Politie maakt einde aan Illegale houseparty

De politie heeft zondag rond 10.30 uur na meldingen van geluidsoverlast een einde gemaakt aan een illegale houseparty in de uiterwaarden van Deest. Twee personen werden aangehouden.

Gedurende de nacht kreeg de politie veel meldingen vanuit de omgeving Dodewaard en Zetten dat daar veel geluidsoverlast werd ervaren afkomstig van de overkant van de Waal. Agenten gingen daarop op zoek naar de bron van de overlast. Ter plaatse troffen zij ongeveer 150 personen, tientallen auto’s en een grote hoeveelheid aan geluidsapparatuur.
 
Er is geprobeerd om een afspraak te maken over beëindiging van de houseparty. Toen duidelijk werd dat dit niet ging lukken is besloten om in te grijpen. Om dat veilig te kunnen doen zijn de nodige surveillance-eenheden richting Deest gestuurd. Er is gesommeerd direct te stoppen met het feest en de geluidsoverlast.
 
Toen daaraan geen gehoor werd gegeven is het terrein op linie ‘schoongeveegd’. Daarbij zijn twee personen aangehouden, één voor poging zware mishandeling en één voor ambtsbelemmering en wederspannigheid. Tevens is alle apparatuur, waaronder aggregaten en geluidsboxen, in beslag genomen. De politie doet nader onderzoek in deze zaak.
 
Enkele weken geleden is er een soortgelijke illegale houseparty geweest. Daar zijn toen bekeuringen uitgedeeld.