Dollemansrit eindigt in een crash

Agenten hebben zondagochtend hun handen vol gehad aan een 21-jarige man uit Eersel, die in zijn pick-up truck de gevaarlijkste capriolen uithaalde. Na een flinke achtervolging crashte de auto en werd de bestuurder opgepakt.

Kort na 04:00 uur kregen agenten een melding dat een grote pick-up truck vanaf de Kempenbaan in Eindhoven was gaan rijden. De bestuurder was mogelijk onder invloed van drugs. De auto reed in de richting van Sterksel. Daar kregen agenten de auto in het vizier. Met snelheden van ver boven de 100 kilometer per uur ging de pick-up truck ervandoor. Er volgde een lange achtervolging van bijna een half uur door het buitengebied van Veldhoven, Steensel, Waalre en Eindhoven.

Houten paal
Op de Ulenpas in Eindhoven reed de bestuurder zich vast op een houten paal van het wandelpad. Toen hij geen kant meer op kon stapte de man uit zijn auto en vluchtte te voet de bosjes in. Een agent haalde hem in en na gebruik van pepperspray werd de man aangehouden.

Drugs
In de auto vonden agenten en flinke hoeveelheid drugs: "Gelet op het gedrag van de bestuurder hadden wij een sterk vermoeden dat hij inderdaad drugs had gebruikt. Van de man is bloed afgenomen, dat verder wordt onderzocht. Hij zit nu in de cel en wordt verhoord", zo vertelt de recherche.

Tal van overtredingen
Tijdens de achtervolging beging de man tal van overtredingen. Los van de extreme snelheid waarmee hij racete, reed hij door rood en negeerde hij stoptekens van de politie. Op een agent die bij de achtervolging betrokken was maakte de bestuurder een agressieve indruk: "Ik was op een gegeven moment echt bang dat hij een politiewagen op de kruising zou rammen." 

Getuigen
In het onderzoek heeft de recherche gehoord dat er mensen zijn geweest die van de weg werden gedrukt door de man. Waar dat gebeurde is niet helemaal duidelijk, maar het zou gaan om een man en een vrouw volgens de recherche: "Deze mensen willen wij heel graag spreken. Ook met andere mensen die iets hebben gezien van de levensgevaarlijke capriolen van de bestuurder komen wij graag in contact."