Matthews dankzij Eekhoff naar winst in Bretagne Classic

Michael Matthews heeft in Plouay de Bretagne Classic op zijn naam geschreven. De snelle Australiër van Sunweb was na 250 kilometer op een heuvelachtig parcours de snelste van een kleine groep. Matthews won Sloveen Luka Mezgec en de Fransman Florian Sénéchal.

In de Franse WorldTour-wedstrijd stond Jumbo-Visma en team Ineos niet aan de start in Plouay en vlak voor de start trok ook Bora-hansgrohe zich terug nadat een renner van de Duitse formatie positief was gestest op corona. Lange tijd reed er een vroege kopgroep van zes renners voorop, maar het zestal werd ruim voor de finale weer ingerekend dankzij het werk van EF Pro Cycling en UAE Emirates.

Harm Vanhoucke, Fernando Barceló en Robert Stannard waren de volgende aanvallers die het probeerden. Het drietal nam op veertig kilometer van de streep een voorsprong van een halve minuut, maar ze zouden niet veel later weer worden ingerekend door het peloton. Wat deze renners niet lukte zou Nils Eekhoff wel lukken. In opdracht van zijn kopman Michael Matthews trok Eekhoff in de laatste twee kilometer flink door op een van de vele heuvels. Zeven renners wisten zich af te scheiden van het peloton met daarbij Eekhoff en Matthews.

In de laatste kilometer had het zevental nog een kleine voorsprong op het peloton, waarbij Eekhoff volledig in dienst reed van Matthews. Luka Mezgec zou van het zevental als eerste de sprint aangaan, maar werd voorbijgesneld door Matthews. Voor de Australiër betekende dit zijn eerste zege van het seizoen.

Submitter:  Bron: FOK!sport