je een of meerdere boeken uithebben gelezen, dan zou Stefan het leuk vinden als je er een recensie over schrijft op Hebban en/of Goodreads. Download de e-pub via www.stefanschrijft.nl

Kerstcadeau: Alle romans van Stefan (SunChaser) gratis als e-book
Kerstcadeau: Alle romans van Stefan (SunChaser) gratis als e-book

Divers politienieuws van eerste kerstdag 2021

- Bij een steekincident op de Huzarenplaats in Venlo is rond 12.30 uur een man lichtgewond geraakt. De dader ging er vervolgens te voet vandoor. Het slachtoffer is richting het ziekenhuis vervoerd en krijgt daar de nodige medische zorg.

- Vrijdagmiddag 3 december vond er een woningoverval plaats aan de Elbereveldstraat in Kerkrade. Even voor half zes die middag wordt er bij de betreffende woning aangebeld. Wanneer de bewoner de deur opent, dringen er drie mannen binnen. In het daarop opgestarte onderzoek zijn nog geen aanhoudingen verricht.

- De politie zoekt getuigen van een autobrand aan De Wieken in Oudorp. Rond 01.45 uur stond daar een auto in de brand.

- Een 56-jarige man uit Oudkarspel is vrijdagavond overleden na een brand op een boot in Koog aan de Zaan. Rond 20.20 uur ontstond er brand door onbekende oorzaak.

- Een bewoonster van een woning aan de Groenstraat werd vrijdagnacht 25 december door een nog onbekende man in haar woning overvallen. Hij bedreigde haar met een steekwapen en doorzocht vervolgens haar woning.

- Bij een woning aan de Stuifduin vond zaterdag 25 december 2021 een steekincident plaats. De bewoner raakte ernstig gewond en overleed. Twee verdachten, een 34-jarige man uit Rotterdam en een 33-jarige man uit Eindhoven, zijn aangehouden. De verdachten en het slachtoffer kenden elkaar.

Amsterdam wil geen blauwe zone voor fietsen

Wethouder Egbert de Vries (Verkeer) ziet niets in een proef met fietsparkeervakken op straat waarin alleen voor een beperkte tijd kan worden geparkeerd. De VVD had zo'n proef voorgesteld op plekken waar fietsen nu vrijwel alleen in ondergrondse fietsparkeergarages neergezet mogen worden.

Volgens VVD-raadslid Anne Marttin kan het verplichte gebruik van fietsparkeergarages op bijvoorbeeld het Beursplein soms te omslachtig zijn als fietsers alleen even kort in een winkel moeten zijn. Ze vroeg daarom of het stadsbestuur kort-parkeerplekken kon maken met blauwe fietsnietjes, 'naar voorbeeld van de blauwe parkeerzone van de auto'.

Zestig minuten
Marttin stelde een maximale parkeerduur van zestig minuten voor. Dat zou dan bijvoorbeeld gecontroleerd kunnen worden door handhavers, het personeel van de ondergrondse parkeergarages zelf of door middel van een 'technologische oplossing ingebouwd in de fietsnietjes'.

De Vries erkent in antwoord op de vragen van de VVD dat het parkeren in een fietsparkeergarage inderdaad soms als omslachtig ervaren kan worden. Tegelijkertijd vindt hij wel dat het gebruik van een ondergrondse fietsenstalling 'vooral voordelen kent'. Ook wijst hij erop dat er nu al vaak een klein aantal bovengrondse fietsparkeervakken bij de parkeergarages zijn.

Efficiënt
"De huidige fietsvakken bieden al een klantvriendelijke en efficiënte manier om de kortparkeerder in aanwijsgebieden te faciliteren", vindt De Vries. "Het college is daarom van mening dat een pilot met 60minuten-fietsparkeervoorzieningen overbodig en niet wenselijk is."

De handhaving zou bij de door de VVD voorgestelde proef volgens De Vries ook ingewikkeld zijn. Personeel van ondergrondse fietsparkeergarages is niet bevoegd om fietsen weg te slepen of boetes te geven. Ook zijn er 'geen juridisch houdbare efficiënte, technische mogelijkheden' om te controleren of fietsen er langer dan zestig minuten staan.

Broer Peter R. de Vries: "Het is een rotjaar geweest"

Nu het einde van het jaar nadert, is het tijd om terug te blikken op 2021. In de serie Mokum in '21 kijken we samen met Amsterdammers terug op het jaar. In deze aflevering Wouter de Vries, de broer van Peter R. de Vries. "Het is een jaar dat we helaas nooit zullen vergeten, maar dat we heel graag zouden willen vergeten."

Zijn broer Peter werd op op 6 juli in de Lange Leidsedwarsstraat neergeschoten. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed ruim een week later, op 15 juli. We spreken af op de plek waar de broers elke thuiswedstrijd van Ajax te vinden waren: de Johan Cruijff Arena.

In de serie Mokum in '21 vragen we de gasten welke boodschap of wijze raad ze willen meegeven aan de Amsterdammers in 2022. 'Do not worry, be happy' is de boodschap van Wouter de Vries. 

Kerstdrukte op Schiphol: "Lekker naar de zon"

Net als vorig jaar, is ook nu het advies om maximaal vier mensen thuis te ontvangen met kerst. Om de feestdagen toch iets soepeler te kunnen vieren, zoeken mensen het buitenland op. Op Schiphol was dit vandaag goed te merken. "Het was zo druk de afgelopen weken, ik was echt toe aan vakantie."

De bestemmingen hebben één ding gemeen: de zon. Aruba, Curaçao, Italië en Turkije komen voorbij. "Het was hier bij ons -6 graden en daar is het 25 graden, dat is het wel waard", zegt een reiziger die wacht op haar vlucht naar Saudi-Arabië. Een gezin is van plan naar Aruba te gaan en daar hun familie op te zoeken: "We gaan naar opa en oma", zegt een van de kinderen, "en we mogen daar vuurwerk afsteken!"

Ondanks de strenge maatregelen, zijn er toch ook mensen die naar Amsterdam toekomen. Een Amerikaanse moeder neemt haar dochter mee naar die stad: "Ik ben hier al eens geweest, maar ik wil mijn dochter graag de architectuur en sfeer laten zien." Volgens hen kun je ook een leuke tijd hebben zonder dat de winkels en musea open zijn.

Voor een reis naar de zon moet wel het een en ander gebeuren: een coronatest, soms quarantaine bij aankomst. Bij een van de vakantiegangers werden een dag voor vertrek opeens de regels aangescherpt: "Eerst had ik genoeg aan mijn herstelbewijs, maar toen moest ik ineens toch nog een test doen. Gelukkig was die negatief." En als de vakantiegangers vast blijven te zitten vanwege corona? "Dan vind ik het prima om nog een weekje langer in de warmte te blijven."

Verdachte opgepakt voor stalking, bedreiging en afpersing

Na een uitgebreid onderzoek heeft de recherche van ’s-Hertogenbosch in samenwerking met Basisteam de Meijerij gisteren een 20-jarige man uit Uden aangehouden. De aanhouding vond plaats in Cuijk. Hij wordt verdacht van bedreiging, afpersing en stalking.

Vuurwapen
Tijdens zijn aanhouding, is in de woning waar hij zich bevond, ook nog een vuurwapen met patronen aangetroffen.

Drugslab aangetroffen in Amsterdam

Donderdagmiddag heeft de politie een drugslab aangetroffen in een bedrijfspand aan de Theemsweg in Amsterdam-West. Een 40-jarige Amsterdammer is aangehouden.

Na een melding dat er in de omgeving van het pand een chemische lucht werd geroken, stelde politie direct een onderzoek in. Omdat een chemische lucht kan duiden op de aanwezigheid van een drugslab, worden dit soort meldingen zeer serieus genomen. Op het moment dat de politie ter plaatse was om poolshoogte te nemen, kwam een man via het rolluik het pand uit. Door het openen van het rolluik werd de chemische geur direct nog sterker. In het pand werden vervolgens jerrycans en tonnen aangetroffen met daarin grote hoeveelheden chemische (afval)stoffen. Ruim 8 kilo vermoedelijk methamphetamine (crystal meth) werd in beslag genomen. Het drugslab is ontmanteld, de chemische (afval)stoffen zijn vernietigd en door forensische rechercheurs zijn sporen veilig gesteld voor verder onderzoek. De 40-jarige verdachte zit vast voor verhoor. Hij zal dinsdag 28 december worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Een drugslab brengt zeer grote gevaren met zich mee. Zo kunnen bijvoorbeeld chemicaliën ontbranden of ontploffen en kunnen giftige stoffen ontsnappen. De gevolgen van een dergelijke ontploffing of brand zijn, zeker wanneer het drugslab zich in een woonbuurt bevindt, vooraf niet te overzien. Niet enkel de productie van synthetische drugs, ook de opslag van de chemicaliën die benodigd zijn bij de productie, is levensgevaarlijk. Daarnaast worden de afvalstoffen meestal gedumpt in de natuur, wat gevaarlijk is voor mens, dier en milieu. De gedumpte stoffen zijn vaak zeer brandbaar, bijtend of giftig. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen wat leidt tot waterverontreiniging, met alle gevolgen van dien.

Het nutteloze feitje van de dag: Noten kraken

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Er zijn talloze manieren om noten te kraken maar Muhammad Rashid uit Karachi heeft er inmiddels een uit de hand gelopen hobby aan. Want wist je dat Rashid al voor de vierde keer het wereldrecord 'meeste walnoten met je elleboog pletten in 1 minuut tijd' verbroken heeft? Hij wist er maar liefst 315 te pletten.

Politie lost waarschuwingsschot in Heerlen

Op vrijdag 24 december omstreeks 18:25 uur krijgt de politie een melding van een verdachte situatie op de Marshallsingel in Heerlen. Op de Marshallsingel zouden zich twee personen op straat bevinden die zich verdacht gedragen. Een van deze personen zou een vuurwapen bij zich hebben. Beide personen zouden een woning zijn binnen gegaan.

De politie besluit een onderzoek in te stellen in de woning. In de woning treft de politie twee verdachten aan. Een van de verdachten probeert de woning aan de achterzijde te verlaten. Deze verdachte werkt niet mee aan zijn aanhouding waardoor de politie genoodzaakt is een waarschuwingsschot te lossen. Daarna kan ook de deze verdachte worden aangehouden. Bij een onderzoek in de woning zijn twee hennepplantages aangetroffen. De hennepplantages worden ontmanteld. Er is niemand gewond geraakt. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in.

Amsterdam: maaltijdboxen voor 2000 dak- en thuislozen

Normaal organiseert het Leger des Heils in Amsterdam een groot kerstdiner voor dak- en thuislozen, maar vanwege de huidige coronamaatregelen zit dat er - net als vorig jaar - niet in. Om toch iets te kunnen betekenen worden er voor de feestdagen 2300 driegangenmenu's klaar gemaakt. Dat gebeurt door en voor mensen die niet vanzelfsprekend kunnen genieten van een kerstmaaltijd.

Voor het tweede jaar op rij kan het grote diner in de Koepelkerk niet plaatsvinden. Maar, dacht initiatiefnemer Chiel Naber, we kunnen de dak- en thuislozen niet in de steek laten tijdens Kerstmis. En zo ontstond het idee voor een alternatief diner. Het werkbedrijf van Leger des Heils, genaamd 50|50, maakt deze week maaltijden voor mensen in een opvang, op straat of mensen met een kleine portemonnee.

Vincent hoopt op deze manier zoveel mogelijk mensen een smakelijke Kerstmis te bezorgen. "Wij willen heel graag dat we zoveel mogelijk mensen kunnen helpen. Dat ze gewoon happy zijn met de kerst. Dat is niet altijd zo als je op straat leeft, of als je net een huisje hebt gekregen en niet genoeg geld hebt om dat diner te kopen. Toen dachten we: wij zijn goed in koken en we vinden het leuk, hoe gaaf zou het zijn als wij ons talent kunnen inzetten en onze liefde een beetje kunnen weggeven met zo'n maaltijd."

Dagbesteding en re-integratie
Het voorbereiden van die maaltijden zorgt voor een mooie win-win. De diners worden namelijk klaargemaakt als onderdeel van participatieprojecten voor dagbesteding en arbeidsreïntegratie. Degene die de maaltijden koken, zijn ook deelnemers die onder begeleiding van Chiel en zijn team leren voor een plek op de arbeidsmarkt. Zo is het een ideale combinatie van dagbesteding en mensen helpen tijdens de kerstperiode.

Een van de deelnemers die hier het vak leerde is Vincent van den Berg. Na een moeilijke periode heeft 50|50 veel voor hem betekend. "Ik doe het niet voor het geld, ik doe het gewoon om goed bezig te zijn. Anders komen de muren op me af thuis. En ik heb een opleiding gekregen hier nu, koksniveau."

Vincent vindt het belangrijk om in deze tijd voor anderen klaar te staan. Die hulp heeft hij als thuisloze vroeger ook gehad. "Niet iedereen gaat goed met daklozen om, ze worden altijd in een hoekje gedreven, maar zij kunnen er ook niks aan doen. Dat zijn ook mensen, we moeten hen ook een lekkere maaltijd geven."

Amsterdam vervuilt met kerst: afval blijft liggen

Het lukt de gemeente Amsterdam momenteel niet om al het afval op tijd op te halen. Amsterdammers wordt gevraagd begrip te hebben voor de omstandigheden en te helpen bij het schoon houden van de stad.

Volgens de gemeente lukt het met de huidige capaciteit aan medewerkers en voertuigen niet om al het afval op te halen. "Door de lockdown, de feestdagen én meer online bestellingen hebben we momenteel te maken met een hoger aanbod van afval in de toch al drukke decembermaand."

Ook lukt het niet altijd om meldingen van bijvoorbeeld verkeerd geplaatst afval tijdig af te handelen. Amsterdammers wordt gevraagd om het afval, glas en karton in de juiste container te gooien en grof vuil op de juiste dag neer te zetten.

VWS: boost aan gebruik FFP2-maskers voor de zorg

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) stelt een deel van de voorraad FFP2-maskers van het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) tegen een gereduceerd bedrag beschikbaar aan de zorg. Zorgverleners moeten in voldoende mate kunnen beschikken over FFP2-maskers, wanneer zij volgens hun professionele inschatting en/of behoefte aan veilig werken gebruik willen maken van deze maskers.

Met de opkomst van de omikronvariant en de daarmee gepaard gaande onzekerheid heeft minister De Jonge werkgevers in de zorg gevraagd het gesprek hierover aan te gaan, ruimte te bieden voor meer gebruik van FFP2-maskers en voldoende FFP2-maskers beschikbaar te stellen.

FFP2-maskers zijn in ruime mate beschikbaar. Om het gebruik een extra boost te geven en de drempel om deze maskers te gebruiken en beschikbaar te stellen te verlagen, wordt begin januari de mogelijkheid geboden om via het LCH FFP2-maskers tegen een sterk gereduceerd tarief te bestellen. Zorgaanbieders kunnen bestellingen via de gebruikelijke procedure plaatsen van 4 t/m 18 januari 2022 of zolang de voorraad strekt.

Minister Hugo de Jonge: “Alle zorgmedewerkers moeten zich veilig weten als zij hun werk doen. De beschikbaarheid van FFP2-maskers kan daaraan bijdragen. Daarom maken we het mogelijk om deze maskers tijdelijk tegen een lagere prijs in te kopen.”

Al weken nauwelijks post in Amsterdam Nieuw Sloten

Geen kerstkaarten, medische post of tijdschriften voor de bewoners uit Amsterdam Nieuw Sloten. Er is al weken sprake van een 'waardeloze bezorging' van PostNL. Als er brieven binnenkomen zijn ze vaak te laat, en er zijn ook stapels post in de bosjes aangetroffen.

Monique Visser is een van de bewoners die sinds november slechts sporadisch post ontvangt. "Eerst dacht ik, wat is het rustig. In het begin het je er helemaal geen erg in, totdat je na gaat denken: hé, ik krijg helemaal geen post. Toen bedacht ik ineens wat ik allemaal miste."

Brieven van de Postcodeloterij, kerstpakketten, magazines: ze vallen al een tijdje niet op de deurmat van bewoners uit Nieuw Sloten. Vervelend, maar geen ramp. Totdat je bedenkt dat sommige post van cruciaal belang is. "Oproepen voor een mammografie, je boosterprik, bankpassen, het komt gewoon niet aan. En je weet ook niet of er iemand overleden is, omdat rouwkaarten niet doorkomen."

"Ik zit nu te wachten op de uitslag van mijn borstonderzoek, dus ik hoop dat dat wel binnenkomt", zegt een andere bewoner.

Volgens de bewoners zou het bezorg-probleem verschillende oorzaken kunnen hebben. "Ik sprak een postbode die zei dat de wijken groter worden, maar de tijd waarin ze post moeten lopen wordt korter. De druk is enorm hoog bij die jongens en meiden van PostNL."

Een andere bewoner vermoed iets anders: "We hebben dit probleem nooit gehad door onze 9 vaste hulpen die er altijd waren. We hebben geen vaste postbode, die kende je altijd vroeger." Veel van de vaste bezorgers zouden volgens haar gestopt zijn vanwege de overstap van loopkarretjes naar elektrische fietsen. Daar zaten ze niet op te wachten.''

Reactie PostNL
Nu ontvangen de bewoners soms dus weken geen post, terwijl ze in hun PostNL-app kunnen zien wat er allemaal binnen moet komen. Ondanks de vele klachten is het lek nog altijd niet boven. PostNL laat weten op de hoogte te zijn en de situatie te betreuren. Ze zoeken uit wat er aan de hand is en vooral ook hoe het opgelost moet worden.

Lerarentekort nog altijd hoog, maar had nog hoger kunnen zijn

Bij haar aantreden zei de Amsterdamse onderwijswethouder Marjolein Moorman (PvdA) dat het lerarentekort terug moest naar nul, maar aan het einde van haar wethouderschap is het verder gestegen. 

"Je bent jezelf voortdurend aan het afvragen: wat kunnen we nog meer doen? We hebben ontzettend veel gedaan. Of het nou parkeervergunningen zijn of woningen, reiskostenvergoedingen of zij-instromers", zegt Moorman in AT5's Park Politiek

Maar feit is dus wel dat de afgelopen jaren het tekort van zo'n 12 naar ruim 15 procent is geklommen. Op sommige scholen is dat zelfs 20 procent en lijkt het einde, onder andere door de vergrijzing, nog niet in zicht. Dat vindt Moorman "verschrikkelijk", maar ze put moed uit het regeerakkoord waarin onder andere geld is vrijgemaakt om de loonkloof tussen leraren in het basis- en die in het voortgezet onderwijs te dichten.

Volgens haar hebben de onderhandelaars inspiratie gehaald uit de hoofdstad: "Ik ben heel blij dat in het regeerakkoord afspraken zijn gemaakt waar wij in Amsterdam heel hard op drukken. Het dichten van de loonkloof en het ongelijk investeren voor gelijke kansen, het staat er letterlijk op die manier in. Dat Amsterdamse lerarenprogramma heeft daar echt op tafel gelegen."

De afgelopen jaren werden zo'n 60 sociale huurwoningen met voorrang aan leraren gegeven, maar het aantal onvervulde vacatures bedraagt met zo'n vijfhonderd een veelvoud. Moorman: "Sommige mensen zeggen: je wijst teveel naar Den Haag. Ik vind dat niet, want ik zie dat Den Haag het nu uiteindelijk heeft overgenomen en laten we wel wezen: de salarissen worden daar bepaald, de arbeidsvoorwaarden worden daar bepaald, de opleidingen worden daar bepaald. Alles wat wij in Amsterdam doen, doen wij als extra en niet omdat we daar nu een taak voor hebben vanuit het Rijk."

Toch zit er kennelijk ook een gevoel van unfinished business bij Moorman. De PvdA-lijsttrekker zou na de verkiezingen graag doorgaan op haar huidige portefeuilles van onderwijs en schuldhulp: "Ik doe dat met hart en ziel en ben nog lang niet klaar."

GGD Amsterdam verwacht meer besmettingen na de feestdagen

In de laatste dagen voor kerst wordt steeds meer getest op corona bij de GGD in Amsterdam. Een paar dagen geleden werden nog 4000 tests afgenomen, inmiddels zijn dat er al meer dan 6000. Na de kerst vermoedt de GGD dat de besmettingen zullen oplopen: "Ik verwacht wel dat mensen bij elkaar gaan komen."

Vorig jaar werd in de periode voor kerst nog bijna twee keer zoveel getest als gemiddeld. Dit jaar is de stijging niet zo hoog, maar wordt opnieuw steeds vaker getest. "We kunnen achtduizend mensen testen per dag," vertelt GGD-arts Ashis Brahma. "Een dag of vier geleden waren dat er bijna 4000. Nu zitten we iets boven de 6000. Je ziet dus wel een toename, maar vorig jaar zaten we helemaal vol. We verwachten wel dat het nog iets oploopt, maar niet zoals vorig jaar."

Moe
Brahma verwacht dat in de periode na kerst de besmettingen zullen oplopen. "Ik ben realist, dus ik verwacht dat mensen gewoon bij elkaar gaan komen. Het is wel kerst," vertelt hij.

"Ik snap heel goed dat mensen er moe van worden, maar dit is wel de werkelijkheid. We hebben te maken met een virus dat wereldwijd rondgaat. Dat virus verandert, dat hebben we gezien met Omikron. En dat heeft te maken met dat de hele wereld nog niet gevaccineerd is.

Ook al hebben we hier onze boosterprik, in andere landen is dat nog niet zo. Dus ik denk dat we eraan moeten wennen dat dit virus bij ons is en dat we moeten nadenken hoe we op lange termijn hiermee om moeten gaan," volgens Brahma.

Negende keer betrapt op rijden zonder rijbewijs

Sommmige mensen leren het nooit. Een autobestuurder is deze week voor de negende keer betrapt op rijden zonder rijbewijs. De hardleerse persoon reed in Almere Buiten toen agenten de auto aanhielden.

Een wijkagent schrijft op Twitter dat de aangehouden bestuurder hardleers is. Omdat het in drie jaar de zoveelste keer is dat de bestuurder werd aangehouden, is de auto in beslag genomen. Of de bestuurder zijn lesje heeft geleerd moet wordren afgewacht.

Meilandjes trekken minder kijkers voor kerstspecial

Geen feest in het chateau van de luidsuchtische familie van Nederland. De Meilandjes lijken nu ook qua kijkcijfers last te hebben van de vele rellen die al een aantal maanden rond het gezin spelen. De kerstspecial rond Martien, Erica, Maxime en Montana trok slechts 783.000 kijkers, vroeger was dit makkelijk een miljoen of meer.

Degelijke cijfers voor SBS6, maar ruim 20 procent minder dan vorig jaar, toen de kerstspecial nog meer dan een miljoen belangstellenden wist te vermaken. De Meilandjes kwamen onder meer in opspraak vanwege racistische uitspraken rond moslims.

Eenzame kerst voor Van Barneveld na positieve test op corona

Het wordt een eenzame kerst voor Raymond van Barneveld. Na de pijnlijke uitschakeling op het wereldkampioenschap darts heeft de vijfvoudig wereldkampioen nu ook nog eens positief getest op corona. Hij blijft de komende dagen in quarantaine in Londen.  

"Helaas moet ik melden dat ik positief ben getest op Covid-19. Op dit moment heb ik koorts en kamp ik met enorme vermoeidheid",zo laat Van  Barneveld via Instagram weten.  Van Barneveld had naar eigen zeggen tijdens de partij met Rob Cross geen last van symptomen, maar na afloop voelde hij zich kortademig en kreeg hij koorts. "Ik heb direct mijn manager Ben de Kok gebeld en hij adviseerde me om onmiddellijk naar het hotel te gaan en geen interviews te geven om elk risico te vermijden. We hebben inmiddels met de PDC en Rob Cross over de situatie gesproken.” Wat de mogelijke gevolgen voor Cross zijn, is nog niet bekend.

Van Barneveld liet eerder op de dag weten teleurgesteld te zijn na zijn nederlaag tegen Cross. Het werd 1-3 in sets na een 1-0 voorsprong. Van Barneveld verliet met gebogen hoofd het podium in Alexandra Palace en voelde de pijn weer als vanouds. "Ik wil alle fans, zowel in het publiek als op social media, bedanken voor hun steun", schreef Van Barneveld verder. "Ik ben jullie dankbaar.” 

 Is Barney toch weer eens positief. 

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Raymond van Barneveld (@raybar180)

FOK!Kerstprijsvraag: 25 december

Vandaag hebben we weer een FOK!Kerstprijsvraag! Je kunt vandaag kans maken op WRC 10 voor PlayStation 4.

WRC 10, het vervolg op het zeer succesvolle WRC 9, is een nieuwe racegame op het gebied van offroad-simulatie, racen in het algemeen en speciaal voor alle rally fans! Kruip achter het stuur om door de meest realistische parcours te crossen. De nieuwe landen, uitdagingen, rally's en één van de beste carrièremodi in een racegame bieden jou eindeloos veel gameplezier.

Enige wat moet je doen is de volgende vraag even beantwoorden. Wie is de winnaar van 2021 World Rally Championship?

Neem mij mee naar de prijsvraag! 

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1310
special
VrijMiBabes #215 (not very sfw!)
review
Doctor Who - Empire of Death: een iets te gemakkelijk, maar emotioneel einde van het seizoen
special
Random Pics van de Dag #1309
special
Random Pics van de Dag #1308
special
Random Pics van de Dag #1307
©FOK.nl e.a.