FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 25 augustus 2020

ILT: Marine mag geen schepen afmeren in Den Helder

De Inspectie voor de Leefomgeving en Transport (ILT) wil sinds 2018 dat de Koninklijke Marine geen schepen meer afmeert in de marinehaven van Den Helder omdat de juiste vergunningen ontbreken. Defensie is het daar natuurlijk niet mee eens. Gevolg is dat beide overheidsinstellingen nu met elkaar overhoop liggen en elkaar voor de rechter hebben gesleept. De SGP wil opheldering en stelt daarom Kamervragen.

De ILT stelde in 2018 vast dat de Koninklijke Marine niet over de juiste vergunningen beschikte om in de marinehaven in Den Helder hun schepen af te mogen meren. Dit omdat de vergunning uit 2012 niets vermeldt over het "voorkomen of verminderen van nadelige gevolgen" voor het milieu door het "permanent of op zeer regelmatige basis afmeren van marineschepen". Een rechter stelde in 2019 het ILT in het gelijk. De ILT droeg de Marine op te stoppen met het afmeren van schepen en legde de Marine vervolgens een dwangsom van 1 miljoen euro op.

De voorzieningsrechter in Den Haag oordeelde deze maand echter anders en gaf als één van overweging aan: “dat het gaat om twee belangrijke instellingen van de centrale overheid die hun verschillen van inzicht toch primair door goed overleg zouden moeten kunnen oplossen.”

Chris Stoffer, kamerlid voor de SGP, is het daar wel mee eens: “Het is raar dat zo’n geschil zo lang duurt en niet door onderling overleg wordt opgelost. De zaak wordt op de spits gedreven, tot en met dwangsommen van één miljoen euro aan toe. Ik wil weten hoe het precies zit. Daarom heb ik hierover vragen gesteld aan de twee betrokken ministeries. Het is niet uit te leggen dat twee ministeries elkaar bevechten in de rechtszaal. Ik maak me bovendien zorgen over de mogelijke gevolgen voor de operaties van onze marine. Zo gaan we niet met elkaar en met onze Defensie om.” 

Hierop diende hij Kamervragen bij de ministers van Defensie en Infrastructuur en Waterstaat in:

 1. Kent u het bericht https://marineschepen.nl/nieuws/Inspectie-marine-mag-geen-marineschepen-in-marinehaven-hebben-250820.html?
 2. Beaamt u dat het een vanzelfsprekendheid moet zijn dat marineschepen kunnen aanleggen in een marinehaven zonder sancties?
 3. Kunt u verduidelijken waarom het ILT desondanks een dwangsom heeft opgelegd?
 4. Kunt u nader aangeven waarom het ene ministerie van mening is dat de marineschepen wel onderdeel uitmaken van de inrichting en het andere ministerie vindt dat dit niet het geval is?
 5. Welke gevolgen kan het vereisen van een omgevingsvergunning voor het aanmeren van marineschepen hebben voor het functioneren van de marinevloot?
 6. Hoe waardeert u deze potentiële gevolgen?
 7. Kunt u garanderen dat eventuele vergunningverlening in geen enkele opzicht negatieve effecten zal hebben voor het functioneren van de marinevloot en bijbehorende havenfaciliteiten?
 8. Kunt u ervoor zorgen dat deze dwangsom definitief van tafel gaat en dat eventuele vergunningen onverwijld afgegeven worden?
 9. Kunt u een zo volledig mogelijke schets geven van de gang van zaken in het onderhavige dossier in de afgelopen tien jaar? Welke stappen zijn precies gezet en wat was daarbij de betrokkenheid en inzet van respectievelijk de Haven Den Helder, Inspectie Leefomgeving en Transport, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het ministerie van Defensie en eventuele andere betrokken overheden?
 10. Hoe waardeert u het feit dat twee ministeries elkaar in de rechtszaal treffen over de interpretatie van de regelgeving van dezelfde de Rijksoverheid?
 11. Bent u van mening dat dit in de toekomst voorkomen moet worden?

Vol spanning wachten we nu op de antwoorden.

Zal Ghislaine Maxwell een beerput over Prins Andrew openen?

Op Twitter gaat het vanavond los over het vermeende grensoverschrijdende gedrag van Prins Andrew.

Hieronder een verzameling tweets en YouTubes:

'Messi wil per direct weg bij FC Barcelona'

Volgens Spaanse media heeft Lionel Messi dinsdag aan het bestuur van FC Barcelona laten weten dat hij de club per direct wil verlaten. De Argentijnse aanvaller beschikt in zijn contract over een clausule waarbij hij transfervrij weg kan.

De 33-jarige Messi zou niet tevreden zijn na een gesprek over de toekomst met de nieuwe trainer Ronald Koeman. Bovendien rommelt het al een tijd bij de Catalaanse club met als dieptepunt de 8-2 nederlaag tegen Bayern München in de kwartfinale van de Champions League.

De Argentijn zou daarop besloten hebben per direct weg te willen bij de club waarvoor hij sinds 2001 actief is. De clausule waarbij hij de club transfervrij kan verlaten liep echter al in juni af maar omdat het seizoen vanwege de perikelen rondom corona verlengd betwist hij die deadline.

Schiedammer in huis overvallen door nepagenten

Twee mannen overvielen maandagochtend een woning aan de Alberdingk Thijmstraat. Ze bedreigden de 58-jarige bewoner en gingen er met sieraden vandoor. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 08:30 uur drong het tweetal binnen. Ze deden zich voor als agenten en bedreigden het slachtoffer, maar waarmee is nog onduidelijk. Ze vertrokken korte tijd later met hun buit, de Schiedammer hevig geschrokken achterlatend. Direct startten agenten een onderzoek in de omgeving, maar konden nog niemand aanhouden.

Random Pics van de Dag #85

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Gevechtsleiders beoefenen onderschepping gekaapt vliegtuig

Een passagiersvliegtuig gekaapt. Het kan gebeuren. Daarom is de onderschepping ervan vandaag door de gevechtsleiding van het Air Operations Control Station Nieuw Milligen (AOCS NM) geoefend. Dat gebeurde met alle civiele en militaire partijen die bij een dergelijk incident in het Benelux-luchtruim betrokken zouden zijn.

De Belgische gevechtsleiding onderschepte met F-16’s in het eigen luchtruim een Hercules C-130 van de Belgische Luchtmacht. Het transporttoestel fungeerde als het vliegtuig dat op weg naar Spanje plotseling van de route afweek en niet meer reageerde op radio-oproepen.

Zodra het toestel het Nederlandse luchtruim invloog, nam de Nederlandse luchtgevechtsleiding de onderschepping over, terwijl beide Belgische jachtvliegtuigen het ‘passagierstoestel’ escorteerden.

Nederland, België en Luxemburg
Tijdens deze oefening passeren uiteenlopende procedures de revue. Ze zijn van groot belang vanwege het overdragen van verantwoordelijkheden tussen België en Nederland.

Beide landen leveren bij toerbeurt jachtvliegcapaciteit voor de gezamenlijke luchtruimbewaking van Nederland, België en Luxemburg. Voor deze zogenoemde QRA-taak (Quick Reaction Alert) zet Nederland jachtvliegtuigen in van de vliegbases Leeuwarden en Volkel. In België wordt gevlogen vanaf de vliegbases Kleine-Brogel en Florennes.

Neerstorten
De Nederlandse luchtgevechtsleiding en die in het Belgische Glons coördineren elk de bewaking in hun eigen luchtruim. Ze werken in Europa samen zodra ongeïdentificeerde vliegtuigen naar een naburig land dreigen te vliegen. Zo valt er snel te reageren bij een mogelijke dreiging. Denk aan het laten neerstorten van een passagierstoestel op een grote stad.

Vanaf 2017 geeft de nationale autoriteit van het land in wiens luchtruim de dreiging zich voordoet, een inzetopdracht aan de QRA. Het grondgebied waarboven de inzet plaatsvindt, is bepalend voor wie de regie heeft over de inzet. Belgische jachtvliegtuigen handelen dus in opdracht van de Nederlandse minister van Veiligheid en Justitie als zij in het Nederlandse luchtruim een toestel volgen.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit of via WhatsApp!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Politieauto betrokken bij aanrijding in onderzoek naar gewapende overval

In het onderzoek naar een gewapende overval op een bedrijf aan ‘Tussen de bruggen’ in Meerssen is een politieauto betrokken geraakt bij een aanrijding. Op de kruising Nieuwe Limmelderweg – Ambyerstraat-Noord (Maastricht), kwam de politieauto in aanrijding met twee personenauto’s. Er raakte niemand gewond. De politie was op zoek naar een gevluchte verdachte van de overval die rond 17.15 uur plaatsvond.

Een man met een integraalhelm op kwam net na 17:00 uur de zaak aan ‘Tussen de bruggen’ binnen. Hij bedreigde een medewerker met een vuurwapen en vertrok kort daarna weer. Er raakte niemand gewond. De overvaller was ongeveer 1.72 meter lang, hij droeg een blauw/grijze integraalhelm en een sjaal. Ook had hij een plastic tas bij zich. Onderzoek moet uitwijzen of de overvaller iets heeft buitgemaakt. De man vertrok te voet maar is mogelijk op een scooter weggereden. De politie komt graag in contact met getuigen die de overvaller hebben zien wegvluchten. De politie is bereikbaar via 0900-8844.

De aanrijding waarbij het politievoertuig betrokken was wordt eveneens onderzocht.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit of via WhatsApp

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Matthews dankzij Eekhoff naar winst in Bretagne Classic

Michael Matthews heeft in Plouay de Bretagne Classic op zijn naam geschreven. De snelle Australiër van Sunweb was na 250 kilometer op een heuvelachtig parcours de snelste van een kleine groep. Matthews won Sloveen Luka Mezgec en de Fransman Florian Sénéchal.

In de Franse WorldTour-wedstrijd stond Jumbo-Visma en team Ineos niet aan de start in Plouay en vlak voor de start trok ook Bora-hansgrohe zich terug nadat een renner van de Duitse formatie positief was gestest op corona. Lange tijd reed er een vroege kopgroep van zes renners voorop, maar het zestal werd ruim voor de finale weer ingerekend dankzij het werk van EF Pro Cycling en UAE Emirates.

Harm Vanhoucke, Fernando Barceló en Robert Stannard waren de volgende aanvallers die het probeerden. Het drietal nam op veertig kilometer van de streep een voorsprong van een halve minuut, maar ze zouden niet veel later weer worden ingerekend door het peloton. Wat deze renners niet lukte zou Nils Eekhoff wel lukken. In opdracht van zijn kopman Michael Matthews trok Eekhoff in de laatste twee kilometer flink door op een van de vele heuvels. Zeven renners wisten zich af te scheiden van het peloton met daarbij Eekhoff en Matthews.

In de laatste kilometer had het zevental nog een kleine voorsprong op het peloton, waarbij Eekhoff volledig in dienst reed van Matthews. Luka Mezgec zou van het zevental als eerste de sprint aangaan, maar werd voorbijgesneld door Matthews. Voor de Australiër betekende dit zijn eerste zege van het seizoen.

Slachtoffer schietincident overleden, politie zoekt verdachte

De politie is op zoek naar de persoon die verantwoordelijk is voor het schietincident op maandag 24 augustus aan de Floriszstraat in Arnhem. Het slachtoffer, een 35-jarige vrouw uit Arnhem, is in eerste instantie overgebracht naar het ziekenhuis, maar is daar in de loop van de nacht aan haar verwondingen overleden.

De politie onderzoekt wat er precies is voorgevallen. Daarbij wordt er rekening gehouden met verschillende scenario’s.

Verder doet de politie nog steeds sporenonderzoek in de woning en spreken we met onder meer omwonenden. De politie roept getuigen op zich te melden als zij informatie hebben die ons kan helpen.

Veerboten in Sydney zijn te groot

De veerdienst van Sydney wordt uitgebreid. Er zijn tien boten besteld maar deze blijken te groot te zijn voor twee bruggen. Op het bovendek zou je zelfs worden onthoofd door de bruggen.

Het ministerie van Transport wilde eigenlijk dat de boten bij de lokale rederij werden gemaakt maar er werd door de overheid gekozen om kant en klare boten te bestellen in Indonesië. Dit tot ergernis van de minister van Transport: "Dat krijg je ervan als je kant-en-klare boten bestelt, er zijn simpelweg te veel complexiteiten in ons netwerk. We hadden deze boten lokaal moeten bestellen."

Dramatisch vervolgt de minister: "Naast treinen die te laat rijden en corona-besmettingen in bussen moeten reizigers in Sydney zich tegenwoordig ook zorgen maken dat ze onthoofd kunnen worden op het dek van een veerboot." Dat hij dus 'not amused' is, kunnen we vaststellen. Overigens gaan de boten wel gewoon varen, op last van de kapitein moeten mensen het bovendek verlaten voordat ze onder een (te lage) brug varen.

Oomen naar Jumbo-Visma

Sam Oomen rijdt vanaf komend seizoen drie jaar voor Jumbo-Visma. De 25-jarige Brabander is nu nog in dienst van Sunweb.

Oomen volgt met de transfer het spoor van Tom Dumoulin die vorig seizoen dezelfde weg aflegde. "Ik heb vijf goede en fijne jaren gehad bij Team Sunweb. Aan mijn toekomst denkend, voelt het echter als het juiste moment om te kiezen voor een nieuwe stap", aldus Oomen.

Grand Prix Turkije terug op F1-kalender, geen China

Na negen jaar afwezigheid keert de Grand Prix van Turkije dit jaar weer terug op de Formule 1-kalender. De race wordt op 15 november in Istanbul verreden. Met het toevoegen van Turkije zet de FIA een streep door de GP van China die in Shanghai zou worden gehouden.

De FIA heeft ook de data voor de laatste races van 2020 vastgesteld. Op het circuit van Bahrein worden op 29 november en 6 december twee races gehouden. De laatste Grand Prix van dit jaar is in Abu Dhabi op 13 december.

Kun je niet klikken op de 'accepteerknop' voor externe inhoud?

Vanwege een bugje die we nog niet hebben kunnen oplossen kunnen sommige users geen externe inhoud zoals video's zien. In plaats daarvan verschijnt een melding mbt het accepteren van externe inhoud en bijbehorende cookies. Mocht het klikken op de 'accepteer' knop voor externe inhoud niet werken, 

klik dan hier

Let op!

Door hierboven te klikken ga je akkoord met het zien van inhoud van externe partijen en accepteer je hun privacy statements, voorwaarden en cookies.

Hieronder kun je zien of het gewerkt heeft. Zo niet, verwijder dan eerst je cookies en probeer het nog eens. Dat zou sowieso moeten lukken.

Orkaan Laura treft mogelijk Nederland

Nee we hebben het hier niet over zomerstorm Francis die ons land vannacht en morgen gaat teisteren maar over orkaan Laura die Nederland zal gaan treffen. Let wel: ik heb het in dit geval over het dorpje Nederland, met circa 17000 inwoners, gelegen in Texas (Verenigde Staten). Daar kan Laura woensdag op donderdagnacht, lokale tijd, zo maar als (monster)orkaan van derde of vierde categorie aan land gaan. 

Het gebied rondom de Mississippi-delta is nog aan het herstellen van Tropische Storm Marco die daar gisteren en vandaag overheen trok maar er wordt angstvallig gekeken naar wat Laura gaat doen. Enkele dagen geleden zag het er nog uit dat Laura en Marco (destijds nog 97L en 98L) mogelijk tegelijkertijd in de Golf van Mexico hun opwachting zouden maken maar er zit wat vertraging op het pad van Laura.

Zoals reeds eerder gemeld zou deze storm kunnen uitgroeien tot een zeer krachtige orkaan maar dat blijft nog even afwachten. Het warme zeewater van de Golf van Mexico zal zeker bijdragen aan verdere intensivisering van de storm en enkele modellen laten Laura uitgroeien tot een zware categorie drie, mogelijk zelfs vier, orkaan en dat kan grote gevolgen gaan hebben voor de kustlijn van Texas en Louisiana. 

De burgemeester van Galveston heeft inmiddels opgeroepen tot een verplichte evacuatie van het eiland voor de kust van Houston. Ook de miljoenenstad Houston zal maatregelen gaan nemen en ligt in het pad van de storm. Galveston is vooral bekend van de alles verwoestende orkaan die in 1900 in dat gebied raasde. Destijds kwamen duizenden Amerikanen om het leven door het natuurgeweld. De storm wordt nog steeds gezien als de meest dodelijk natuurramp die de VS ooit trof. Het dodental wordt geschat op zes tot twaalfduizend maar destijds waren metingen en meldingen schaars. Metershoge vloedgolven teisterden de Texaanse kust en dodelijke overstromingen reikten tot ver landinwaarts. Deze storm ontstond ironisch genoeg op 27 augustus, vermoedelijk de dag dat Laura nu Galveston zal gaan treffen. 

COVID-19: 3588 nieuwe besmettingen en 32 doden, totaal 67.543 en 6207

Het aantal positieve tests op COVID-19 in Nederland is deze week ongeveer gelijk aan vorige week. Het aantal besmettingen is afgelopen week (19 augustus 10.01 uur t/m 25 augustus 10.00 uur) is 3588. In totaal zijn er 67.543 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM. Van deze patiënten zijn er de afgelopen week 84 opgenomen in het ziekenhuis, 34 meer dan vorige week. Tot nu toe zijn er 12.126 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Er zijn sinds de vorige update 32 patiënten overleden aan COVID-19, een verdubbeling in vergelijking met afgelopen week. Er zijn in totaal 6207 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Bijna 140.000 mensen hebben zich in de afgelopen week laten testen in de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst teststraten, ruim 38.000 meer dan de week ervoor. Hierdoor is het percentage positieve testen op landelijk niveau deze week iets gedaald naar 2,5%.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. Het wekelijkse rapport waarin meer informatie zoals de besmettingsgraad per provincie staat is in PDF-vorm hier te vinden.

RIVM
RIVM

Nog steeds uitvallende site - diverse problemen

Zoals jullie wellicht gemerkt hebben loopt het allemaal nog niet heel lekker, maar toch even een update over de stand van zaken.

Eerder deze week waren we een paar uur down omdat een database was gecrashed. Die moest worden hersteld en dat duurde even, waarna we weer volledig online waren.

Gisteren diende het volgende probleem zich aan; de site bleek opeens volledig onbereikbaar. De conclusie was dat er een DDoS aanval gaande was. Het blokkeren van wat ip-ranges hielp kortstondig, maar uiteindelijk waren we weer down en dienden zich ook andere, vreemde problemen aan. Zo was voor veel users de site wel op een mobiel device, maar niet via de desktop bereikbaar en andersom. Ook was dan weer de frontpage en dan weer het forum bereikbaar. 

Reden genoeg om aan te nemen dat er wellicht iets anders gaande was en Iteejer is dan ook gisteravond naar Amsterdam gereden om ter plekke bij de servers te kijken. Daar bleek de switch in alarm mode te staan, maar ook de loadbalancer bleek gecrashed en die weigerde te herstarten. Die bleek dus overleden, waardoor we een andere server als loadbalancer moesten inrichten.

Vanmorgen vroeg was dat gedaan en kwam de site weer online. Echter gaat de DDoS nog gewoon door, is onze mailserver onbereikbaar en is nog maar de vraag of de switch gecrashed is vanwege de DDoS, of dat ook die kaduuk is.

Hoe dan ook; we zijn dus af en aan on- en offline. Later vandaag gaat Iteejer opnieuw naar Amsterdam om de switch nog eens te bekijken en de mailserver weer vlot te trekken.

Voor nu is mailen dan ook zinloos. Onze mailserver is buiten gebruik en mailtjes komen momenteel niet aan en tot we de boel gefixt hebben moeten we dus even roeien met de riemen die we hebben.

Hopelijk is het snel opgelost. We doen er in ieder geval alles aan. In de tussentijd lopen er in onder meer ons Feedbackforum en Bugsforum topics waarin we wat vaker een korte melding doen.

Nieuw informatiepunt onbedoeldzwanger.info 24/7 bereikbaar via chat en telefoon

Eén op de vijf vrouwen in Nederland raakt ooit onbedoeld zwanger. Dat kan behoorlijk schrikken zijn, zowel voor de vrouwen als voor mannen. Het nieuwe onafhankelijke informatiepunt onbedoeldzwanger.info biedt steun, geeft voorlichting en helpt bij het doorverwijzen naar een passende partij voor een keuzehulpgesprek als hier behoefte aan is. Dankzij de chat- en telefoonfunctie kun je op ieder moment van de week in gesprek met de medewerkers van onbedoelzwanger.info. Het informatiepunt is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Uit cijfers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport blijkt dat jaarlijks 35.000 tot 57.000 vrouwen tussen de 25 tot 49 jaar onbedoeld zwanger worden. Van vrouwen met een vaste relatie tot singles en van studenten tot vrouwen die al een gezin hebben. Meer dan de helft van deze vrouwen is tussen de 25 en 39 jaar. Een onbedoelde zwangerschap kan ongewenst zijn, maar dit hoeft niet. Vrouwen en mannen die te maken krijgen met een onbedoelde zwangerschap hebben vaak direct behoefte aan een luisterend oor en informatie. Een deel van hen heeft behoefte aan professionele hulp om de keuzes die je hebt bij een zwangerschap te bespreken. Onbedoeldzwanger.info ondersteunt hierbij, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Informatie en steun

Het ontdekken van een onbedoelde zwangerschap kan schrikken zijn. Zeker als je nog niet weet wat je kunt doen. Het informatiepunt biedt iemand hulp en uitleg over de keuzes die je hebt als vrouw of man: het kind zelf opvoeden, kiezen voor afstand ter adoptie, pleegzorg of de zwangerschap afbreken. Omdat het maken van een keuze moeilijk kan zijn, kunnen de medewerkers van onbedoeldzwanger.info een doorverwijzing geven voor een keuzehulpgesprek. Dit op basis van de gezinssituatie, geloofs- of levensovertuiging, achtergrond of woonplaats. Hulpverleners van Stichting Specifieke Jeugd Projecten, Altra Centraal Bureau En Altra Jeugd- en opvoedhulp, Siriz, GGD GHOR Nederland en Stichting Mooi verzorgen de keuzehulpgesprekken. Onbedoeldzwanger.info wordt beheerd door Fiom.

Marieke van den Bogaard, telefonisch voorlichter bij het informatiepunt onbedoeldzwanger.info, ondersteunt vrouwen en mannen bij onbedoelde zwangerschappen en vertelt over het nieuwe informatiepunt: “Veel vrouwen die onbedoeld zwanger zijn, komen hier ‘s avonds of in het weekend achter. Vaak is er meteen paniek. Ze willen informatie, een luisterend oor en hulp. Dit ondersteunen we op het nieuwe informatieplatform. Via 0800 6160 en de chat zijn we altijd bereikbaar. Dit kan veel stress wegnemen, omdat de vrouwen en mannen die net de onbedoelde zwangerschap hebben ontdekt niet tot de volgende werkdag moeten wachten op informatie en hulp.”

Alex Ovechkin op cover NHL 21, release 16 oktober

Alexander Ovechkin, de captain en superster voor de Washington Capitals, staat dit jaar op de cover van NHL 21. Tevens heeft EA Sports ook de releasedatum bekend gemaakt voor het dertigste deel van de ijshockeygame: 16 oktober.

Alexander Ovechkin stond al eerder op de cover van de NHL-serie: in NHL 07, pas zijn tweede professionele jaar, stond hij al op de hoes. Dat hij nu weer op de cover staat is met goede reden: Ovechkin heeft 706 keer gescoord tijdens zijn lange loopbaan als ijshockeyspeler en er is een goede kans dat hij Wayne Gretzky voorbij gaat voor zijn pensioen, die door velen als de beste speler wordt gezien die de NHL ooit gekend heeft. Ovechkin speelt al sinds 2004 bij de Capitals en had een sleutelrol bij de winst van de eerste Stanley Cup voor het team in 2018. Samen met Sidney Crosby (Pittsburgh Penguins) wordt Ovechkin tot de grootste speler van zijn generatie gerekend.

Wat betreft gameplay lijkt er een verbetering te komen voor de Be a Pro-modus, waar veel fans al lang op hebben lopen wachten. Net zoals FIFA krijgt NHL 21 straks cutscenes waarin je persconferenties moet geven en samen moet werken met de staf van je team. Ook wordt de trukendoos voor spelers uitgebreid: in de trailer zien we Andrei Svechnikov van de Carolina Hurricanes de "Michigan" doen om een goalie in de luren te leggen, een verwijzing naar de uiterst moeilijke goal die hij vorig jaar scoorde tegen de Calgary Flames. Dat wil niet zeggen dat goalies bij voorbaat kansloos zijn: volgens EA wordt het nog moeilijker gemaakt om te scoren tegen goalies in NHL 21.

NHL 21 komt uit voor PlayStation 4 en Xbox One. In tegenstelling tot FIFA en MADDEN maakt NHL 21 niet de overstap tot de volgende generatie consoles: niet geheel verrassend gezien die franchises populairder zijn, en omdat de vorige keer dat de NHL-franchise de overstap maakte naar de PlayStation 4 en Xbox One een hoop de mist in ging. De game komt ook een maand later dan gepland: EA wijst daarvoor naar de coronacrisis die ook al veel andere games heeft vertraagd.

Shadowlands Afterlives: Animated Series Trailer

Blizzard komt met nieuwtje op GamesCom op 27 augustus. De animated series Shadow Afterlives komt dan beschikbaar. Zoals vaker de laatste jaren komt Blizzard vlak voor een nieuwe uitbreiding met een korte animaties die iets van de lore vertellen. Dit keer gaat het over de vier nieuwe zones Bastion, Maldraxxus, Ardenweald, en Revendreth.

World of Warcraft: Shadowlands komt later dit jaar uit. Onze redacteur Puddington schreef een leuke special. Die kun je hier lezen.Zevenjarig meisje gewond bij vuurwapenincident

In een woning op de van Diepenbrockstraat in Vlaardingen raakte maandagavond 24 augustus een zevenjarig meisje gewond door een vuurwapen. Het meisje is gewond maar aanspreekbaar naar het ziekenhuis vervoerd. De 47-jarige vader uit Vlaardingen werd dezelfde avond aangehouden. De politie onderzoekt zijn rol en de toedracht van dit incident.

Rond 19.10 uur kreeg de politie een melding van een schietincident in de Vlaardingse woning. Ter plaatse bleek het om een minderjarig slachtoffer te gaan. Hoe zij gewond is geraakt door het vuurwapen is nog in onderzoek maar vooralsnog lijkt het niet op een bewuste actie richting het meisje. Het meisje is ter behandeling naar het ziekenhuis gebracht maar was wel aanspreekbaar. De politie hield de 47-jarige man die ook in de woning was, aan. Het vuurwapen is in beslag genomen en de rol van de man wordt onderzocht. 

FOK! Wat een weer: regen!

Vanochtend raakt het overal bewolkt en volgen er perioden met regen. In het noordwestelijk kustgebied komen vanochtend eerst nog enkele buien voor, met kans op onweer.

De meeste regen wordt vandaag in het noordwesten verwacht, in het zuid(oost)en overheersen droge perioden. Vanavond wordt het van het zuidwesten uit droog met opklaringen.

De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het noordwesten tot 23°C in het zuidoosten. De wind is zuidelijk en neemt toe naar matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard, 6-7 Bft, langs de kust en op het IJsselmeer. In de loop van de avond draait de wind naar zuidwest en neemt aan zee toe naar stormachtig, 8 Bft. Langs de kust kunnen dan zware windstoten tot ca. 80 km/u voorkomen.

Meer weer op FOK!

 Scherpschutter zag ze vliegen...
Scherpschutter zag ze vliegen...

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #948
special
Random Pics van de Dag #947
special
Weekend gifdump #120
special
VrijMiBabes #159 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #159
special
Random Pics van de Dag #946
©FOK.nl e.a.