Vrouw dood? Tijd voor bier!

Een 58-jarige Australiër ontwaakte enige tijd geleden en bemerkte dat hij op zijn vrouw lag, die bleek te zijn overleden. In plaats van zich om zijn echtgenote te bekommeren, pakte Frank Haschka een biertje en ging naar zijn bed. Deze week moet de man uit Woollahra voorkomen wegens moord.

De jury moest vandaag aanhoren dat het met het huwelijk tussen Frank en zijn vrouw Monique niet al te best ging. Frank dronk nogal veel en vrouwlief bleek een affaire te hebben gehad. In de aanloop naar Moniques dood op 28 december 2007, die overleed aan verstikking, had het stel weer eens ruzie. Beiden bleken te hebben gedronken.

"Ze beet me, pakte een mes en prikte me ermee", verdedigde Frank zich. "Vervolgens werkte ik haar tegen de grond. Veel weet ik er niet meer van, ik was dronken."

"Ik kan me alleen nog herinneren dat ik haar op de grond duwde en ik wakker werd op haar levenloze lichaam." Vervolgens ging hij naar bed, dronk daar een biertje en ging verder slapen. De volgende ochtend zou hij hun zoon hebben gebeld en hebben gezegd: "Ik heb haar vermoord."

De zoon belde hierop direct de politie, die in het huis een bloedbad aantrof. Temidden van al het bloed lag het lijk van mevrouw Haschka, terwijl vlakbij haar een keukenmes op de grond lag. Tegenover de politie bekende haar man haar in een opwelling te hebben gedood. Hij zei dat hij haar moet hebben gewurgd, maar dat hij het zich niet meer kon herinneren.

Volgens de aanklager heeft Frank zijn vrouw met opzet vermoord. De verdediging wil hier echter niets van weten. Volgens zijn advocaat was het slechts een tragisch ongeval. Hij hield zoveel van zijn mooie vrouw, dat hij zelfs haar affaires voor lief nam. De uitspraak in deze zaak laat dus nog wel even op zich wachten.