Jozefzoon: "Tevreden moet je na je carrière zijn"

Jeffrey

Roly Bonevacia (18) en Florian Jozefzoon (19) waren de gelukkige debutanten bij Ajax afgelopen zaterdag. Na het gewonnen duel tegen Vitesse keken de twee naar hun toekomst bij het eerste.

Bonevacia, die in de basis mocht beginnen, was na afloop kritisch over zijn debuut. "Ik heb het vooral als mooi ervaren. Het ging ook wel redelijk, maar kan altijd beter", zegt de jongeling tegenover de Telegraaf.

De middenvelder voelt het vertrouwen van trainer Martin Jol, die volgens hem in hem investeert. "Hij is veel met me bezig, neemt me vaak apart in de kleedkamer, zegt wat ik goed doe, maar vooral wat er allemaal beter kan."

Ondanks dat de vaste waarden geblesseerd waren en ook weer terug zullen keren heeft Bonevacia vertrouwen in de toekomst. "Rasmus Lindgren en Eyong Enoh zijn weliswaar op de weg terug en dat verkleint de kans op een basisplaats. Maar ik moet zorgen dat ik me doorontwikkel en het ze uiteindelijk lastig ga maken."

Jozefzoon, die succesvol inviel als debutant, reageerde gevat op de vraag of hij tevreden was na zijn debuut waarin hij de assist op de 3-2 gaf. "Nee, blij. Tevreden moet je na je carrière zijn."

Ook Jozefzoon is niet bang om de concurrentie voor zijn positie aan te gaan. "Ik volg de berichten in de media over de spelers die voor mijn positie kunnen of zullen komen. Dat maakt me niet uit. Ik ga de concurrentie aan."