FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 16 september 2018

Tennisster Hsieh pakt na 6 jaar weer toernooizege door tiener te kloppen

Tennisster Hsieh Su-Wei heeft eindelijk haar derde WTA-titel te pakken. In 2012 won de Taiwanese twee titels, maar sindsdien haalde ze geen finale meer. Tot dit weekeinde, want in het Japanse Hiroshima schopte Hsieh het wel tot de eindstrijd.

In de finale nam Hsieh (WTA-40) het op tegen de pas net 17-jarige Amerikaanse Amanda Anisimova, die voor het eerst de finale haalde op een WTA-toernooi. Daarin kwam ze wel tekort, want de mondiale nummer 134 ging in een uurtje onderuit tegen Hsieh: 6-2, 6-2.

In het Canadese Quebec ging de titel naar de Française Pauline Parmentier (WTA-69), die daarmee ook haar vierde finale won. Dit keer won ze van de Amerikaanse Jessica Pegula (WTA-227), die pas voor de tweede keer ooit de kwartfinales haalde en voor het eerst in een finale stond: 7-5, 6-2.

Promes verliest weer, Strootman belangrijk met assist

Kevin Strootman en Quincy Promes maakten allebei een late overstap in de transferperiode en hun beginweken verlopen met wisselend succes. Beide Oranje-internationals zochten hun heil elders en werden bij hun clubs binnengehaald als grote versterkingen. Strootman toog naar Olympique Marseille in Frankrijk en Promes beproeft zijn geluk nu in Spanje, waar Sevilla zijn nieuwe broodheer is.

Daar moest de vleugelspeler zondag net als voor de interlandbreak genoegen nemen met een reserverol en hij zag zijn ploeg al na drie minuten op achterstand komen. Jorge Molina stak Ángel Rodríguez op fraaie wijze weg achter de laatste linie van Sevilla, waarna de spits oog in oog met doelman Tomáš Vaclík koelbloedig afrondde.

Getafe hield de ruimtes achterin klein en bleek op de counter voortdurend een plaag voor de thuisploeg. De 0-2 kwam zeven minuten voor rust van de voet van opnieuw Ángel Rodríguez: hij strafte gestuntel in de defensie van Sevilla hard af. Promes kreeg twintig minuten de tijd om iets aan die achterstand te doen, maar hij kon zijn stempel niet drukken voor de huidige nummer elf van LaLiga.

Uitslagen LaLiga zondag
Leganes - Villarreal 0-1
Espanyol - Levante 1-0
Valladolid - Alaves 0-1
Sevilla - Getafe 0-2

Strootman had met een assist juist wel een aandeel in de riante 4-0 zege van zijn club Marseille. Hij gaf de voorzet bij de 3-0 van Florian Thauvin, die ook de eerste treffer al had aangetekend. Het mooiste duel van de avond kwam echter van Dimitri Payet. Zonder nadenken volleerde hij een afvallende bal over de doelman heen en zijn wereldgoal gaat in sneltreinvaart over het internet. Mitroglou maakte in de slotfase ook nog een vierde treffer voor l'Om, wat plaats twee heeft veroverd in de Ligue 1.

Uitslagen Ligue 1 zondag
Nantes - Reims 0-0
Girondins de Bordeaux - Nimes 3-3
Olympique Marseille - Guingamp 4-0

Mollema uitgeroepen tot meest strijdlustigste renner in Vuelta

Bauke Mollema heeft aan zijn Ronde van Spanje toch een prijs overgehouden. De 31-jarige renner van Trek-Segafredo werd uitgeroepen tot meest strijdlustigste renner van de Vuelta.

Mollema mocht op het eindpodium komen en kreeg daar bokaal met een groen rugnummer. De Groninger ging meerdere malen in de aanval deze Vuelta. Hij werd tweemaal tweede achter ritwinnaar Ben King. In het bergklassement werd hij ook tweede achter de Belg Thomas De Gendt.

Volleyballers naar tweede ronde WK na knappe zege op Frankrijk

De Nederlandse volleyballers hebben de tweede ronde van het WK bereikt. Na een verrassende zege tegen Brazilië was de ploeg van bondscoach Gido Vermeulen ook te sterk voor Frankrijk. Oranje kwam terug van een 2-0 achterstand en won met 3-2 (23-25, 19-25, 25-21, 25-23, 15-13).

Nederland stond in de eerste set met 23-21 voor, maar verloor uiteindelijk nog met 23-25. In de tweede set was Oranje kansloos tegen de Fransen en verloor uiteindelijk de set met 19-25. In de derde set kwam Nederland sterk terug en pakte de set met 25-21. Door de setwinst was Nederland ook geplaatst voor de tweede ronde van dit WK. De ploeg van Vermeulen bleef sterk spelen en pakte na een spannende set ook de vierde set.

In een spannende vijfde set leek Nederland het op het eerste wedstrijdpunt af te maken, maar op videobeelden was te zien dat de uitgeslagen bal nog net door het Nederlandse blok werd aangeraakt. Op het tweede wedstrijdpunt was het precies andersom. Na een challenge van Nederlandse kant werd het punt nu aan Oranje toegekend, waardoor Nederland voor een tweede stunt zorgde op dit WK.

Egypte is maandag de tegenstander in de laatste groepswedstrijd.

Jonge Elmas (18) bezorgt Cocu broodnodige overwinning

Phillip Cocu heeft na drie nederlagen bij Fenerbahçe eindelijk weer eens een zege geboekt. Op bezoek bij Konyaspor werd het 0-1 dankzij Eljif Elmas.

De Turkse topclub kwakkelt onder leiding van de Nederlander in de Süper Lig en ook op bezoek bij Konyaspor ging het niet van harte. Na een half uur spelen liet de ploeg van Cocu nog niet één kans noteren en het eerste gevaar kwam dan ook van de thuisploeg: Deni Milosevic haalde hard uit, maar had pech dat zijn schot de lat trof.

Het bleek een wake-up call voor Fenerbahçe, wat in het vervolg iets beter voor de dag kwam. Mehmet Topal schoot net naast en debutant Yassine Benzia stuitte op doelman Serkan Kirintili. Aanvallen was het devies voor de Gele Kanaries, waar men echter wel waakzaam moest blijven voor de counter. Zo kwam Jens Jönsson op slag van rust in scoringspositie, maar de Deense middenvelder schoot te gehaast en zag de bal over het doel vliegen.

Na rust probeerde de ploeg van Cocu de druk op te voeren, maar de kansen kwamen aan de overzijde. Konyaspor had twintig minuten de overhand en stapelde kans op kans, zonder zichzelf te belonen met een doelpunt. Doelman Harun Tekin stond steeds op de juiste plaats en zag Yatabaré over schieten. Fener leek rijp voor weer een nederlaag, tot Eljif Elmas uit het niets tot scoren kwam.

De 18-jarige middenvelder kon een afvallende bal beheerst binnenwerken. Met zijn eerste goal in veertien wedstrijden bewees hij zijn trainer en zichzelf een goede dienst, want de fanatieke jacht op een gelijkmaker werd niet succesvol afgerond door Konyaspor. Yatabaré en Paolo Hurtado kwamen er dichtbij, maar keeper Tekin hield zijn doel schoon. Fenerbahçe stijgt dankzij de driepunter naar de nog altijd zwaar ondermaatse elfde plaats op de ranglijst.

Vierde zege op rij voor Sparta

Sparta Rotterdam is lekker bezig in de Keuken Kampioen Divisie. De degradant verloor met Henk Fraser aan het roer op de eerste speeldag, maar zondag werd alweer de vierde opeenvolgende zege gepakt.

Thuis tegen FC Den Bosch begonnen de Rotterdammers zeer sterk: binnen twintig minuten stond het al 2-0. Lars Veldwijk opende de score op aangeven van Royston Drenthe, drie minuten later verdubbelde Mohamed Rayhi de voorsprong. Ondanks het spetterende begin viel het verder eigenlijk wel tegen: er werd in de loop van de wedstrijd niet één keer meer gescoord, ondanks een grote kans van Veldwijk in de slotfase.

Sparta staat nu op twaalf punten, net zoveel als Go Ahead Eagles en één minder dan SC Cambuur.

Misidjan debuteert in Bundesliga met gelijkmaker in blessuretijd

Voetballer Virgil Vura Misidjan heeft een uitstekend debuut in de Bundesliga achter de rug. De voormalig speler van Willem II kwam onlangs over van het Bulgaarse Ludogorets Razgrad, waar hij vijf seizoenen speelde, naar 1. FC Nürnberg en debuteerde zondag.

In de uitwedstrijd bij Werder Bremen mocht Misidjan een half uur voor tijd invallen. Op dat moment stond het 1-0 voor de thuisploeg: Davy Klaassen bediende Maximilian Eggestein, die de 1-0 snoeihard tegen de touwen trapte. In blessuretijd ging het toch fout voor Werder, want Misidjan werkte de gelijkmaker en tevens de eindstand op de borden: 1-1.

Uitslagen Bundesliga zondag
Werder Bremen - 1. FC Nürnberg 1-1
SC Freiburg - VfB Stuttgart 3-3

Eerste Nederlandse 'NASCAR-zege' ooit

Coureur Loris Hezemans heeft een klein stukje autosportgeschiedenis geschreven. De 21-jarige telg uit de Nederlandse racefamilie heeft dit weekeinde op de Hockenheimring een race gewonnen in de NASCAR Whelen Euro Series.

De Whelen Euro Series is de Europese versie van de NASCAR, waar men volledig onder licentie van de grote Amerikaanse organisatie rijdt. Nooit eerder won een Nederlandse coureur een race in een klasse uit de uitgebreide NASCAR-organisatie, tot Hezemans dat zaterdag voor elkaar kreeg.

Zondag eindigde Hezemans in de tweede race als tweede, achter de regerend kampioen Alon Day uit Israël. Door zijn sterke prestaties heeft Hezemans nog kans om de titel te winnen met nog één raceweekeinde te gaan: 20 en 21 oktober in het Belgische Heusden-Zolder.

Voor de Nederlandse liefhebbers is het dan wel weer jammer dat uitgerekend dit jaar de Raceway Venray in Limburg niet aangedaan wordt door de Whelen Euro Series, waar één oval op de kalender staat: de piepkleine Tours Speedway in Frankrijk.

Zes aanhoudingen na vondst overleden man

De persoon die op zondag dood in een woning aan de Albardastraat in Den Haag werd  aangetroffen, betreft een 46- jarige man uit Den Haag. Op zondagochtend 16 september rond 8:00 uur kregen agenten een melding van een mogelijk steekincident in een woning aan de Albardastraat. In de woning troffen agenten de overleden man aan. Uit onderzoek door de politie bleek dat hij door een misdrijf om het leven was gekomen.

Na uitgebreid onderzoek door zowel tactische als forensische rechercheurs werden er zes verdachten aangehouden. Op dit moment zitten er nog twee verdachten uit Den Haag vast, zij zijn 27 en 29 jaar oud. Het onderzoek naar hun betrokkenheid bij de dood van de man wordt onderzocht.

Geen Nederlandse medailles slotdag WK roeien

Op de slotdag van het wereldkampioenschap roeien in Plovdiv heeft Nederland geen medailles gewonnen. Twee Nederlandse boten kwamen in actie in de A-finales, maar zonder succes.

In de vrouwen dubbel-twee kwamen Roos de Jong en Lisa Scheenaard er geen moment echt aan te pas. Ze passeerden Canada aan het einde nog wel en eindigden zo als vijfde. De vrouwen acht kwam het dichtst in de buurt van een medaille. Halverwege lag Nederland nog op een keurige derde plek, maar de Australische boot kende een beter tweede deel en veroverde het brons, wel ruim achter de Amerikaanse winnaressen.

De mannen kwamen in de acht in actie in de B-finale en wonnen die. Dat deden ze overigens in een tijd die maar nauwelijks langzamer was dan de Duitse winnaars van goud in de A-finale. Ook de dubbel-twee bij de mannen wonnen de B-finale en Amos Keijser en Nicolas van Sprang deden dat in een nog snellere tijd dan de winnaars van de A-finale, Frankrijk.

Kristofferson blijft domineren in WK rallycross

In het wereldkampioenschap rallycross heeft Johan Kristoffersson ook de negende race van het jaar gewonnen. In de buurt van de Letse hoofdstad Riga was de 29-jarige Zweedse wereldkampioen voor de achtste keer dit jaar de beste.

Kristoffersson had de poleposition voor de finale en nam met zijn Volkswagen Polo R gelijk de leiding. Die stond hij geen moment meer af: hij bouwde een voorsprong op, was de laatste die de verplichte joker lap pakte en kwam daar met een voorsprong uit, waardoor hij onbedreigd naar de winst reed.

Achter Kristoffersson werd onder meer gestreden door de jonge Fin Niclas Grönholm, zoon van rallygrootheid Marcus Grönholm, en ook Mattias Ekström en Sébastien Loeb. De Fransman reed achter de twee Scandinaviërs, maar pakte de joker lap wat eerder en dat pakte in zijn voordeel uit.

Ekström en Grönholm jokerden samen en bij het uitkomen daarvan kon Loeb zich precies tussen die twee voegen. Grönholm drong nog wel aan voor zijn eerste podiumplek ooit, maar kwam net tekort: Ekström werd tweede, voor Loeb.

Het WK kent dit jaar verder nog wedstrijden in de VS, Duitsland en Zuid-Afrika.

De finale in Letland (Bron: YouTube)

Halsema: 'Ik denk dat we leren van het verleden'

Het was jarenlang standaard procedure; werd er in de stad een pand beschoten of een handgranaat aan de deurklink bevestigd, dan werd de zaak voor minimaal drie maanden gesloten, zo schrijft AT5 op haar website. Die tijd is onder burgemeester Femke Halsema voorbij. 'Ik denk dat we leren van het verleden.'

Het dreef de eigenaren van horecazaken Suzy Wong en Club Abe tot wanhoop. Geen flauw idee wie het op hen gemunt had, maar de vondst van weer een explosief voor hun zaak bracht hen in grote problemen. Een paar jaar geleden leek het onder vuur nemen van coffeeshops ook een geliefde methode om de concurrentie uit te schakelen.

Preciezer in toepassing maatregelen
De laatste weken moet de Johan Huizingalaan het ontgelden. Vier panden werden onder vuur genomen, twee keer werd een explosief achtergelaten dat eenmaal ook daadwerkelijk ontplofte. Op basis van de eerste bevindingen van de politie besloot burgemeester Halsema van de betreffende panden alleen een schoonmaakbedrijf te sluiten.

'Wij letten natuurlijk ook op dat criminelen niet moeten gaan denken; nou we leggen een granaat voor de deur en dan wordt het wel gesloten', zegt Halsema daarover in Het Gesprek met de Burgemeester. 'Dus we worden langzamerhand veel preciezer in het toepassen van maatregelen.'

'Had ook in Coffee Company kunnen gebeuren'
Zelfs een liquidatie eind juli in restaurant Ferilli's in de Beethovenstraat betekende voor de eigenaar geen sluiting. Halsema: 'Het werd eigenlijk al heel snel duidelijk dat het echt bij toeval was dat het in dat restaurant was, het had ook in de Coffee Company verderop kunnen gebeuren. Dan is het buiten proportie om te zeggen: het gaat dicht.'

Het oude sluitingsbeleid was er wel op geënt om de veiligheid en het gevoel van veiligheid in de buurt na een geweldsincident te waarborgen. Halsema benadrukt dat dat ook het eerste is waar zij naar kijkt, maar daarnaast is er dus ook oog voor andere factoren. Heeft een bedrijf criminele antecedenten? Is een café een ontmoetingsplaats voor criminelen? Halsema: "Dan proberen we eigenlijk per keer te beoordelen of het gesloten moet worden of niet."

Haagse politie heeft handen vol aan één man

In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 september hadden agenten in het Centrum van Den Haag hun handen vol aan het uitgaanspubliek. Meerdere personen werden aangehouden voor feiten als mishandeling en het niet opvolgen van aanwijzingen van de politie.

Bij een van de aanhoudingen op het Plein probeerde een man zich zodanig te bemoeien dat hij gevorderd werd weg te gaan. Ondanks dat de agenten hem meerdere keren vorderden zichzelf uit de voeten te maken en zich niet met de aanhouding te bemoeien, bleef hij dat toch doen. Daarop hielden zij de man aan voor het 'niet voldoen aan het bevel of vordering van de politie.'

Toen de politieagenten hem daarop mee wilden nemen naar het bureau, zagen zij dat hij direct een gevechtshouding aannam en zijn vuisten balde. Aanvankelijk lukte het de politieagenten niet om hem handboeien om te doen, omdat de man zich hevig verzette. Hij schopte wild om zich heen en raakte daarbij een van de agenten. De verdachte pleegde dermate veel verzet tegen de agenten dat die zich genoodzaakt voelden geweld te gebruiken om de man onder controle te brengen. Een van de agenten gebruikte hierbij meerdere malen zijn wapenstok.

Op het internet is inmiddels een filmpje verschenen waarop de aanhouding van de man te zien is. Het verzet van de man dat vooraf ging aan de beelden, is daarop niet te zien. Op de beelden is duidelijk zichtbaar dat de agent herhaaldelijk zijn wapenstok gebruikt teneinde de verdachte onder controle te krijgen. Dat lukt uiteindelijk op het moment dat meerdere agenten ter plaatse komen.

Zoals te doen gebruikelijk heeft de agent het toegepaste geweld gemeld bij zijn direct leidinggevende en zal het optreden van de agent getoetst worden, mede naar aanleiding van de beschikbare video- en camerabeelden.

De 33-jarige verdachte is inmiddels gehoord door de politie en is heengezonden. De man zal zich op een later moment moeten verantwoorden voor de rechter.

Yates wint 73ste Ronde van Spanje, Viviani sprint naar zege in slotrit

Elia Viviani heeft de slotrit in de Ronde van Spanje gewonnen. De Italiaans kampioen was na een rit van 112 kilometer van Alcorcón naar Madrid de snelste in de massasprint en boekte zijn derde ritzege deze Vuelta. Simon Yates kwam niet meer in de problemen en schreef voor het eerst een grote ronde op zijn naam.

Zoals in elke grote ronde was de slotetappe was het vooral een optocht met de nodige felicitaties. Nadat de renners op het rondje in Madrid ging het tempo omhoog en werd er toch nog doorgefietst, nadat Igor Anton afscheid van het publiek. De Bask neemt na een carrière van veertien jaar afscheid van het wielerpeloton.

Jetse Bol liet zich even zien in de kopgroep, maar na elf rondes van elf kilometer werd er toch gesprint voor de dagzege. Daarin was Viviani de snelste, voor Peter Sagan en Giacomo Nizzolo. Danny van Poppel moest genoegen nemen met een vierde plaats in de slotrit deze Vuelta.

De hoofdprijs ging al voor de derde keer dit jaar naar een Brit. Na Chris Froome en Geraint Thomas was het nu de beurt aan Simon Yates, de renner van Mitchelton-Scott. Yates was in de Giro d'Italia ook al dicht bij de eindzege, maar zakte in de laatste etappes erdoorheen.

De Engelsman kwam na de negende etappe aan de leiding staan van het klassement. Na de twaalfde etappe nam Jesús Herrada de leiding over nadat de Spanjaard een aantal minuten kreeg. In de veertiende etappe kwam Yates opnieuw aan de leiding te staan en gaf deze niet meer af. Naast de eindzege won Yates ook de veertiende etappe naar Alto Les Praeres.

Steven Kruijswijk moest genoegen nemen met een vierde plaats in het algemeen klassement en was daarmee de beste Nederlander. Wilco Kelderman eindigde op een tiende plaats en zo heeft Nederland in elke grote ronde dit jaar twee renners in de top tien van het algemeen klassement.

Uitslag PEC Zwolle - Vitesse

Om 16.45 uur begon in Zwolle het duel tussen PEC Zwolle en Vitesse. Dankzij twee doelpunten van Tim Matavz wonnen de bezoekers deze wedstrijd met 0-2. Hieronder vind je hiervan de karakteristieken.

PEC Zwolle

0 - 2

Vitesse

     26' Matavz
 44' Matavz
 
 Gele kaart: v.Polen, (PEC Zwolle), v.d.Werff, Clark, Bero, (Vitesse)
 
Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 13.325
Arbiter: Bax
 
Opstelling:   Opstelling:
v.d.Hart
Ehizibue
v.d.Berg (Scamacca/46)
v.Polen
Tripaldelli (Flemming/76)
Leemans
Lam
Dekker
Namli (Elbers/46)
v.Duinen
v.Crooy
  Eduardo
Karavajev
v.d.Werff
Clarke-Salter
Clark
Bero (Bruns/85)
Serero
Foor
ödegaard
Matavz (Darfalou/ 76)
Beerens (Linssen/89)

Scorende Ronaldo schenkt Juventus de zege; Costa door het lint

Cristiano Ronaldo heeft zijn eerste doelpunten in de Serie A te pakken. Met twee goals had hij een belangrijk aandeel in de zege op Sassuolo.

De tegenstander van Juventus won in het eerste competitieweekend nog van Internazionale en na drie speelronden was Sassuolo nog ongeslagen. Ronaldo en co. waren dus gewaarschuwd en het lukte Juve voor de pauze amper om serieus gevaar te stichten. Alleen Mario Mandzukic kreeg na 25 minuten een aardige kans.

Een paar minuten na rust wist de Oude Dame dan toch te scoren. Gian Marco Ferrari kopte de bal uit een hoekschop merkwaardig genoeg tegen zijn eigen doelpaal en Ronaldo was er snel bij om binnen te tikken. De Portugees had daarmee na 320 minuten in de Serie A eindelijk zijn eerste treffer te pakken.

Toen Ronaldo een kwartier later ook scoorde na een pass van Emre Can, leek de buit voor Juve binnen. In de slotfase maakte Khouma Babacar het duel nog even spannend (2-1) en invaller Douglas Costa kreeg een rode kaart vanwege een spuugincident. Toch wist de koploper uit Turijn de vierde zege op rij over de streep te trekken.

Uitslagen Serie A zondag
As Roma - Chievo 2-2
Genoa - Bologna 1-0
Udinese - Torino 1-1
Juventus - Sassuolo 2-1
Empoli - Lazio 0-1
Cagliari - AC Milan 1-1

Tienkamper Mayer pakt fenomenaal wereldrecord

Kevin Mayer mag zich vanaf zondag wellicht wel de beste atleet ooit noemen, in elk geval in de breedte: de 26-jarige Fransman heeft in eigen land in Talence het wereldrecord op de tienkamp verbroken en deed dat op bijzonder overtuigende wijze.

De Amerikaan Ashton Eaton werd in 2015 wereldkampioen met 9045 punten, een verbetering van zijn op de trials voor de Olympische Spelen van 2012 neergezette wereldrecord. Met dat record verbrak hij dan weer het record van de Tsjechische legende Roman Sebrle, die in 2001 tot 9026 punten kwam.

Daarmee hebben we dan ook de enige drie tienkampen ooit genoemd waarbij iemand over de magische grens van 9000 punten kwam, tot nu. Mayer ging er op het EK eerder dit jaar op knullige wijze uit - hij sprong drie keer fout bij het verspringen - maar zinde gelijk al op revanche.

Mayer begon met een persoonlijk record op de 100 meter: 10,55 seconden. Bij het verspringen kwam hij tot 7,80 meter, eveneens een PR. Het kogelstoten ging met 16,00 meter ook meer dan uitstekend en bij het hoogspringen kwam hij na een moeizaam begin tot een uitstekende 2,05 meter.

De eerste dag werd afgesloten met de 400 meter in 48,42 seconden, bijna een PR. Zondag begon Mayer dan met 13,75 op de 110 meter horden, ook hier bijna een PR. Het discuswerpen leverde 50,54 meter op, bij het polsstokhoogspringen kwam de wereldkampioen tot 5,45 meter.

Met die prestatie kon het al bijna niet meer fout, maar bij onderdeel negen, het speerwerpen, haalde Mayer in zijn laatste poging nog eens gigantisch uit: 71,90 meter, een dik nieuw persoonlijk record, waardoor hij op de 1500 meter eigenlijk relatief rustig kon doen.

Om het wereldrecord te verbreken had Mayer genoeg aan een tijd van 4:49 minuten en ter illustratie: in tien jaar internationale atletiek liep hij nog nooit langzamer dan 4:37 minuten. Na 4:36,11 minuten kwam hij over de finish van de afsluitende 1500 meter en dus was het record binnen.

Mayer's zegereeks eindigde uiteindelijk met een fenomenale score van 9126 punten, waarmee hij Eaton's oude record verpulverde.

'Dzsudzsák staat voor opmerkelijke terugkeer in Eredivisie'

Balázs Dzsudzsák keert mogelijk terug op de Nederlandse velden. De Hongaar staat in de nadrukkelijke belangstelling van Fortuna Sittard.

L1 meldt zondag dat Fortuna met Dzsudzsák in gesprek is. De promovendus zoekt een vervanger voor Gavin Vlijter, die door een zware blessure maanden is uitgeschakeld. Fortuna Sittard kan voorin nog wel kiezen uit Amadou Ciss, Áron Dobos, Lazaros Lamprou en André Vidigal, maar zij hebben weinig ervaring.

Dzsudzsák is in Sittard in beeld gekomen via József Vörösbaranyi, de zaakwaarnemer van de Hongaar die ook de belangen van Dobos behartigt. "Ik kan nog niks zeggen, maar misschien heb ik over een paar dagen meer nieuws", vertelt Vörösbaranyi aan 1Limburg.

Balázs Dzsudzsák stond tussen 2008 en 2011 onder contract bij PSV, waar hij in 162 wedstrijden goed was voor liefst 54 goals en 51 assists. Hij werd voor veertien miljoen euro verkocht aan Anzhi. De 31-jarige speler, die 96 interlands speelde, stond de laatste twee jaar in de Verenigde Arabische Emiraten onder contract bij Al-Wahda. Daar tekende Dzsudzsák onlangs geen nieuwe verbintenis, waardoor hij nu transfervrij is.

Update 18.35u
Assistent-coach Kevin Hofland liet zich na de gewonnen uitwedstrijd tegen NAC Breda over Dzsudzsák uit. "Er zijn een aantal werkloze spelers, onder wie hij. Maar wij zijn bezig met de wedstrijd en we hebben een technisch manager die zich bezighoudt met de spelers", zei hij tegen FOX Sports. "Zijn naam is natuurlijk voorbijgekomen. Het is een optie, maar ik heb geen idee of het ook echt 100 procent is."

Steekpartij om opmerking over joint

Om circa 12:20 uur kreeg de politie een melding van een steekincident aan de Van Galenstraat aan de rand van het park Weezenlanden in Zwolle. Een man zou een conflict hebben gehad met een andere man en deze hebben gestoken en er daarna vandoor zijn gegaan. Volgens de Stentor zou het om een ruzie om een jointje gaan. 

De dader is nog voortvluchtig. De politie heeft een onderzoek ingesteld en ondertussen al meerdere getuigen gesproken. De toedracht van het incident is nog niet helder. De politie komt daarom graag in contact met getuigen die zij nog niet heeft gesproken.

Het gaat om een licht getinte man met vermoedelijk Aziatisch uiterlijk met een pokdalig gezicht. Vermoedelijk gaat het om een man van Chinees/Nederlandse afkomst. De man is tussen de 1.75 en 1.80 meter lang en is ongeveer 30 jaar oud. Hij heeft een mager postuur en draagt een zwart glanzend trainingspak met twee lichte strepen, die vermoedelijk een beige kleur hebben.

Wu wint het KLM Open-golftoernooi

Ashun Wu heeft de 99ste editie van het KLM Open gewonnen. Een spannende strijd tussen Wu en Chris Wood werd op de laatste hole in het voordeel van de Chinees beslist. De derde plaats werd gedeeld door de Belg Thomas Detry en Japanner Hideto Tanihara.

Op de slotdag was het een gelijkopgaande strijd tussen Wu en Wood. De achttiende en laatste hole moest de beslissing brengen. Wu, ook al koploper na de eerste twee dagen, wist een birdie te maken. De Engelsman mistte vervolgens de put om op gelijke hoogte te blijven en een beslissende play-off af te dwingen.

De 33-jarige golfer is de eerste Aziaat die er in geslaagd is om het KLM Open te winnen. In totaal won hij drie toernooien op de Europese Tour.

Van de veertien Nederlanders die op donderdag aan het toernooi begonnen wisten alleen Mark Reynolds en Max Albertus de cut te halen. Na een knappe ronde op de slotdag werd Reynolds gedeeld 53ste. Albertus eindigde op een gedeeld 57ste plaats. Tweevoudig winnaar Joost Luiten nam niet deel omdat hij herstellende is van een operatie aan de pols.

Wu wint de KLM Open. (PRO SHOTS/Ankie Hogewind)
Wu wint de KLM Open. (PRO SHOTS/Ankie Hogewind)

Leden We Are Here kraken pand naast huis wethouder

Leden van de We Are Here-groep hebben zaterdag een pand aan het Buikslotermeerplein gekraakt meldt AT5. Wethouder Laurens Ivens (Wonen) is een van de nieuwe buren van het vluchtelingencollectief, laat hij op Twitter weten.

De wethouder plaatste op Twitter een foto van een brief die de nieuwe bewoners van het pand in de buurt hebben verspreid. In de brief staat dat het gaat om vijftien personen uit Somalië, Congo en Rwanda. Verder staat in de brief dat de nieuwe bewoners van plan zijn om rustig in het pand te wonen en graag kennis maken met buurtgenoten.

Ivens heeft het in zijn tweet over 'nieuwe buren die zich met een net briefje aankondigen.' Ivens liet eerder aan AT5 weten goed te begrijpen dat mensen in tijden van woningnood alle middelen aangrijpen om ergens te verblijven. 

AS Roma verknalt voorsprong tegen hekkensluiter Chievo

AS Roma heeft op pijnlijke wijze puntenverlies geleden in de Serie A. Tegen Chievo werd een comfortabele voorsprong weggegeven.

De Romeinen hadden na de openingsdag van dit seizoen al niet meer gewonnen, maar tegen Chievo leek daar verandering in te komen. In het eerste halfuur wist de thuisploeg namelijk tweemaal te scoren. Stephan El Shaarawy scoorde bij de tweede paal op aangeven van Alessandro Florenzi en Bryan Cristante verdubbelde de score na een combinatie met Edin Dzeko.

In de tweede helft maakte Chievo het duel weer spannend toen Valter Birsa met een fraai schot trefzeker was. AS Roma creëerde daarna wel wat kansen, maar het lukte de Giallorossi niet om de marge weer op twee te brengen. Ook niet nadat Rick Karsdorp (70e minuut) en Justin Kluivert (81e minuut) mochten invallen.

Sterker nog, kort na de entree van Kluivert viel de gelijkmaker voor Chievo. Mariusz Stepinski zorgde ervoor dat de hekkensluiter een punt pakt en nu op -1 komt te staan. De club uit Verona kreeg onlangs drie punten aftrek vanwege gesjoemel met transferbedragen. AS Roma staat nu zevende met slechts vijf punten in vier speelronden.

Uitslagen Serie A zondag
Genoa - Bologna 1-0
Juventus - Sassuolo 2-1
Udinese - Torino 1-1
Empoli - Lazio 0-1
Cagliari - AC Milan 20.30u

Van Dijk wint eindklassement Madrid Challenge, Bronzini wint slotrit

Ellen van Dijk heeft de eindzege gepakt van de Madrid Challenge, de vrouwenwedstrijd die onderdeel uitmaakt van de Vuelta a España. De Nederlandse van Sunweb eindigde op de zesde plaats en dat voldoende voor de eindzege in de tweedaagse wedstrijd. Zaterdag had het team van Van Dijk de ploegentijdrit gewonnen.

Giorgia Bronzini won de massasprint in de tweede etappe. De Italiaanse was in een wedstrijd van 100 kilometer in Madrid de snelste, voor de Australische Sarah Roy en Charlotte Becker uit Duitsland.

De tweedaagse wedstrijd in Spanje behoort tot de UCI Women's World Tour, waarin Annemiek van Vleuten aan de leiding staat. De Nederlandse kwam niet aan de start in Madrid en is zich aan het voorbereiden op het WK wielrennen, dat volgende week van start gaat met de ploegentijdrit voor teams. Ook Marianne Vos en Anna van der Breggen, de nummers twee en drie in die stand, kwamen niet aan de start in Spanje. Vos richt zich op het veldritseizoen, terwijl Van der Breggen zich ook aan voorbereiden op het WK wielrennen.

Van der Mark weer naar podium in World Superbikes, Rea opnieuw dominant

Jonathan Rea komt alsmaar dichter in de buurt van een vierde opeenvolgende wereldtitel in de World Superbikes. De Noord-Ier was zondag op het Portugese circuit van Portimão ook de beste in de tweede race en net als een dag eerder eindigde Michael van der Mark als tweede.

Polesitter Chaz Davies pakte bij de start gelijk de leiding, voor Tom Sykes en de uitstekend vertrokken Turk Toprak Razgatlioglu. Hij zakte wel al snel wat terug en moest Rea voor laten gaan, net als Marco Melandri en Michael Ruben Rinaldi. Van der Mark nam plek zeven in beslag, maar verschalkte Razgatlioglu ook al snel.

Sykes moest na een paar ronden zijn tweede plek inleveren, want Kawasaki-teamgenoot Rea kwam voorbij, terwijl Van der Mark de vijfde plek van Rinaldi in handen nam. Sykes had het wat moeilijk, want ook Melandri kwam langszij.

Rea ging de strijd aan met Davies om de leiding van de wedstrijd en op dat moment zette Van der Mark zijn Yamaha keurig binnendoor bij Sykes: plek vier was een feit en de Rotterdammer kon gaan jagen op de koplopers, waar ook Melandri aan was gesloten.

Halverwege maakte leider Davies een foutje, waardoor Rea binnendoor kon komen. Met acht ronden te gaan opende Melandri de aanval op Ducati-teamgenoot Davies en dat ging niet helemaal soepel: de twee gingen wat wijd en Van der Mark dook gelijk in het gat naar de tweede stek.

In de slotfase van de race waren de posities ingenomen en dat veranderde ook niet meer. Rea reed naar zijn zoveelste zege van het jaar, Van der Mark mocht voor de negende keer dit jaar het podium op - en verstevigde de derde stek in het WK - en Melandri pakte de derde en laatste podiumplek.

Uitslag FC Utrecht - FC Emmen

FC Emmen heeft de tweede competitiezege van dit seizoen te pakken. De promovendus profiteerde na rust van een overtalsituatie tegen FC Utrecht.

Sleutelmoment in de wedstrijd was de rode kaart die Urby Emanuelson in de slotfase van de eerste helft kreeg. De oud-international werd door scheidsrechter Kevin Blom van het veld gestuurd na een forse overtreding op Glenn Bijl. Utrecht stond toen nog op voorsprong door een doelpunt van Sander van de Streek in de dertiende minuut.

Met een man meer durfde FC Emmen na de pauze wat meer uit z'n schulp te kruipen. Luciano Slagveer bracht de stand op gelijke hoogte met een afstandsschot, maar in de laatste twintig minuten leek Utrecht ondanks de ondertalsituatie toch dichter bij een tweede goal te komen. Kjell Scherpen, de keeper van Emmen, voorkwam echter dat Oussama Tannane en Timo Letschert tot scoren kwamen.

Twaalf minuten voor tijd viel de winnende treffer juist aan de andere kant. Bijl joeg de bal fraai in de kruising, waardoor Emmen voor de tweede keer dit seizoen drie punten pakt. Met zeven punten uit vijf duels staat de ploeg van coach Dick Lukkien op een keurige achtste plaats. FC Utrecht is veertiende met vijf uit vijf.

Urby Emanuelson wordt door scheidsrechter Blom weggestuurd. (PRO SHOTS/Kay Int Veen)
Urby Emanuelson wordt door scheidsrechter Blom weggestuurd. (PRO SHOTS/Kay Int Veen)

FC Utrecht

1 - 2

FC Emmen

 13' v.d.Streek    51' Slagveer
 78' Bijl
 
 Gele kaart: Makienok, (FC Utrecht), Chacon,Niemeijer, Klok,Slagveer, (FC Emmen)
 Rode kaart: Emanuelson (45) (FC Utrecht),
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 16.720
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
ensen
Klaiber
Letschert
Janssen
Guwara
v.Overeem
Gavory
Gustafson (Kerk/62)
Emanuelson
Tannane (Venema/80)
v.d.Streek (Makienok/42)
  Scherpen
Klok
Bakker
Veendorp
Cavlan
Bijl
Chacon
Ben Moussa (Arias/80)
Bannink (Slagveer/40)
Niemeijer (Bos/70)
Pedersen

Van der Haar profiteert van pech bij Van Aert en wint op Muur van Geraardsbergen


Lars van der Haar heeft de openingswedstrijd van het Belgische veldritseizoen gewonnen. De renner van Telenet-Fidea had daar wel de hulp van Wout van Aert voor nodig. De Belg lag op koers om de wedstrijd te winnen toen na een valpartij zijn versnellingsapparaat kapot was.

Op het einde van de tweede ronde ging Van Aert in de aanval. In no time had de regerend wereldkampioen een gat geslagen. Op een halve minuut was Van der Haar de eerste achtervolger.

De winst leek binnen voor Van Aert, echter op ruim twee ronden voor het einde maakte hij een stuurfout en ging tegen de grond. Fysiek had hij geen schade maar het versnellingsapparaat was wel kapot. De renner van Veranda's Willems-Crelan moest zijn weg lopend vervolgen en verloor daardoor veel tijd.

Van der Haar kon daarvan optimaal profiteren en nam de leiding in de wedstrijd. Na de fietswissel kon Van Aert het gat verkleinen tot 12 seconden maar maakte toen nogmaals een stuurfout en kon toen de zege definitief vergeten. Op de derde plaats finishte Daan Soete. Vanwege zijn drukke zomerperiode stond Mathieu van der Poel niet aan de start.

De wedstrijd bij de vrouwen werd een eenvoudige prooi voor Eva Lechner. Achter de Italiaanse werd haar landgenote Alice Maria Arzuffi tweede. Op de derde plaats eindigde Ceylin del Carmen Alvarado.

Uitslag mannen
1. Lars van der Haar (NED)
2. Wout van Aert (BEL)
3. Daan Soete (BEL)
4. Toon Aerts (BEL)
5. Kevin Pauwels (BEL)
6. Laurens Sweeck (BEL)
7. Quinten Hermans (BEL)
8. Jim Aernouts (BEL)
9. Tim Merlier (BEL)
10. Corne van Kessel (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Eva Lechner (ITA)
2. Alice Maria Arzuffi (ITA)
3. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
4. Loes Sels (BEL)
5. Sanne Cant (BEL)
6. Ellen van Loy (BEL)
7. Laura Verdonschot (BEL)
8. Kim Van de Steene (BEL)
9. Joyce Vanderbeken (BEL)
10. Nikki Brammeier (GBR)

Jörgensen kijkt terug op 'deprimerende' periode

Nicolai Jörgensen maakte zondag tegen AZ zijn rentree in een officiële wedstrijd van Feyenoord. "Eindelijk", aldus de Deen na afloop.

Jörgensen stond door een voetblessure weken buitenspel en tijdens de interlandperiode deed hij mee in een oefenwedstrijd tegen NEC. In de uitwedstrijd tegen AZ (1-1) mocht hij Robin van Persie na 85 minuten vervangen. "Het is zo saai, je mist iets in je leven", zei Jörgensen op FOX Sports over de eerste weken van dit seizoen.

"Je krijgt niet de adrenaline die je normaal elke week krijgt. Het is deprimerend, ik wist ook niet hoe lang het zou duren. Ik ben blij om weer met mijn teamgenoten op het veld te staan en de fans weer te zien. Ze wisten m'n naam nog", grapte hij.

In die paar minuten die Jörgensen meedeed kon hij puntenverlies voor Feyenoord niet voorkomen. "Ik wist dat ik niet lang zou spelen. Ik heb tweeënhalve maand niet gespeeld, dus ik heb tijd nodig om weer 100 procent fit te worden. Vijf minuten was genoeg vandaag, ik was gewoon blij om weer op het veld te staan."

Uitslag sc Heerenveen - Heracles Almelo

Op bezoek bij sc Heerenveen heeft Heracles Almelo in een doelpuntrijke wedstrijd een overwinning geboekt. De Friezen kwamen tot drie keer toe terug van een achterstand maar een vierde keer was teveel voor de thuisploeg. Uiteindelijk scoorde Heracles nog een keer wat de eindstand op 3-5 bepaalde.

sc Heerenveen

3 - 5

Heracles Almelo

 45+1' Lammers
 53' Lammers(pen)
 67' Thorsby
   12' Dalmau
 48' Duarte
 63' Peterson
 72' Peterson
 87' Osman
 
 Gele kaart: Vlap, (sc Heerenveen), Osman, Dalmau, (Heracles Almelo)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: ?
Arbiter: v.Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Hahn
Floranus
Höegh (Näss/45)
Bulthuis
Pierie (Woudenberg/ 22)
Thorsby (v.Bergen/80)
Rienstra
Kobayashi
Vlap
Lammers
Zeneli
  Blaswich
Breukers
Rossmann
Pröpper (v.d.Buijs/52)
v.Hintum
Osman
Duarte (Sama/90 1)
Merkel
v.d.Water (Drost/64)
Dalmau
Peterson

Uitslag NAC - Fortuna Sittard

Fortuna Sittard is van de laatste plaats af dankzij een mooie overwinning bij NAC Breda. De Limburgers toonden veerkracht na een snelle achterstand.

NAC Breda kwam voor eigen publiek namelijk al na vier minuten op voorsprong. Paolo Fernandes bediende Mitchell te Vrede met een steekpass en de aanvaller mikte de bal met rechts in de hoek. De thuisploeg creëerde wat kansen om de score te verdubbelen, maar Fortuna liet zich ook zien en kwam vlak voor rust langszij. Ahmed El Messaoudi dook op in het strafschopgebied van de Brabanders: 1-1.

Na de onderbreking wist Fortuna binnen een kwartier zelfs de leiding te nemen. Met een mooi schot van buiten de zestien meter maakte El Messaoudi zijn tweede goal van de middag. Er ontstond vervolgens een fase waarin beide teams gevaarlijk werden en Gervane Kastaneer op de keeper van de gasten stuitte. Na 71 minuten was het wel raak voor Kastaneer met een kopbal uit een vrije trap.

Toch ging Fortuna in de slotfase met drie punten terug naar Sittard. Een hoekschop kwam voor de voeten van Branislav Ninaj, die van dichtbij de 2-3 voor zijn rekening nam. Daardoor is de eerste competitiezege voor het elftal van coach René Eijer binnen. Fortuna stijgt zelfs naar de twaalfde plaats (vijf punten) en FC Groningen is met drie punten de nieuwe hekkensluiter. NAC Breda heeft er ook drie en staat voorlaatste op basis van het doelsaldo.

NAC Breda

2 - 3

Fortuna Sittard

 4' Te Vrede
 71' Kastaneer
   41' El Messaoudi
 53' El Messaoudi
 81' Ninaj
 
 Gele kaart: Kali, Te Vrede, (NAC Breda), Dammers, Kali Ospitalieri, (Fortuna Sittard)
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: -
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
v.Leer
Verschueren (Sporkslede/46)
Koch
Palmer-Brown
Leigh
Nijholt
Fernandes (Ilic/82)
Kali
Rosheuvel
Te Vrede
El Allouchi (Kastaneer/46)
  Koselev
Ciranni
Ninaj
Dammers
Ospitalieri (Essers/88)
Rodríguez
El Messaoudi
Smeets
Semedo (Lamprou/69)
Novakovich (Hutten/90 3)
Diemers

Crashes, rode vlaggen en een lekke band beslissen World Supersport-race

Op het circuit van Portimão is de negende van twaalf races in het World Supersport-kampioenschap op vrij bizarre wijze geëindigd. Het kampioenschap werd er flink door elkaar geschud en de beslissing viel in de allerlaatste ronde, mede 'dankzij' de Nederlander Rob Hartog.

Vrij vroeg in de race reed kampioenschapsleider Sandro Cortese voornaamste concurrent Jules Cluzel onderuit, waardoor het voor beiden klaar was. Lucas Mahias kon perfect profiteren en lag lang eenzaam op kop, waardoor hij naar plek drie in het kampioenschap zou gaan met een zeer kleine achterstand, met ook Randy Krummenacher er heel dicht achter.

In de voorlaatste ronde kreeg Mahias ineens een lekke band en zette hij zijn motor aan de kant, waardoor Federico Caricasulo de leiding over kon nemen. Dat duurde dan weer niet lang, want ineens reed Hartog in het middenveld iemand omver, waarvoor hij gediskwalificeerd werd en waardoor de rode vlag gezwaaid werd.

De resultaten van de laatste volle ronde werden dus als uitslag genomen, met Mahias als winnaar....mits iedereen binnen vijf minuten de volledige ronde af kon maken en terug in de pits kwam. Dat is met een normale motor geen probleem, maar Mahias moest dat met een lekke band doen. Hij crashte twee keer, haalde uiteindelijk de pitstraat en bleek daar nét te laat, waardoor Caricasulo tóch won.

Boadu breekt enkel: "Echt een domper"

Myron Boadu heeft in de thuiswedstrijd van AZ tegen Feyenoord zijn enkel gebroken. Dat meldde coach John van den Brom na afloop.

De 17-jarige aanvaller raakte tien minuten voor rust geblesseerd. Na een tackle van Eric Botteghin op de bal kwam Boadu ongelukkig terecht. "Ik heb hem nog niet gesproken, maar ik weet wel wat er aan de hand is. Die jongen heeft zijn enkel gebroken, zo heb ik gehoord van de dokter", aldus Van den Brom tegen FOX Sports. "Dat is wel zeker. Het is echt een domper."

Kort na het uitvallen van het AZ-talent maakte Steven Berghuis de 1-1 en daar bleef het uiteindelijk bij. Van den Brom: "Natuurlijk ben je blij met een gelijkspel, maar als je de jongens vertelt over de situatie van Myron, dan valt iedereen stil." AZ staat nu vierde met acht punten uit vijf speelronden.

Hoelang Boadu uit de roulatie zal zijn, is nog niet precies bekend. De jongeling was dit seizoen al drie keer trefzeker voor de Alkmaarders. In 2017 stond Boadu al maanden buitenspel vanwege een scheurtje in de meniscus van zijn linkerknie.

Volendammer smijt huisraad naar agenten

De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar een incident waarbij door een inwoner van Volendam geweld werd gebruikt tegen politiemensen.

Rond 00.15 uur kwam bij de politie een overlastmelding binnen van bewoners in de Schoolstraat. Vanuit een van de woningen kwam geluidsoverlast en hingen er speakers buiten de woning, waaruit muziek en geschreeuw kwam. Toen de politie bij de woning kwam, ontstond op straat een conflict tussen een van de mannen uit de woning en de politie.

Deze man, een 44-jarige Volendammer, wilde de politie te lijf gaan. De Volendammer ging de woning weer in en toen tot aanhouding door de politie werd overgegaan, bekogelde hij politiemensen met onder andere bakstenen en overig huismeubilair. Bij de aanhouding raakte een politieman gewond aan zijn arm en been.

De betrokken politiemensen doen aangifte tegen de 44-jarige Volendammer. De verdachte is ingesloten.

F1: Uitslag Grand Prix van Singapore

Lewis Hamilton heeft een grote stap gezet richting de wereldtitel in de Formule 1. De kampioenschapsleider heeft de Grand Prix van Singapore gewonnen voor Max Verstappen en Sebastian Vettel. Enige uitvaller was Esteban Ocon die al na enkele meters zijn auto in de muur parkeerde.

Hamilton startte vanaf poleposition en was direct goed weg, gevolgd door Verstappen en Vettel. De Duitser lijnde echter voor het eerste lange rechte stuk iets beter op dan de Nederlander en passeerde hem. Direct hierna volgde de safety car, omdat Ocon met schade in de muur stond. De Fransman probeerde na de start zijn teamgenoot Sergio Perez rechts in te halen, maar hiervoor bleek geen ruimte te zijn, waardoor de Force India de muur raakte.

Nadat de safety car naar binnen was gekomen sloeg Hamilton direct een gaatje met Vettel en Verstappen. Vettel gooide na veertien ronden de knuppel in het hoenderhok door als eerste naar binnen te gaan. De Duitser kwam achter Sergio Perez weer naar buiten en verloor hierdoor tijd in plaats van de aanval te kunnen kiezen op Hamilton die ook vroeg stopte. Verstappen kwam enkele ronden later binnen en verliet de pits hortend en stotend. De Nederlander kwam op tijd weer op gang en zette zijn Red Bull voor de Ferrari.

Voor Perez was het meer dan een enerverende race, want de Mexicaan had een compleet verkeerd getimede pitsstop, waardoor hij achter de Williams van Sergey Sirotkin vast kwam te zitten. Dit gebeurde ver buiten de punten, waardoor het bloed bij de Mexicaan langzaam maar zeker begon te koken. Hij kwam regelmatig op de boordradio klagen over het gedrag van Sirotkin, maar de Rus gaf geen krimp. Halverwege de race probeerde hij het toch en sneed hierbij de Williams af. De bolides raakten elkaar en Perez moest met een lekke band naar de pits. De Mexicaan werd voor zijn actie bestraft.

De actie rond Sirotkin was nog niet voorbij, want diverse andere coureurs klopten bij de Rus op de deur. De strijd was zelfs zo heftig dat Hamilton en Verstappen bij het op een ronde zetten van deze rijders er flink last van hadden. Hamilton leverde zijn voorsprong van vijf seconden in en Verstappen dacht zelfs even aan een aanvalspoging. Zover kwam het niet en nadat Grosjean Verstappen opgehouden had kon Hamilton weer een gat richting de Nederlander trekken.

Hoewel Verstappen het nog probeerde kon hij niet dichterbij Hamilton komen, waardoor de Brit voor de 44e keer met startnummer 44 kon winnen. Verstappen eindigde op plek twee, ruim voor Vettel die nimmer meer een aanval kon plaatsen op plek twee. Valtteri Bottas werd vierde, met vlak achter hem Kimi Räikkönen en Daniel Ricciardo. Fernando Alonso was op plek zeven de enige andere die niet op een ronde werd gezet. Carlos Sainz eindigde als achtste, voor Charles Leclerc en Nico Hülkenberg.

Uitslag

# Coureur Team Tijd
1 Lewis Hamilton Mercedes 1:51:11.611
2 Max Verstappen Red Bull +8.961
3 Sebastian Vettel Ferrari +39.945
4 Valtteri Bottas Mercedes +51.930
5 Kimi Räikkönen Ferrari +53.001
6 Daniel Ricciardo Red Bull +53.982
7 Fernando Alonso McLaren +1:43.011
8 Carlos Sainz Renault +1 ronde
9 Charles Leclerc Sauber +1 ronde
10 Nico Hulkenberg Renault +1 ronde
11 Marcus Ericsson Sauber +1 ronde
12 Stoffel Vandoorne McLaren +1 ronde
13 Pierre Gasly Toro Rosso +1 ronde
14 Lance Stroll Williams +1 ronde
15 Romain Grosjean Haas +1 ronde
16 Sergio Perez Force India +1 ronde
17 Brendon Hartley Toro Rosso +1 ronde
18 Kevin Magnussen Haas +2 ronden
19 Sergey Sirotkin Williams +2 ronden
DNF Esteban Ocon Force India +61 ronden


Coureursstand

# Coureur Team Punten
1 Lewis Hamilton Mercedes 281
2 Sebastian Vettel Ferrari 241
3 Kimi Räikkönen Ferrari 174
4 Valtteri Bottas Mercedes 171
5 Max Verstappen Red bull 148
6 Daniel Ricciardo Red bull 126
7 Nico Hulkenberg Renault 53
8 Fernando Alonso McLaren 50
9 Kevin Magnussen Haas 49
10 Sergio Perez Force India 46
11 Esteban Ocon Force India 45
12 Carlos Sainz Renault 38
13 Pierre Gasly Toro Rosso 28
14 Romain Grosjean Haas 27
15 Charles Leclerc Sauber 15
16 Stoffel Vandoorne McLaren 8
17 Lance Stroll Williams 6
18 Marcus Ericsson Sauber 6
19 Brendon Hartley Toro Rosso 2
20 Sergey Sirotkin Williams 1


Constructeursstand

# Team Punten
1 Mercedes 452
2 Ferrari 415
3 Red Bull 274
4 Renault 91
5 Haas 76
6 McLaren 58
7 Force India 32
8 Toro Rosso 30
9 Sauber 21
10 Williams 7

Politie maakt einde aan Illegale houseparty

De politie heeft zondag rond 10.30 uur na meldingen van geluidsoverlast een einde gemaakt aan een illegale houseparty in de uiterwaarden van Deest. Twee personen werden aangehouden.

Gedurende de nacht kreeg de politie veel meldingen vanuit de omgeving Dodewaard en Zetten dat daar veel geluidsoverlast werd ervaren afkomstig van de overkant van de Waal. Agenten gingen daarop op zoek naar de bron van de overlast. Ter plaatse troffen zij ongeveer 150 personen, tientallen auto’s en een grote hoeveelheid aan geluidsapparatuur.
 
Er is geprobeerd om een afspraak te maken over beëindiging van de houseparty. Toen duidelijk werd dat dit niet ging lukken is besloten om in te grijpen. Om dat veilig te kunnen doen zijn de nodige surveillance-eenheden richting Deest gestuurd. Er is gesommeerd direct te stoppen met het feest en de geluidsoverlast.
 
Toen daaraan geen gehoor werd gegeven is het terrein op linie ‘schoongeveegd’. Daarbij zijn twee personen aangehouden, één voor poging zware mishandeling en één voor ambtsbelemmering en wederspannigheid. Tevens is alle apparatuur, waaronder aggregaten en geluidsboxen, in beslag genomen. De politie doet nader onderzoek in deze zaak.
 
Enkele weken geleden is er een soortgelijke illegale houseparty geweest. Daar zijn toen bekeuringen uitgedeeld.

Herlings wereldkampioen MXGP!

Jeffrey Herlings is op het TT-Circuit Assen wereldkampioen MXGP geworden. De KTM-coureur is de eerste Nederlandse wereldkampioen in de koningsklasse van de motorcross.

Om het wereldkampioenschap te veroveren had Herlings aan vijf punten oftewel een zestiende plaats voldoende. Maar de 24-jarige crosser liet er opnieuw geen gras over groeien. Antonio Cairoli, Herlings' enige concurrent die theoretisch nog kans maakte op het wereldkampioenschap had in de eerste race de beste start. Binnen twee ronden had Herlings de Italiaan echter al ingehaald en zou de rest van de race dominant aan de leiding gaan. Uiteindelijk kwam hij met 24 seconden voorsprong op Cairoli als eerste over de finish.

Voor Herlings was dit de 30e race-overwinning van het seizoen. In de MX2-klasse werd hij al drie keer wereldkampioen.

De tweede race wordt om 17.00u verreden en is live te zien via de website van NPO1.

Uitslag AZ - Feyenoord

Feyenoord raakt in de Eredivisie verder achterop bij PSV en Ajax. De Rotterdammers moesten genoegen nemen met een punt op bezoek bij AZ.

Na de monsterscore van PSV bij ADO Den Haag (0-7) en de 3-0 van Ajax tegen FC Groningen moest Feyenoord winnen om in het spoor van de nummers één en twee te blijven. Het team van Giovanni van Bronckhorst kreeg echter al na vijf minuten een goal om de oren. Albert Gudmundsson rondde een prima aanval van AZ af.

Pas na een kwartier werd Feyenoord voor het eerste gevaarlijk toen Tonny Vilhena zijn kopbal zag worden gekeerd door doelman Marco Bizot. Twintig minuten later een naar moment in de wedstrijd. Myron Boadu kon niet verder na een duel met Eric Botteghin. Het talent van AZ verdraaide lelijk zijn enkel en hij lijkt lang uitgeschakeld te zijn.

Vlak voor de pauze wisten de bezoekers langszij te komen. Na goed voorbereidend werk van Vilhena en Sam Larsson was het Steven Berghuis die 1-1 maakte. Feyenoord had meteen daarna zelfs de leiding kunnen nemen, maar Vilhena schoot vanuit kansrijke positie over het Alkmaarse doel.

Na de onderbreking creëerde AZ de eerste kansen, via onder meer Ricardo van Rhijn en Jonas Svensson. Aan de andere kant voorkwam Bizot knap dat Botteghin met het hoofd scoorde uit een vrije trap. Van Bronckhorst liet Nicolai Jörgensen in de slotminuten zijn eerste rentree maken, maar dat veranderde niets meer aan de score.

Feyenoord blijft ondanks het puntenverlies derde, maar de achterstand op PSV en Ajax is dus groter geworden. De koploper uit Eindhoven heeft vijf punten meer en Ajax drie. AZ is vierde met acht punten, evenveel als het verrassende VVV-Venlo.

Eric Botteghin met de overtreding op player Myron Boadu. (PRO SHOTS/Jasper Ruhe)
Eric Botteghin met de overtreding op player Myron Boadu. (PRO SHOTS/Jasper Ruhe)

AZ

1 - 1

Feyenoord

 5' A.Gudmundsson    40' Berghuis
 
 Gele kaart: Svensson, (AZ), Clasie, (Feyenoord)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 14.362
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Bizot
v.Rhijn
Hatzidiakos (Maher/ 65)
Koopmeiners
Ouwejan
Svensson
Midtsjö
A.Gudmundsson
Til
Idrissi (Seuntjens/81)
Boadu (Johnsen/34)
  Bijlow
St.Juste
Botteghin
v.d.Heijden
Malacia
Toornstra
Clasie
Vilhena
Berghuis
v.Persie (N.Jörgensen/ 85)
Larsson (Sinisterra/74)

Rodechelies (12) uit Amsterdam Bijlmer nog altijd niet terecht

De politie is nog altijd op zoek naar de 12-jarige Rodechelies Celedonio Santo. Het meisje dat al sinds donderdag wordt vermist, is nog altijd niet terecht, volgens AT5.

Het meisje werd donderdagochtend voor het laatst gezien bij de flat Kruitberg in de Bijlmer. Sindsdien ontbreekt ieder spoor. De familie van Rodechelies is erg ongerust. 

Een woordvoerder kan verder niets zeggen over haar situatie op het moment van haar verdwijning. Mensen die meer weten over de vermissing kunnen contact opnemen met de politie op het nummer 0800-6070.

Oud-MotoGP-coureur West weer betrapt op doping

Voormalig MotoGP-coureur Anthony West is voor de tweede keer in zijn loopbaan betrapt op het gebruik van verboden middelen. Wereldmotorsportfederatie FIM maakte bekend dat de 37-jarige Australiër een tweede positieve plasje in heeft geleverd.

West rijdt tegenwoordig in het World Supersport voor zijn eigen team op een Kawasaki, nadat hij de afgelopen jaren door financiële problemen regelmatig van klasse en team wisselde. In juli blijkt hij een verkeerd plasje ingeleverd te hebben tijdens het raceweekeinde in Misano.

Volgens de FIM werd een afwijkende waarde gevonden van een stimulerend middel, hoewel men niet precies meldt om welk middel het dan gaat. Voorlopig is de Australiër, die met enige regelmaat schitterende races liet zien in de regen, tot nader order geschorst.

West reed in 2001 op een Honda in het laatste seizoen van de 500cc en was fabrieksrijder bij Kawasaki in de MotoGP in 2007 en 2008. In 2015 reed hij ook nog even in de MotoGP, toen hij Karel Abraham op een Honda mocht vervangen. In de 250cc, Moto2 en World Supersport won West de nodige races.

In 2012 testte de Australiër in de Moto2 ook al eens positief. Hij kreeg uiteindelijk achttien maanden schorsing en werd uit de uitslagen van 2012 en 2013 geschrapt, waardoor hij twee tweede plekken verloor.

Jakobsen wint afsluitende rit Ronde van Slowakije, Alaphilippe pakt de eindzege

Fabio Jakobsen heeft de afsluitende rit in de Ronde van Ronde van Slowakije. In de rit van 161,8 kilometer van Nitra naar Galanta was de jonge Nederlandse sprinter van Quick-Step Floors de snelste in de massasprint voor Matteo Pelucchi en Christophe Laporte.

Voor Jakobsen, die bezig is aan zijn eerste profjaar bij Quick-Step Floors, is het alweer zijn vijfde seizoenzege van het seizoen. Eerder wist hij te winnen in de Scheldeprijs en Nokere Koerse. Ook won de 22-jarige Nederlander de openingsetappes vande BicnkBank Tour en de Tour des Fjords.

De eindzege in de Ronde van Slowakije ging naar Julian Alaphilippe. De Fransman won de eerste etappe in de Slowaakse rittenkoers en reed sindsdien in de leiderstrui.

Prachtgevecht 'Canelo - GGG 2' om 5 wereldtitels op punten beslist

In Las Vegas hebben boksers Saul Canelo Alvarez en Gennady GGG Golovkin eindelijk hun tweede gevecht afgewerkt. Vorig jaar streden de twee grootheden in het middengewicht (-72,6kg) al tegen elkaar, maar dat eindigde in een gelijkspel. In mei zou de rematch plaatsvinden, tot de Mexicaan Canelo betrapt werd op verboden middelen.

Dat is inmiddels allemaal opgelost en dus kon Canelo - GGG 2 eindelijk daadwerkelijk beginnen. Het werd een bijzonder fraai gevecht, waarin beide heren elkaar nauwelijks ontliepen. De ene na de andere klap was raak en van enig rustmoment was nauwelijks sprake. Het ging dan ook tot het einde en dus moest de jury na twaalf felle ronden een beslissing maken.

Eén van de drie juryleden ging opnieuw voor een gelijkspel, maar de andere twee kozen een winnaar. Na twaalf ronden gingen de wereldtitels van de WBA, WBC, IBO, The Ring én de lineaire wereldtitel naar de nieuwe kampioen, Canelo Alvarez, tot grote vreugde van het toch vooral Mexicaanse publiek.

Het hele gevecht (Bron: YouTube)

Heerlijke jubileumgoal van Ibrahimovic in MLS

Zlatan Ibrahimovic heeft op zeer fraaie wijze het 500ste doelpunt uit zijn profcarrière gemaakt. De Zweedse superster scoorde tegen Toronto FC.

In de slotfase van de eerste helft volleerde Ibrahimovic vanuit de draai een pass van achteruit heerlijk in het doel. Helaas voor de routinier stond zijn ploeg LA Galaxy op dat moment al met 3-0 achter. De wereldgoal van Zlatan was wel het startsein voor een mooie comeback.

Na de treffer van Ibrahimovic waren in het eerste kwartier van de tweede helft Ola Kamara en Rolf Feltscher trefzeker, waardoor Galaxy de stand op 3-3 bracht. In de slotfase ging Toronto echter toch met de winst aan de haal. Jonathan Osorio bracht de thuisploeg weer op voorsprong en Jay Chapman besliste het duel in de slotseconden.

Zlatan Ibrahimovic hoort nu samen met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo tot een select gezelschap van nog actieve spelers die minimaal 500 keer hebben gescoord. De 36-jarige aanvaller was in clubverband 438 keer trefzeker in 747 wedstrijden van Malmö FF, Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United en LA Galaxy. Namens de nationale ploeg scoorde hij 62 keer in 114 interlands.

Baroeg Open Air groot succes

Afgelopen zaterdag 15 september vond het gratis festival Baroeg Open Air plaats in het Rotterdamse Zuiderpark. Poppodium Baroeg organiseerde het festival voor de elfde keer. Baroeg Open Air richt zich op harde en alternatieve muziek zoals metal, punk, rock en drum ’n bass. Eerder dit jaar werd Baroeg Open Air nog gered door een crowdfunding. Het publiek van het festival legde €15.000 in om te zorgen dat het festival door kon gaan.

Het festival trok dit jaar gedurende de dag 10.000 bezoekers, wat een recordaantal is voor Baroeg Open Air. Vorig jaar waren er nog ruim 8.000 bezoekers. Poppodium Baroeg kan dit jaar dus spreken over een zeer geslaagde editie. Maar niet alles ging goed: lange rijen bij de muntenautomaten en barren moeten bij een volgende editie voorkomen worden. 

De bezoekers waren getuige van 21 shows verdeeld over vier stages. Op het programma stonden onder meer headliner Rose Tattoo, de Rotterdamse live-sensatie De Likt en bands als Heidevolk, God Dethroned, Fleddy Melculy en Die Nakse Bananen. Verder werden voor de tweede keer de Plee Sessies georganiseerd: een minipodium, vlakbij de dixi’s. 

Leon van Rijnsbergen, directeur van het festival, is tevreden over de elfde editie: “Ik ben zeer trots op de drukste editie van Baroeg Open Air tot nu toe, met maar liefst 10.000 bezoekers!”

Baroeg Open Air groot succes (Foto: Brian van Rensen)
Baroeg Open Air groot succes (Foto: Brian van Rensen)

Man doet 'downie' na en wordt gearresteerd

De 30-jarige Paul Anthony Menchaca uit de Amerikaanse staat Arizona kwam wat vrouwenactie tekort en hij bedacht een ingenieus plan om dat te krijgen: doe je voor als een 'downie'.

Eerst deed Menchaca alsof hij zijn moeder was en nam contact op met carelinx.com, een organisatie die zorg verleent aan mensen die hulpbehoevend zijn. Drie vrouwelijke zorgverleners kwamen afwisselend bij ’haar zoon’ langs om hem te wassen en zijn luier te verschonen.


Man bleek toch geen Downsyndroom te hebben (Bron: FOX 10)

Eén van de verzorgsters kreeg argwaan toen Menchaca wel erg vasthoudend claimde dat 'bepaalde regio's van zijn lichaam' beter moesten worden gewassen. Zij volgde de man en klopte daarna op de deur van het huis waar hij naar binnen ging. De ouders van de man bevestigde dat hij ze niet alle zeven op een rijtje had, maar dat hij zeker geen hulpbehoevende man was of dat hij Downsyndroom had.

"Ik heb een heel laag IQ", zo verdedigde Menchaca zich. "Mijn ouders hebben dat op papier staan en we waren al bezig om hulp voor me te zoeken."

Een verpleegkundige ziet waarschijnlijk een toekomstig geldbedrag haar kant opkomen, want zij voelt zich direct niet meer veilig op straat. "Het doet veel afbreuk aan mijn werk. Ik heb mij ziek moeten melden en ik hoop dat hij niet op borgtocht vrijkomt, want ik en mijn vrienden en familie voelen ons niet meer veilig. Hij kent hen ook inmiddels."

In september zal Menchaca worden voorgeleid en krijgt hij de kans om zich te verdedigen tegen ondermeer tien aanklachten van seksueel misbruik.

Atlete Hassan stunt op halve marathon met winst en wereldtijd

Atlete Sifan Hassan heeft zondag op zeer indrukwekkende wijze de halve marathon van Kopenhagen gewonnen. In de Deense hoofdstad werd de Nederlandse keer op keer gelost, maar elke keer vocht ze zich weer terug.

Hassan liep alleen in Eindhoven in 2011 eens een halve marathon, met een wat topniveau betreft weinig boeiende tijd van 1:17.10 uur. In Kopenhagen wilde ze wat nieuwe grenzen ontdekken, hoewel ze vooraf liet weten geen wonderen te verwachten: zo rond de 1:08 uur, dat was ongeveer haar plan. Al snel bleek dat er wel meer mogelijk was, want ze bleef erg lang mee kunnen met de Keniaanse Joan Chelimo Melly en de Ethiopische Ababel Yeshaneh Brihane, die niet ver boven het schema van het wereldrecord van 1:04.51 liepen.

Halverwege leek Hassan te moeten lossen en dat deed ze ook, maar niet voor lang: ze knokte zich met een tussensprintje weer naar Melly en Brihane. Die konden haar nog eens lossen, maar weer vocht ze zich terug en dat herhaalde Hassan daarna nóg een keer. Het constante terugkeren leek haar concurrentes te breken, want in de slotfase moesten ze Hassan laten gaan. De Nederlandse liet niemand meer terugkeren en snelde naar een wereldtijd van 1:05.15 uur, de elfde tijd ooit en een dik Europees record. 

"Tot de laatste kilometer vroeg ik me af wanneer ik dood zou gaan", lachte Hassan na afloop. "De stukjes naar beneden waren erg lastig voor mij, maar telkens als de weg wat omhoog liep of vlak was kon ik weer terugkomen." Ze liet zich ook nog even uit over coach Alberto Salazar, die graag ziet dat Hassan in 2020 voor olympisch goud op de tien kilometer gaat, terwijl ze doorgaans vooral de 1500 en 5000 meter loopt. "Hij zegt steeds dat ik een geweldig uithoudingsvermogen heb, maar op de kortere afstanden ben je wel sneller klaar he...?", grapte ze.

De Keniaan Daniel Kipchumba won bij de mannen in een tijd van 59:06 minuten. Het wereldrecord van Zersenay Tadese uit Eritrea, 58:23, lag in het begin heel even onder vuur, maar kon uiteindelijk niet serieus bedreigd worden.

Motorrijder (37) overleden na aanrijding

Op de Verlengde Stellingweg in Amsterdam-Noord is zaterdagavond rond 21.30 uur een 37-jarige motorrijder om het leven gekomen bij een zwaar ongeluk.

Volgens een getuige werd de man op de motor geschept door een auto, toen hij vanuit de richting van Zaandam de ring op wilde rijden. De man zou in de berm terechtgekomen zijn. Zijn motor vloog een eindje verderop in brand.

Hulpdiensten hebben de motorrijder langdurig gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. Hij overleed ter plekke. De brandweer heeft de motor geblust.

De bestuurder van de auto is aangehouden en naar een politiebureau gebracht. De bestuurder heeft volgens de politie alcohol gebruikt, zijn rijbewijs is ingevorderd. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

4x goud voor Nederlandse zeilers bij wereldbekerwedstrijden in Japan

De Nederlandse zeilers hebben bij wereldbekerwedstrijden in het Japanse Enoshima vier van de tien olympische klassen gewonnen.

Nadat Kiran Badloe zaterdag het goud had gepakt in de RS:X-klasse. Zondag was er succes voor Afrodite Kyranakou/Anneloes van Veen (470-klasse), Marit Bouwmeester (Laser Radial) en Nicolas Heiner (Finn) in Japan.

Kyranakou en Van Veen hoefden daarvoor op de slotdag niet meer in de boot te stappen. De organisatie kon de medalrace vanwege een gebrek aan wind niet door laten gaan. Zegers en Van Veen gingen na acht races met 29 punten aan de leiding. Ai Kondo Yoshida en Miho Yoshioka uit Japan volgden met 33 punten, voor de Italiaanse zeilsters Benedetta Di Salle en Alessandra Dubbini met 34 punten. Dat is nu ook de eindstand.

Ook Heiner eindigde als eerste. De Nederlander hoefde vandaag in de Finn-klasse, net als Zegers en Van Veen, niet meer in actie te komen door te weinig wind. De Nederlander pakte zo het goud voor regerend olympisch kampioen Giles Scott uit Groot-Brittannië.

Bouwmeester, voor de medalrace al zeker van minimaal een tweede plaats, won de medalrace en pakte zo het goud in de Laser Radial. Ze kwam uit op 30 punten en bleef de Zweedse Josefin Olsson (51 punten) ruim voor. De Belgische Emma Plasschaert, die vorige maand nog wereldkampioene werd, moest ditmaal genoegen nemen met een derde plaats.

Van de Nederlanders plaatsten alleen De Geus, die zaterdag tweede werd in de RS:X-klasse, en Bouwmeester zich in Enoshima voor de Spelen van 2020. In de andere olympische klassen loopt de kwalificatie nog langer door.

Amsterdammer opgepakt na dodelijk ongeluk A200

De verkeersongevalsanalisten van de politie hebben een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de dodelijke aanrijding op de A200. Zaterdagmiddag kwam even voor 16.00 uur de melding binnen van een ernstige aanrijding op de A200 ter hoogte van Halfweg, waarbij vier personenauto’s betrokken waren. De hulpverleningsdiensten zijn ter plaatse gegaan en de A200 is enige uren afgesloten geweest.

Een 70-jarige vrouw uit Halfweg en een 72-jarige man uit Beverwijk overleden aan de gevolgen van deze aanrijding en vijf personen werden overgebracht naar het ziekenhuis. In het onderzoek naar de toedracht van de aanrijding is zaterdagavond is een 28-jarige Amsterdammer aangehouden als verdachte. Het onderzoek naar de exacte toedracht wordt voortgezet.

Dollemansrit eindigt in een crash

Agenten hebben zondagochtend hun handen vol gehad aan een 21-jarige man uit Eersel, die in zijn pick-up truck de gevaarlijkste capriolen uithaalde. Na een flinke achtervolging crashte de auto en werd de bestuurder opgepakt.

Kort na 04:00 uur kregen agenten een melding dat een grote pick-up truck vanaf de Kempenbaan in Eindhoven was gaan rijden. De bestuurder was mogelijk onder invloed van drugs. De auto reed in de richting van Sterksel. Daar kregen agenten de auto in het vizier. Met snelheden van ver boven de 100 kilometer per uur ging de pick-up truck ervandoor. Er volgde een lange achtervolging van bijna een half uur door het buitengebied van Veldhoven, Steensel, Waalre en Eindhoven.

Houten paal
Op de Ulenpas in Eindhoven reed de bestuurder zich vast op een houten paal van het wandelpad. Toen hij geen kant meer op kon stapte de man uit zijn auto en vluchtte te voet de bosjes in. Een agent haalde hem in en na gebruik van pepperspray werd de man aangehouden.

Drugs
In de auto vonden agenten en flinke hoeveelheid drugs: "Gelet op het gedrag van de bestuurder hadden wij een sterk vermoeden dat hij inderdaad drugs had gebruikt. Van de man is bloed afgenomen, dat verder wordt onderzocht. Hij zit nu in de cel en wordt verhoord", zo vertelt de recherche.

Tal van overtredingen
Tijdens de achtervolging beging de man tal van overtredingen. Los van de extreme snelheid waarmee hij racete, reed hij door rood en negeerde hij stoptekens van de politie. Op een agent die bij de achtervolging betrokken was maakte de bestuurder een agressieve indruk: "Ik was op een gegeven moment echt bang dat hij een politiewagen op de kruising zou rammen." 

Getuigen
In het onderzoek heeft de recherche gehoord dat er mensen zijn geweest die van de weg werden gedrukt door de man. Waar dat gebeurde is niet helemaal duidelijk, maar het zou gaan om een man en een vrouw volgens de recherche: "Deze mensen willen wij heel graag spreken. Ook met andere mensen die iets hebben gezien van de levensgevaarlijke capriolen van de bestuurder komen wij graag in contact."

Zware kritiek op besluiteloze UFC-scheids tijdens UFC Moskou

Herb Dean, één van de meest ervaren scheidsrechters in MMA, heeft zaterdagavond toch een keertje geblunderd, iets wat tot veel commentaar onder collega's leidde. Tijdens het gevecht tussen de Amerikaan C.B. Dolloway en Dagestani Khalid Murtazaliev hield Dean zijn ogen eventjes gesloten toen Dolloway in elkaar gebeukt werd.

De voor de UFC debuterende Murtazaliev was, met uitzondering van het begin, het gehele gevecht al de betere van de twee kemphanen en in de tweede ronde wist Murtazaliev zijn dominantie uit te buiten toen Dolloway op de grond terecht kwam. Dolloway's verdedigende positie ging onder de keiharde stoten van de vechter uit Dagestan al snel over in een foetushouding en zelfs Murtazaliev leek verrast door de pak slaag die hij de weerloze Amerikaan mocht geven.

Na enkele tientallen seconden afstraffing klonk de bel voor het einde van de ronde en mocht Dolloway even een minuutje uitrusten. Dolloway was al zo in elkaar geslagen dat hij niet eens op zijn kruk kon plaatsnemen en toen besloot Dean het gevecht toch maar af te blazen en Murtazaliev de winst te gunnen.

Volledig resultaat UFC Moscow:

Aleksei Oleinik verslaat Mark Hunt na opgave (rear-naked choke, ronde 1)
Jan Blachowicz verslaat Nikita Krylov na opgave (D’Arce choke, ronde 2)
Shamil Abdurakhimov verslaat Andrei Arlovski na jurybesluit (29-28, 30-27 x2)
Alexey Kunchenko verslaat Thiago Alves na jurybesluit (30-27, 29-28 x2)
Khalid Murtazaliev verslaat C.B. Dollaway door TKO (stoten, ronde 2)
Petr Yan verslaat Jin Soo Son na jurybesluit (30-27 x2, 29-28)
Rustam Khabilov verslaat Kajan Johnson na jurybesluit (29-28 x2, 28-29)
Mairbek Taisumov verslaat Desmond Green na jurybesluit (30-27 x3)
Magomed Ankalaev verslaat Marcin Prachnio door KO (stoten, ronde 1)
Jordan Johnson verslaat Adam Yandiev na opgave (arm-triangle choke, ronde 2)
Merab Dvalishvili verslaat Terrion Ware na jurybesluit (30-25 x3)
Ramazan Emeev verslaat Stefan Sekulic na jurybesluit (29-28, 30-27, 30-26)

bladibla

World of Warcraft: Battle for Azeroth

De burning Legion is verslagen, Sargeras zit veilig opgesloten en alles lijkt weer koek en ei op de wereld van Azeroth. Maar World of Warcraft zou World of Warcraft niet zijn als er niet weer een of andere grote dreiging was waar we mee af moesten rekenen, en aangezien er niet ontzettend veel big bads het leven zuur maken richten de Alliance en de Horde de pijlen weer op een van de oudste vijanden: elkaar.

Kipchoge verplettert wereldrecord marathon

Atleet Eliud Kipchoge heeft in Berlijn het wereldrecord op de marathon aan gort gelopen. Zijn Keniaanse landgenoot Dennis Kimetto kwam in 2014 in Berlijn tot een tijd van 2:02.57 uur op de 42,195 kilometer, maar Kipchoge liet werkelijk niks heel van die tijd: 2:01.39 uur.

Al vanaf de eerste kilometers liep olympisch kampioen Kipchoge onder het wereldrecordschema. Dat deden hij en landgenoot Wilson Kipsang beiden wel eens eerder, maar Kimetto's stuk tussen 30 en 35 kilometer in 2014 bleek toen telkens veel te snel en dus haalden ze het record niet.

Dat was dit keer anders: Kipchoge bouwde kilometer na kilometer aan zijn voorsprong, hield ijzersterk stand op Kimetto's sterkste stuk en bleef zijn voorsprong zelfs uitbouwen. Ogenschijnlijk moeiteloos legde de Keniaanse grootheid de laatste kilometers af, om te finishen in een ongekend nieuw wereldrecord van 2:01.39 uur.

Bart van Nunen debuteerde op zeer indrukwekkende wijze. De pas 22-jarige Nederlander wilde vertrekken op een schema van 2:15 uur, om te kijken of hij daarna nog wat kon versnellen, en dat lukte uitermate goed: de jongeling debuteerde met een eindtijd van 2:13.09 uur.

Bij de vrouwen ging de winst naar Gladys Cherono en ook zij liep een geweldige tijd. Met 2:18.11 uur kwam Cherono tot de zesde tijd ooit gelopen, terwijl maar liefst drie vrouwen onder de 2:19 bleven.

Eliud Kipchoge verbetert het wereldrecord op de 42.195 meter. (PRO SHOTS/Action Images)
Eliud Kipchoge verbetert het wereldrecord op de 42.195 meter. (PRO SHOTS/Action Images)

MLB: Indians naar play-offs na oprollen Tigers

De honkballers van de Cleveland Indians hebben in de MLB voor het derde jaar op rij de titel in de American League Central-divisie gepakt. Daarmee is het ticket voor de play-offs ook weer definitief binnen voor de ploeg.

In eigen huis waren de Indians veel te sterk voor de Detroit Tigers. Het was al snel gedaan, want in de eerste twee innings sloegen de Indians respectievelijk zes en vijf runs binnen, waardoor het verzet van de bezoekers direct gebroken was: 15-0.

De Los Angeles Dodgers gingen op bezoek bij de St Louis Cardinals en gaven de thuisploeg een stevig pak slaag: 4-17. Vooral Yasiel Puig was heerlijk op dreef: de Cubaan mepte voor het eerst in zijn loopbaan drie homeruns op de borden en sloeg in totaal zeven runs binnen. 

Uitslagen MLB zaterdag
Atlanta Braves - Washington Nationals 1-7
St.Louis Cardinals - Los Angeles Dodgers 4-17
Cleveland Indians - Detroit Tigers 15-0
Boston Red Sox - New York Mets 5-3
Chicago Cubs - Cincinnati Reds 1-0
New York Yankees - Toronto Blue Jays 7-8
Tampa Bay Rays - Oakland Athletics 7-5
Baltimore Orioles - Chicago White Sox 0-2
Philadelphia Phillies - Miami Marlins 5-4
Houston Astros - Arizona Diamondbacks 10-4
Milwaukee Brewers - Pittsburgh Pirates 1-3
Kansas City Royals - Minnesota Twins 10-3
San Diego Padres - Texas Rangers 3-6
San Francisco Giants - Colorado Rockies 3-0
Los Angeles Angels - Seattle Mariners 5-6

Puig heeft in één etmaal vijf homeruns geslagen (Bron: YouTube)

Fun met Funda #117 - leuke inrichting!

De ene week is het makkelijker om een Fun met Funda te vinden dan de andere week. Maar toch lukt het ons elke week weer. Het ene huis is bijzonder, het andere een bende en deze keer hebben we een heel normaal huis. Met wel enkele opmerkelijke elementen. Neem een kijkje in de keuken (en in de badkamer en de slaapkamer) van dit huis in Utrecht waarvan je voor 435.000 euro de eigenaar kunt worden.

'Voetbalsupporter' aangehouden na mishandeling agent

Een 24-jarige man uit Tilburg is zaterdagavond 15 september 2018 tijdens de wedstrijd tussen Willem II en Excelsior aangehouden op verdenking van mishandeling van een agent.

De agent voelde rond 20.50 uur tijdens de wedstrijd in het stadion aan de Goirleseweg ineens een klap in zijn gezicht. De man had een beker bier tegen de agent gegooid. Hij liep hierdoor letsel op.

De Tilburgse voetbalsupporter werd kort daarop aangehouden. Uit een alcohol- en drugstest bleek dat de 'suppporter' onder invloed was van alcohol en drugs. Hij zit vast voor verhoor.

Zeldzame thuisnederlaag All Blacks, zeldzame zege Argentinië in Australië

De vierde speelronde van het Rugby Championship heeft twee bijzondere uitslagen opgeleverd. Argentinië won op bezoek bij Australië, de eerste keer sinds 1983, terwijl Nieuw-Zeeland tegen Zuid-Afrika voor het eerst sinds 2009 een officiële thuiswedstrijd verloor.

De jonge Jordie Barrett bracht de All Blacks in Wellington nog wel op voorsprong, maar met drie tries in nog geen vijftien minuten sloegen de Springboks keihard terug. Aphiwe Dyantyi scoorde twee tries en deed de Nieuw-Zeelanders de das om, ondanks twee latere tries: 34-36.

Australië probeerde alles om de Argentijnen van het lijf te houden, maar Los Pumas waren simpelweg te sterk: 19-23, de eerste keer ooit dat de ploeg meer dan één zege weet te boeken in het Rugby Championship.

Nieuw-Zeeland - Zuid-Afrika (Bron: YouTube)

Anneke Grönloh op 76-jarige leeftijd overleden

De 76-jarige zangeres Anneke Grönloh is overleden. Dat heeft het management van de vrouw, die bekend werd met onder andere Brandend zand , bekendgemaakt. 

In 2016 werd Anneke getroffen door een zware longembolie. Als gevolg hiervan wordt ze afhankelijk van een zuurstofapparaat. Ze bleef in eerste instantie gewoon optreden, maar begin juni 2017 besloot ze op de dag voor haar 75ste verjaardag een streep te zetten onder haar carrière.

Het optreden viel haar te zwaar en ze had geregeld ademproblemen. Haar laatste grote openbare optreden gaf ze op 'De nacht van Johnny Hoes' op 26 augustus 2017 in Weert. 

Frankrijk naar finale Davis Cup, VS na thriller nog in strijd

De Franse tennissers hebben zich opnieuw geplaatst voor de finale van de Davis Cup. De titelverdediger was in Lille te sterk voor Spanje, wat geen enkele van de eerste drie duels won.

Benoit Paire en Lucas Pouille wonnen hun duels in het enkelspel al, het dubbelspel zorgde voor de vroegtijdige beslissing. Julien Benneteau en Nicolas Mahut gaven Marcel Granollers en Feliciano Lopez eigenlijk nauwelijks de kans om nog te hopen: 6-0, 6-4, 7-6 (7) en dus 3-0 voor Frankrijk.

In Zadar moet Kroatië zondag nog aan de bak tegen de Amerikaanse bezoekers. De Kroaten stonden op 2-0 na de vrijdag, maar in het dubbelspel sloegen Mike Bryan en Ryan Harrison terug na een ware thriller. Het bijna vijf uur durende duel met Ivan Dodig en Mate Pavic ging over en weer, maar de Amerikanen waren in de beslissende tiebreak de besten: 7-5, 7-6 (6), 1-6, 6-7 (5), 7-6 (5).

Babel schiet Besiktas naar moeizame winst

Ryan Babel heeft Besiktas zaterdagavond in de Süper Lig een moeizame zege bezorgd. Thuis tegen het Yeni Malatyaspor van Mitchell Donald, die tien minuten voor tijd gewisseld werd, had de Turkse topclub het moeilijk, maar de winst leverde vooralsnog wel de derde plek in de competitie op.

Pepe opende kort na rust de score met een kopbal, tien minuten voor tijd werd het duel min of meer beslist. De in de rust ingevallen Babel werd perfect bediend door Alvaro Negredo en kon de bal keurig in het doel tikken. De bezoekers scoorden dankzij Guilherme nog wel een aansluitingstreffer, maar het bleef bij 2-1, waardoor Besiktas na vijf wedstrijden tien punten heeft.

VS grootste olieproducent ter wereld

Voor het eerst sinds 1973 zijn de Verenigde Staten weer de grootste ruwe olieproducent ter wereld, groter dan Rusland en groter dan Saoedi-Arabië. De afgelopen tien jaar verdubbelde de productie van het zwarte goud.

"Het is niet alleen een historische mijlpaal", aldus Bob McNally, directeur van één van de grootste energieconsultancybureaus in de VS. "Het herinnert iedereen aan het feit dat niemand de olieproductie van de VS moet onderschatten."

Texas levert uiteraard de grootste bijdrage aan de grote toename. Sinds zij serieus zijn gaan pompen hebben de VS al vroeg dit jaar Saoedi-Arabië ingehaald en produceerde het land in de maanden juli tot en met augustus meer dan elf miljoen vaten per dag. Daarmee haalden zij voor het eerst sinds 1999 Rusland in op de ranglijst.

Voorlopig lijkt het erop dat de VS in 2019 doorgaan met deze productieaantallen.

De snelle ontwikkeling van het naar boven halen van schalieolie zorgde voor een grote doorbraak. De oliemaatschappijen BP en Exxon Oil hebben miljarden geïnvesteerd in de olieproductie die uit het Permian Basin gehaald wordt, één van de grootste olievoorraden in de VS. Er wordt hier zo veel olie uit de grond gepompt dat alleen de zuidelijke staat al op gelijke hoogte staat met landen als Irak of Iran.

De VS worden hiermee minder afhankelijk van olie uit het buitenland, vooral uit het turbulente Midden-Oosten en dat is een belangrijk gegeven voor het land. De Amerikaanse economie leunt namelijk nog steeds enorm op industrie die volledig van olieproducten afhankelijk is.

Real Madrid laat punten liggen in Baskenland

Real Madrid heeft de eerste punten in het LaLiga-seizoen laten liggen. Julen Lopetegui en zijn ploeg gingen op bezoek in het Baskenland, waar Athletic Bilbao een punt weg wist te kapen van de hoofdstedelingen.

Na een half uur kwam de bal voor de voeten van Iker Muniain terecht, die de bal prima binnen kon lopen. Ondanks aandringen werd Real nauwelijks echt gevaarlijk, maar het kwam wel goed weg: de 2-0 van Athletic werd wegens buitenspel afgekeurd.

Na een uur bereikte Gareth Bale ploeggenoot Isco, die de gelijkmaker binnen kon kopen. Athletic kreeg bijna nog een penalty, maar de VAR besloot dat de met de hand aangeraakte bal net niet genoeg was voor een strafschop.

Real staat na het eerste puntverlies op tien punten, twee minder dan FC Barcelona. De Catalanen trokken ook naar het Baskenland, maar bij Real Sociedad wisten zij met de nodige moeite wel te winnen: 1-2.

Uitslagen LaLiga zaterdag
Real Sociedad - FC Barcelona 1-2
Athletic Bilbao - Real Madrid 1-1
Atletico Madrid - Eibar 1-1
Valencia - Real Betis 0-0

Huurling Inter velt Inter met fraai afstandsschot

Internazionale, tegenstander van PSV in de Champions League, is niet zo best bezig in de Serie A. De eerste drie duels leverden slechts vier punten op en zaterdagavond kwam daar bepaald geen verbetering in.

Inter ontving laagvlieger Parma en had daarbij wederom Stefan de Vrij in de basis staan. Het leek een laffe 0-0 te worden, maar Federico Dimarco besloot anders: van grote afstand haalde uitgerekend de van Inter gehuurde speler heerlijk uit, waarmee hij de 0-1 eindstand op de borden zette.

Uitslagen Serie A zaterdag
Internazionale - Parma 0-1
Napoli - Fiorentina 1-0
Frosinone - Sampdoria 0-5

Heerlijke goal van Dimarco (Bron: YouTube)

Vuelta: Etappe 21 - Nog één keer sprinten en het is klaar

Ook in de Vuelta a España is de laatste rit grotendeels een soort kermiskoers. Eerst enkele tientallen kilometers rustig richting Madrid koersen, om daar vervolgens nog even een paar lokale rondjes stevig door de straten te beuken, net als de Tour in Parijs.

Zoals we in de laatste uitgebreide voorbeschouwing van dit jaar lezen lijkt voetbal een thema te zijn: het peloton rijdt langs allerlei stadions. Hartstikke leuk, maar het gaat vandaag natuurlijk gewoon om wielrennen. Het lokale rondje is niet heel inspirerend, we gaan er straks gewoon sprinten.

De etappe begint pas om kwart over vijf en ongeveer een uurtje later komen ze het finishrondje op. Daar rijden ze dan dus heel vaak overheen en grofweg rond een uur of acht kunnen we de finish wel zo'n beetje verwachten.

Overigens is het de allerlaatste koers uit de loopbaan van de Bask Igor Anton, waar FOK!'s grootste Baskenfan Rellende_Rotscholier in de eerdergenoemde voorbeschouwing nog een uitgebreide ode voor heeft geschreven, voor de liefhebber.

De route van vandaag (Bron: La Vuelta)
De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)

De slotkilometers van vandaag (Bron: La Vuelta)
De slotkilometers van vandaag (Bron: La Vuelta)

Op twee na warmste Prinsjesdag op komst

De 205e editie van Prinsjesdag verloopt dinsdag zomers! Het parlementaire jaar wordt geopend onder zonnige en warme omstandigheden. De temperatuur ligt in de stad rond 24 graden. Daarmee wordt het de op twee na warmste Prinsjesdag sinds 1951. Er staat in Den Haag wel een matige zuidwestenwind en er ontstaan stapelwolken, maar het blijft droog.

De duizenden bezoekers die langs de kant van de weg staan om een glimp van het Koninklijk gezelschap op te vangen kunnen de zomerkleren weer uit de kast halen. Het wordt namelijk 24 graden. Soms trekt dinsdag wat sluierbewolking over Den Haag, maar de zon schijnt daar meestal gewoon doorheen. In de middag zijn er ook stapelwolken, maar het blijft droog.

Omdat de zon in deze tijd van het jaar niet meer zo sterk is en de huid wat gewend is, hoeft er niet meer worden ingesmeerd.

Op twee na warmste Prinsjesdag sinds begin van de metingen
Op het KNMI-weerstation Valkenburg-Voorschoten, vlakbij Den Haag, wordt sinds 1951 gemeten. Normaal is de maximumtemperatuur tijdens Prinsjesdag 18 graden. Dit jaar zitten we daar ruim boven. Van de laatste 67 Prinsjesdagen werden slechts 13 warme dagen geteld met maxima van 20 graden of meer. We kunnen dus stellen dat het gemiddeld circa eens in de vijf jaar tot een warme Prinsjesdag komt.

Het is slechts drie keer voorgekomen dat de temperatuur boven 22 graden uitkwam. Op 21 september 1971 werd het nabij Den Haag 22,1 graden. Vrij recent in 2014 was het ook volop nazomer en werd het 24,6 graden. De warmste Prinsjesdag hadden we 57 jaar geleden op 19 september 1961. Het werd toen maar liefst 28,7 graden in regio Den Haag en in Brabant en Limburg was het tropisch warm. Met maxima van 24 graden wordt het dinsdag dus de op twee na warmste Prinsjesdag sinds 1951.

Vorig jaar was het tijdens Prinsjesdag een stuk minder warm met 17 graden en er stond een frisse noordwestenwind. De paraplu was soms nodig, maar tussen de buien door was er ook flink wat ruimte voor de zon.

Zeldzame tropische septemberwarmte
In het binnenland wordt het dinsdag 26-29 graden en er is een kleine kans dat het in Limburg lokaal 30 graden wordt. Als dat gebeurt dan is dat zeer bijzonder. Sinds het begin van de metingen was het slechts in zes jaren zo laat in het jaar nog tropisch warm. Deze tropische waarden werden in al die jaren alleen in Brabant en Limburg gemeten. Dit was voor het laatst het geval in 2003. Toen werd het op 20 september in Maastricht nog 31,2 graden.

Hardnekkige winkeldief aangehouden

Vrijdagmiddag werd in een winkel aan de Lorentzlaan in Terneuzen een man voor enkele winkeldiefstallen aangehouden.

Een agent, die op dat moment vrij was, zag rond 16.15 uur in een winkel een man lopen, die hij herkende van meerdere winkeldiefstallen afgelopen week bij een winkel aan de Bellamystraat. Hij belde de officier van justitie, die toestemming gaf om hem aan te houden. Nadat de man de kassa's was gepasseerd, werd hij door de agent aangehouden. Bij de aanhouding bleek dat hij zojuist nog eens enkele blikken had gestolen.

De 36-jarige man uit Terneuzen werd voor verder onderzoek naar een politiebureau gebracht, waar hij vrijdagavond een verklaring aflegde. De officier van justitie besloot dat de man voorlopig vast blijft zitten. Hij werd naar een politiecellencomplex gebracht. Begin volgende week wordt hij voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Hardnekkige winkeldief aangehouden (Foto: Stockfoto PXhere)
Hardnekkige winkeldief aangehouden (Foto: Stockfoto PXhere)

Metalen balk op spoor bij Winterswijk

Na een melding van een oplettende getuige gingen politieagenten zaterdagavond met de nodige spoed naar de overweg Klandermansweg in buurtschap Het Woold bij Winterswijk. Daar bleek nabij de overweg een metalen balk op het spoor te liggen die direct werd weggehaald. Even later zou daar een trein passeren. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen.

Het gaat om het baanvak Aalten Winterswijk. De balk moet daar tussen 18.50 en 19.30 uur zijn neergelegd.

De politie is bezig met een onderzoek en vraagt getuigen of mensen die in de directe omgeving iets bijzonders hebben opgemerkt om contact op te nemen met basisteam Achterhoek Oost op telefoon 0900-8844. ProRail gaat aangifte doen.

FOK! Wat een weer: opklaringen

Vandaag is het vrij zonnig als gevolg van aanwezige sluierbewolking waardoor de zon gedeeltelijk afgeschermd wordt. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C op de Wadden tot 23°C in het zuidoosten. De wind wordt zuidwestelijk en matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Vannacht zijn er eerst flinke opklaringen. Vanuit het zuidwesten komt gedurende de nacht lage bewolking binnen drijven. Het blijft overal droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het oosten tot 15°C in het noordwestelijk kustgebied. De wind is zuidelijk en zwak, in de kustgebieden zuidwestelijk en overwegend matig.

Maandag overdag is er een tweedeling in het land. In de zuidoostelijke helft velden met hoge sluierbewolking met een deels getemperde zon, in de noordwestelijke helft overheerst aanvankelijk de lage bewolking. Deze bewolking zal gedurende de dag slechts langzaam oplossen en naar het noordoosten bewegen. Het blijft waarschijnlijk overal droog. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C op de Wadden tot 25°C in het zuidoosten. De wind wordt zuidwestelijk en is zwak tot matig. In de avond draait de wind naar zuidoost.

De dagen daarna perioden met zon en meest droog en temperaturen boven normaal, vanaf vrijdag bewolkt, kans op (onweers)buien en een stuk koeler.(Bron: KNMI)

Zonkracht  

Nederland

Een flink pak ellende nadert over het Markermeer (Foto: Ouwesok)
Een flink pak ellende nadert over het Markermeer (Foto: Ouwesok)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Nederland blijft in leven in Davis Cup, dubbelgrootheid Nestor (46) uitgespeeld

De Nederlandse tennissers hebben in de Davis Cup nog altijd kans om Canada te verslaan. In Toronto verloor Nederland vrijdag beide wedstrijden in het enkelspel, maar zaterdag verkleinden Jean-Julien Rojer en Matwé Middelkoop de achterstand met winst in het dubbelspel.

De twee dubbelspecialisten namen het op tegen Vasek Pospisil en Daniel Nestor. Laatstgenoemde speelde een bijzondere wedstrijd: voor de 46-jarige Canadees was het de allerlaatste van zijn illustere loopbaan, waarin hij 91 toernooien, waaronder zeven Grand Slams, op zijn naam schreef.

De nestor van het Canadese tennis maakte wel de nodige fouten en daar profiteerden de Nederlanders van. De eerste set ging nog naar het gastland, daarna kwamen Rojer en Middelkoop op dreef: 4-6, 6-3, 6-4, 6-4.

Robin Haase speelt zondag tegen Milos Raonic en zal voor een stunt moeten zorgen om het team van captain Paul Haarhuis in de race te houden voor een betere plaatsing voor de Davis Cup van volgend jaar, die dan in een compleet ander format wordt gespeeld. 

Robben haalt heerlijk uit, eerste Bundesliga-goal Dilrosun

In de Bundesliga heeft Bayern München na drie wedstrijden nog altijd het maximale aantal punten. Bayer Leverkusen werd zaterdag in München met 3-1 verslagen, onder meer dankzij een heerlijke goal van Arjen Robben.

Wendell schoot de bezoekers vanuit een strafschop op voorsprong, maar het duurde niet lang voor Corentin Tolisso de 1-1 binnen kon werken. Nog voor rust onderschepte Robben een bal, waarna hij deze op heerlijke wijze vól in het doel ramde, zijn 140e goal voor Bayern.

Bayern bleef constant de bovenliggende partij, maar pas kort voor tijd zorgde Tolisso's vervanger James Rodriguez voor de verlossende 3-1, waarna Karim Bellarabi van Leverkusen na een forse overtreding op Rafinha nog net iets eerder dan zijn teamgenoten mocht douchen.

De 19-jarige Nederlander Javairo Dilrosun maakte bij Hertha BSC zijn debuut in de basis in het uitduel met VfL Wolfsburg. Hij opende de score na een uurtje, maar door drie goals in de laatste paar minuten werd het geen 0-1, maar 2-2. 

Uitslagen Bundesliga zaterdag
FSV Mainz 05 - FC Augsburg 2-1
Bayern München - Bayer Leverkusen 3-1
Fortuna Düsseldorf - 1899 Hoffenheim 2-1
RB Leipzig - Hannover 96 3-2
VfL Wolfsburg - Hertha BSC 2-2
Borussia Mönchengladbach - Schalke 04 2-1

Lyon ontsnapt met puntje in Caen

Olympique Lyon is zondag in de Ligue 1 ontsnapt aan een nederlaag. Op bezoek bij Caen leek de ploeg van Memphis Depay lange tijd een nederlaag te moeten slikken, maar in de slotfase kwam het toch nog een klein beetje goed.

Nabil Fekir had Lyon kort voor rust op 0-1 gezet, maar kort na de onderbreking tekende Claudio Beauvue vanaf de penaltystip voor de gelijkmaker. Niet veel later werd Fekir in het gezicht getrapt door Aleksandr Djiku, die dan ook gelijk mocht gaan douchen.

De thuisploeg moest het dus met een man minder doen, maar Prince Oniangue scoorde toch zijn eerste goal voor Caen: 2-1. In de absolute slotfase bracht Depay de bal bij verdediger Ferland Mendy, die als een volleerd spits zijn eerste Ligue 1-goal binnen wist te werken: 2-2. 

Baissama Sankoh kreeg in de blessuretijd namens de thuisploeg ook nog een rode kaart. Hij gaf Rafael da Silva een kopstootje, waarna de Braziliaan zich op het oog zwaargewond naar de grond liet zakken - wat wel weer mee bleek te vallen toen de rode kaart voor Sankoh een feit was.

Uitslagen Ligue 1 zaterdag
Caen - Olympique Lyon 2-2
Amiens - Lille 2-3
Dijon - Angers 1-3
Montpellier - Strasbourg 1-1
Toulouse - AS Monaco 1-1

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.